Bilim insanları, küçük göz hareketleriyle kontrol edilen robotik bir lens üretti. Dünyada ciddi görme bozukluğu taşıyan tahmini 285 milyon insan var.
29 Temmuz 2019 - 18:56 'de eklendi.
ABD’deki University of California’da bir grup araştırmacı, küçük göz hareketleriyle kontrol edilebilen kontakt lens geliştirdi.
Polimerden imal edilen lens, kas görevi gören beş ayrı elektrotla çevrelenmiş.
Polimer malzeme dışbükey bir hal aldığında lens başarılı bir şekilde objelerin görüntüsünü yaklaştırıyor.
Bunun için ise iki kez göz kırpılması yeterli.
Kontakt lens üzerinde yapılan çalışmaların protez göz üretimine katkı sağlayabileceği düşünülüyor.
Göz, görme konusunda yoğun çalışmalar var. Geçen yıl başlarında da görme sorunları olan kişilere, yol işaretlerini ve yüz hatlarını daha iyi seçebilmeleri için nesneleri 2.8 kat büyütebilen teleskopik kontakt lenslerin prototipi üretilmişti. Zoom-in (büyüt) özellikli kontakt lensler, dünyada ciddi görme bozukluğu taşıyan tahmini 285 milyon insana yardımcı olabilir.
Araştırmacılar teleskopik lensleri bir an önce kullanılabilir duruma getirmek için çalışıyor. Bu buluş geçen yıl Amerikan Uygulamalı Bilimler Birliği’nin San Jose’de yapılan yıllık toplantısında açıklanmıştı.
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), küçük ve orta ölç...
ABD’nin 2 Nisan’da açıkladığı “karşılıklı gümrük tarifeleri”...
Saatlerce güneş gözlüğü deneyip en uygun modeli seçen müşter...
İnternette ‘mim’ kültürünün en sevdiğim karakterlerinden bir...
Görme bozukluğu veya sürücülerin gözlük takmaması nedeniyle ...
Sağlık Alanında Önemli Düzenlemeler Getiren Kanun Teklifi TB...
Meclis Başkanlığı’nın Temmuz ayında da çalışmalara devam ede...
Öğrenciler meslek öğrenmek için girdikleri stajlarda temizli...