a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

2019 Eylül ayı gözlük fiyatları düştü!

Eylül ayında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,25 azalışla numaralı gözlük cam ve çerçevesi fiyatlarında olduğu gözlendi.

07 Ekim 2019 - 11:33 'de eklendi ve 4558 kez görüntülendi. A+A-

2019 Eylül ayı gözlük fiyatları düştü!

Her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Eylül ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.413 TL, yoksulluk sınırı ise 6.731,97 TL olarak tespit edildi.

Eylül ayında Ağustos ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,54’lük bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,81 artışla ameliyat ücreti; yüzde 1,25 azalışla numaralı gözlük cam ve çerçevesi fiyatlarında olduğu gözlendi.

Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 2,18’lik bir artış yaşandı. Çevre ve su madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 11,25 yangın, hırsızlık ve diğer afetler için sigorta madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Yapılan araştırmaya göre Eylül ayında Ağustos ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,15’lik bir artış yaşandı. Eylül ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 42,58 artışla sarımsak, yüzde 30,85 artışla kabak, yüzde 27,75 artışla salatalık, yüzde 18,84 artışla patlıcan; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 24,62 azalışla limon, yüzde 18,23 azalışla kuru soğan, yüzde 15,29 azalışla elma, yüzde 14,23 azalışla balık madde fiyatlarında yaşandı.

Aydınlanma madde fiyatında ise Eylül ayında Ağustos ayına göre herhangi bir değişim gözlemlenmedi. Eylül ayında Ağustos ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 3,79’luk bir artış gözlenirken; Eylül ayında Ağustos ayına göre barınma madde fiyatlarında yüzde 0,95’lik bir artış oldu. Eğitim Ve Haberleşme Madde Fiyatlarında Düşüş Yaşandı Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 0,11’lik bir düşüş oldu.

Eğitim-kültür madde fiyatlarında Ağustos ayına göre değişimin yüzde 17,02 artışla erkek sweatshirtü, yüzde 6,86 artışla eşofman madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 2,86 azalışla çocuk tişörtü, yüzde 2,74 azalışla erkek tişörtü fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi. Eylül ayında Ağustos ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,01’lik bir düşüş olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,24 artışla telefon ekipmanları; yüzde 3,23 azalışla telefon görüşme ücreti madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Ulaşım ve Giyim Madde Fiyatlarında Artış Yaşandı Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 2,86’lık bir artış olduğu belirlendi. Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 21,88 artışla banliyö tren ücreti, yüzde 19,71 artışla taksi ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında Ağustos ayına göre yüzde 8,32 azalışla araba kiralama ücreti, yüzde 3,54 azalışla şehirlerarası otobüs ücreti fiyatında düşüş gözlemlendi.

Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 3,29’luk bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 11,44 artışla makyaj malzemeleri madde fiyatlarında olduğu tespit edildi. Bununla birlikte kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Ağustos ayına göre yüzde yüzde 1,33 azalışla tuvalet kağıdı madde fiyatında düşüş gözlemlendi.

Eylül ayında Ağustos ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 2,64’lük bir artış gözlendi. Giyim madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişim yüzde 17,02 artışla erkek sweatshirtü, yüzde 6,86 artışla eşofman madde fiyatlarında oldu. Bununla birlikte giyim madde fiyatlarında Ağustos ayına göre yüzde 2,86 azalışla çocuk tişörtü, yüzde 2,74 azalışla erkek tişörtü madde fiyatında düşüş gözlemlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yöneticilerin kafası neden karışık? Yöneticilerin kafası neden karışık?

Dijital çağa ayak uyduramayan “analog” kalmış yöneticiler görevlerini sürdürmekte ısrarcı olacaksa acilen “dijital zihniyet kartı” edin...

Dijitalleşme gözlük pazarını nasıl etkileyecek? Dijitalleşme gözlük pazarını nasıl etkil...

Hastalara, gözlükçüler tarafından on beş yıl önce gözlük kullanmaları gerektiği söylendiğinde bundan pek memnun olmadılar....

‘Sarı nokta’ 30 milyon kişiyi etkiliyor ‘Sarı nokta’ 30 milyon kişiy...

Türkiye’de giderek artan sarı nokta hastalığı havuzuna her sene birey katılıyor....

SGK Sözleşme toplantısı SGK Sözleşme toplantısı

Yeni dönem SGK sözleşmesi masaya yatırıldı. Yıl içinde Optisyenlik müesseseleri SGK ile sözleşme imzalayacak....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Yöneticilerin kafası neden karışık? Yöneticilerin kafası nede...

Dijital çağa ayak uyduramayan “analog” kalmış yöneticiler gö...

Dijitalleşme gözlük pazarını nasıl etkileyecek? Dijitalleşme gözlük pazar...

Hastalara, gözlükçüler tarafından on beş yıl önce gözlük kul...

‘Sarı nokta’ 30 milyon kişiyi etkiliyor ‘Sarı nokta’ ...

Türkiye’de giderek artan sarı nokta hastalığı havuzuna her s...

SGK Sözleşme toplantısı SGK Sözleşme toplantısı...

Yeni dönem SGK sözleşmesi masaya yatırıldı. Yıl içinde Optis...

Prizmatik düzeltmenin önemi Prizmatik düzeltmenin öne...

Binoküler çift görme, etkilenen kişileri günlük yaşamda cidd...

Kering Eyewear gelir rekoru kırdı Kering Eyewear gelir reko...

Kering'in gözlük bölümü 12 aylık dönemde pozitif gelir artış...

Zenith markası kimde kalacak? Zenith markası kimde kala...

Anılan hükümsüzlük kararının kesinleşmesini takiben ceza dos...

Gözlük Pazarı 2028’e kadar 172,42 milyar ABD dolarına ulaşacak Gözlük Pazarı 2028’e kada...

Dünya çapında gözlük pazarı pazarı 2020’de 105,56 milyar ABD...

Dünya, Optometri haftasını kutluyor Dünya, Optometri haftasın...

Dünya Optometri Konseyi (WCO) farkındalık haftası 17-23 Mart...

Göz Sağlığı ve Optometri Çalıştayı gerçekleştirildi Göz Sağlığı ve Optometri ...

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Muş Alparslan ...

Magazin HABERLERİ
Web TV