Koskocaman gözlükçülük camiası bazı kifayetsiz muhterisler sayesinde artık adeta kumdan kaleler haline geldi. Değerli meslektaşlarım; Sizler dört duvar arasında, Medula’ya reçete girebilmek, hastanın gözlüğünü verebilmek için müesseselerimizde dört dönerken, firmalar bir koyup dört aldı. Peki siz ne yaptınız ? Sizleri tam yetkiyle en üst düzeyde temsil edecekleri seçtiniz. Bazıları beğenmedi,önce kabuğuna çekildi sonra da onlar […]
06 Aralık 2012 - 13:25 'de eklendi.
Koskocaman gözlükçülük camiası bazı kifayetsiz muhterisler sayesinde artık adeta kumdan kaleler haline geldi.
Değerli meslektaşlarım;
Sizler dört duvar arasında, Medula’ya reçete girebilmek, hastanın gözlüğünü verebilmek için müesseselerimizde dört dönerken, firmalar bir koyup dört aldı.
Peki siz ne yaptınız ?
Sizleri tam yetkiyle en üst düzeyde temsil edecekleri seçtiniz.
Bazıları beğenmedi,önce kabuğuna çekildi sonra da onlar yapmazsa biz yaparıza geçildi.
Bazıları da oldukça memnun ki , en ufak bir ses bile çıkartmadılar.
Ne diyeyim, her iki tarafa da başarılar. Nasıl başarabileceklerse artık!
Ortalık savaş alanı gibi ama karşımızda bizlerle savaşan falan yok bunu biliniz. Bütün silahları, cephanelerini koltuk sevdalıları uğruna tabiri caizse DÜŞMANA ELLERİ İLE VERİLMİŞ BİR MESLEK VAR.
Koskocaman gözlükçülük camiası bazı kifayetsiz muhterisler sayesinde artık adeta kumdan kaleler haline geldi.
A planı tutmayan , B planı hiç olmayan, ne istediğini net olarak ortaya koyamayan, katılım payını bile komşusu almazsa diye istemekten korkan , hasta ona gider diye düşünerek verecek kadar cesur, ama bilgisine güvenmeyecek kadar korkak bir meslek haline getirildik.
Hiç bana kızmayınız.
Bunlar canınızı acıtıyor biliyorum, ama bunları yazarken benim canım sizlerinkinin bin misli, belki milyon misli daha fazla acıyor.
Bizim kurdumuz içimizde arkadaşlar! Önce eteğimizdeki taşları dökmemiz gerekiyor. Ama siyasi nutuklarla değil.
Örgütler toplumları bir arada tutmak için kurulurlar, örgütler için meslek etiği, meslek menfaati örgütün üstünde olmak zorundadır.
Hep söylediğim gibi toplumlar layık oldukları şekilde yönetilirler.
Çare nedir diye soracak olursanız;
ÇARE SİZLERSİNİZ…
ÇARE BİZLERİZ…
SİZLER İÇİN BİNBİR EMEKLE KURULAN GERÇEK ANLAMDAKİ SİVİL TOPLUM KURULUŞUMUZA SAHİP ÇIKACAKSINIZ, SADECE SÖZLE “BEĞENİYORUZ, DESTEKLİYORUZ” DİYEREK DEĞİL.
ÜYE OLARAK,PROJE VE FİKİR ÜRETEREK, VE TABİ Kİ İMKANINIZ VARSA TOPLANTILARA KATILARAK, ÇALIŞARAK.
ZİRA; HİÇBİR TOPLUMU İÇİNE DÜŞTÜĞÜ ZOR DURUMDAN BAŞKALARI KURTARMAMIŞTIR.
ÇÖZÜM SİZLERDE, GEÇ OLMADAN BAŞARMAK ZORUNDASINIZ.
Örgütler; hepimizin aynı bütünün parçaları olduğunu bir an evvel görmeli ve örgüt koltuklarını siyasi ikballeri için kullanmaktan vazgeçmeleri gerekmektedir.
Ayrılıkçı, dediğim dedikçi, dayatmacı ve baskıcı yönetim modeli ile gidilen yolun yol olmadığının artık herkes bilincinde olmalıdır.
Hepimiz yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde, bugüne kadar olduğu gibi hep beraber hareket edip, DÖNÜŞÜ OLMAYAN bu yoldan vazgeçmek zorundayız.
Sevgi ve saygılarımla.
Volkan YILMAZ / Optisyen
Depremler, sadece fay hatlarını değil, toplumsal refleksleri...
“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...
Eğer optik sektöründe çalışıyorsanız, anketime katılarak hem...
Mekânın cennet olsun sebebi hayatım Gözlükçübaşı Sedat Hoca ...
Kendilerini ve mesleğimize kazandırdıklarını iyi duygularla ...
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...
Meslek camiamızın büyük çınarlarından, gönüllerimizde derin ...
EN BÜYÜK TEHLİKENİN MESLEKTAŞLARIMIZIN KENDİSİNİ ÇARESİZ HİSSETMESİ EĞER SİZ SORUNLAR KARŞISIN DA ÇÖZÜM ÜRETEMESSENİZ MESLEKTAŞIMIZA ÇARESİZLİĞİ DAYATIRSINIZ NASIL GELDİK VE NASIL GETİRİLDİK BU GÜNLERE BU MESLEĞİMİZİ KISACA BİR İKTİSAT PROJESİ İLE KENDİ ÇIKARLARINA MESLEĞİMİZİN MESLEK KANUNUNU DEĞİŞİMİYLE BU MESLEK KÜRESEL LERE DİZAYN EDİLDİ SEN NE YAPTIN GÖRDÜNMÜ GELECEĞİNİ GÖREMEDİN ŞİMDİ İSE PASDA AZALDI EKMEĞİNİ ELİNDEN ALDILAR HALA BEKLİYORSUN Kİ BİRİLERİ BİR ŞEY YAPAR NE BEKLİYORSUN EKMEĞİN YOK SUYUN YOK PARAN YOK VE SESİN ÇIKMIYOR DEMEKKİ MEMNUNSUN KARDEŞİM NİYE ŞİKAYET EDİYORSUN OTUR NE GÜZEL DÜKKANIN DA SİFTAH ETMEZSİN YADA 200 İLE KAPATIRSIN KİRA ÖDEYEMEZSİN SENET ÖDEYEMEZSİN YAPILMAK İSTENEN BUYDU VE YAPILDI… Read more »