Uzakdoğu’nun büyük kentlerinde “sokağa çıkmayan” yeni nesildeki miyopi vakalarında büyük artış olduğu belirlendi.
07 Mayıs 2019 - 15:41 'de eklendi.
Avustralya’nın Canberra Üniversitesinden bilim adamlarının yaptığı araştırma, Singapur’da ilkokula giden çocukların sadece günün yarım saatini dışarıda geçirdiği ve 10 çocuktan 8-9’unun miyop olduğunu gösterdi.
Dünya genelinde lise son sınıf öğrencilerinde miyopi vakalarına en fazla Çin, Tayvan, Hong Kong, Japonya, Singapur ve Güney Kore’nin büyük kentlerinde rastlandığı, bu kentlerde miyopi vakalarının yüzde 80-90 olduğu vurgulandı. Araştırmacılardan Ian Morgan, dünyanın geri kalan kısmından farklı olarak Uzakdoğu’da çocukların “okula gittiğini, okuldan çıkmadığını, daha sonra evine giderek ders çalıştığını, bilgisayarla uğraştığını ve televizyon izlediğini” belirtti.
Morgan, güneş ışığının göz dokularının normal gelişimi için gerekli ve önemli olduğunu, miyopiyi engelleyen dopamin hormonunu harekete geçirdiğini belirtti.
Uzakdoğu’daki miyopi vakalarının çoğunun kalıtsal olmadığını da belirten Morgan, güneş ışığından yeteri kadar faydalanıldığında, kitap okumanın, ders çalışmanın, bilgisayar önünde vakit geçirmenin miyopi vakalarında artışa neden olmayacağını, günün 2-3 saatini dışarıda geçiren çocuklarda “muhtemelen” miyopi olmayacağını ifade etti.
Araştırma İngiliz The Lancet dergisinde yayımlandı.
Kırmızı, yeşil ve mavi renklerden bir ya da birden fazlasını...
Alınan bilgiye göre, Milletvekillerine yapılan gözlük yardım...
İlk kez, uzman düşünce kuruluşu The Shift Project*, Fransa d...
21- 23 Şubat 2025 tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek O...
Göz ve görme sağlığının korunmasının en önemli yollarından b...
Hangi satışta hangi karekodların çıkış yapıldığının da artık...
Safilo Group lisanslı marka ve küresel ürün sorumlusu Vladim...
Hayat, bizlere eşsiz dostluklar, unutulmaz insanlar bahşeder...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, 6,5 milyon lira değerinde oldu...