Hayat, bizlere eşsiz dostluklar, unutulmaz insanlar bahşeder. Ancak bu armağanlar, zamanın acımasız elleriyle bizden alındığında geriye kalan, hatıralar ve o kişinin bıraktığı izlerdir.
15 Ocak 2025 - 17:01 'de eklendi.
Tam iki yıl önce, Bursa Gözlükçüler Derneği eski başkanı, değerli dostumuz Cemal Balıktutan’ı kaybettik.
O gün, yalnızca bir insanı değil, aynı zamanda bir dostu, bir lideri ve sektöre yıllarca hizmet etmiş bir çınarı yitirdik.
Derler ki insan iki kez ölür: İlki, hayata gözlerini kapadığı andır; ikincisi ise ismi son kez anıldığında. Cemal Bey, bu ikinci ölümden asla nasibini almayacak. Onun adı, sektöre kattığı değerler, dostlarına sunduğu samimiyet ve hayata kattığı güzelliklerle her zaman hatırlanacak.
Cemal Balıktutan, yalnızca mesleğine değil, insanlığa da dokunan bir liderdi. İşine olan bağlılığı, sektörümüze kazandırdığı yenilikler ve dürüst duruşu ile herkesin takdirini kazandı. Onun aziz hatırası, bizlere bir rehber olmaya devam ediyor. Büyük filozof Marcus Aurelius’un da dediği gibi, “İyi bir insan olmak, kendi ruhunda düzeni sağlamaktan geçer.” Cemal Bey, yaşamı boyunca bu düzeni sağlamış, çevresine iyilik ve ışık saçmıştır.
Her insan ardında bir iz bırakır; ancak nadir insanlar, tıpkı Cemal Balıktutan gibi, bir miras bırakır. O, sektörümüze olan katkılarıyla yalnızca bir lider değil, aynı zamanda bir öğretmen, bir yol gösterici olmuştur. Onun dürüstlüğü, insanlara olan saygısı ve mesleğine duyduğu aşk, hepimize örnek olmalıdır.
Cemal Bey’in gidişi ani ve zamansızdı. Ancak onun ardından bıraktığı hatıralar, bize yaşamın aslında anılarda, sevgide ve paylaşımlarda yaşadığını öğretti. Mevlana’nın sözleri, onu en iyi şekilde tarif eder: “Ölüm, tükenmek değil; yeniden doğuş ve ebedi bir buluşmadır.”
Bugün, Cemal Balıktutan’ı anarken, onunla paylaştığımız güzel anıları, sektöre olan katkılarını ve dostlarına olan sevgisini bir kez daha hatırlıyoruz. Onun ismi her zaman yaşayacak, hatırası kalplerimizde bir meşale gibi yanmaya devam edecek.
Ruhun şad olsun, Cemal Abi. Seni özlemle, saygıyla ve minnetle anıyoruz.
Atilla Karip
Toomad Genel Başkanı
Avrupa, Kuzey Afrika ve Latin Amerika'dan gelen ziyaretçi sa...
Niğde merkezde bulunan bir Optisyenlik Müessesesi, iş yerini...
Başımı ellerimin arasına almış, parmaklarımla Muammer Ketenç...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
İtalya merkezli gözlük perakende zinciri Sunglass Hut, 14 Şu...
Gözlük üreticisi EssilorLuxottica Çarşamba günü yaptığı açık...
Hemen her an en yakınımızda bile rastladığımız kötü niyetli ...
Sektörümüzün gelişimine yönelik böylesine değerli destekleri...
Gözlükçülük sadece bir iş değil, bir misyon olmalıdır. Optis...