a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Olmadı Hakan Kahraman

Sana muayene için gelen ve gözlerinden şikayetçi olan her hastaya gösterdiğin harfleri tanımlayamadığı zaman aynı tutumu mu sergiliyorsun?

14 Nisan 2011 - 22:29 'de eklendi ve 1965 kez görüntülendi. A+A-

Olmadı Hakan Kahraman

İskenderun- Sağlık alanındaki devrimlere her geçen gün bir yenisi eklense de, özel hastane ile devlet hastanesi arasındaki farkı yaratan insana yapılan muamele. Özel hastanedeki “Hoş geldiniz, şikayetiniz nedir” cümlesi Devlet Hastanesi’nde sen daha şikayetini söylerken “reçete yazmak” oluyor.

 Devlet hastanesi ile özel hastanedeki insani davranış biçimi aynı olmaz. Hatta bazı vatandaşta soruyor; “neden özel hastanede gülücükleri yüzünden eksik olmayan personel devlet hastanesinde yok?” diye..Güler yüzden vazgeçtik, bazen öyle davranış biçimleriyle karşılaşıyorsunuz ki, yaptığı işten memnun olmayan hastane çalışanının hırsını hastadan alıyor zannedersiniz. Bu tutum özellikle devlet daireleri çalışanlarında zirve yapmıştır.

Neyse.. Lafı fazla uzatmayalım.. Büyüklere saygı en karakteristik özelliğimiz olduğu için bu yazıyı kaleme aldığımı peşinen belirteyim…
Yer: Özel İskenderun Gelişim Hastanesi..
Doktor: Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Hakan Kahraman
70 yaşındaki bir hastanın gözlerinde kaşıntı mevcut ve aynı zamanda uzak ve yakın gözlük camlarının değişmesi gerekiyor.

Dr.Kahraman rutin göz muayenesini yapıyor ve ardından hasta kadın için en uygun gözlük numarasını tespit edebilmek amacıyla görme keskinliği ölçümüne geçiyor. Hasta kadından büyükten küçüğe sıralanan harf ya da sayıları belli mesafeden okumasını istiyor.

Gözünde sulanma ve kaşıntı olan hasta kadın bir harfi okuyamıyor.

Dr.Hakan Kahraman’ın 70 yaşındaki hastaya yanıtı ise “okuman yazman yok mu?” oluyor. Muayene odasında bulunan refakatçı da Dr.Kahraman’a hastanın ‘okumasının da yazmasının da’ olduğunu hatırlatıyor. Gözlük muayenesinde Dr.Kahraman hastanın sağ ve sol gözüne, en rahat görüşü sağlayan cam numaralarını tespit için çeşitli mercek ya da gözlük camları yerleştiriyor.

Sağ göze yerleştirilen mercek hastaya ideal görüş keskinliği sağlıyor, ama sol gözde hasta net görüş açısından biraz kararsızlık yaşıyor ve Dr. Kahraman’dan aynı anda her iki göze de mercek takmasını istiyor.

Dr.Hakan Kahraman’ın 70 yaşındaki kadın hastaya yanıtı, “bizi meşgul ediyorsun, diğer gözün tamam, bir daha mercek takamam” oluyor.

Dr.Hakan Kahraman Paris’te Pierre Vemari Curie Üniversitesi’nde (hastanenin sitesindeki özgeçmişinde böyle yazıyor, doğrusu herhalde Pierre&Marie Curie Üniversitesi olsa gerek) göz hastalıkları ihtisası yapmış. İhtisasını Fransa’da yaptığı belli. Çünkü gelenek ve göreneklere ‘Fransız’..

70 yaşında annesi ya da teyzesi olabilecek yaştaki bir hastaya önce alaycı ve nezaket kurallarıyla bağdaşmayan bir ifadeyle ‘okuman yazman yok mu’, ardından da hastanın kendisini meşgul ettiğini söyleyen ‘şikayet’ cümlesinden de başka sonuç çıkarılamaz..

Hasta refakatçısının Dr.Kahraman’a belirttiği üzere, hastanın okuması da yazması da var. Bu noktada sormak lazım Dr.Kahraman’a:
Sana muayene için gelen ve gözlerinden şikayetçi olan her hastaya gösterdiğin harfleri tanımlayamadığı zaman aynı tutumu mu sergiliyorsun?
Anlaşılan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr.Hakan Kahraman’ın hastası olabilmek için ya üniversite mezunu olmak ya da Fransa’da eğitim almak gerekiyor.
Meşguliyete gelince..
Özel İskenderun Deniz Tıp Merkezi, İstanbul’dan bir göz hastalıkları uzmanı transfer etmiş. Dr.Yahya Sıddıkoğlu..
Göz hastalıklarında uzman..
Şimdi telefonu elinize alın ve İskenderun Deniz Tıp Merkezi’nin telefonunu çevirin, göz doktoruna muayene için randevu talep edin, Dr.Yahya Sıddıkoğlu’nun haziran ayına kadar dolu olduğu, bu tarihten önce ‘randevu veremiyoruz’ yanıtını alırsınız..
Denemesi bedava..
Oysa İskenderun Gelişim Hastanesi’ni arayın ve Dr.Hakan Kahraman’dan muayene için randevu isteyin, 2 saat sonraya size randevu verirler..

Hesap ortada..
Kimin meşgul olduğuna vatandaş en iyi kararı veriyor ve kendisine en iyi hizmeti, en sıcak yaklaşımı gösteren doktora koşuyor.
Burnu ‘Mir uzay üssü’ civarlarında gezenlere duyurulur…
Üstüne üstlük Dr.Kahraman’ın yazdığı yeni gözlük camlarının hastaya ideal görüşü sağlamadığını da belirtelim.. Bu hasta SGK’dan ücretsiz gözlük camı alma hakkını haybeden kaybetti. Bir süre beklemesi ya da önce başka bir göz doktoruna muayene olup ardından yeni gözlük camlarını cebinden ödeyerek alması gerekecek..

 Seyhan Tan

KAYNAK:  http://www.iskenderunhaber.com/2011/04/olmadi-hakan-kahraman/

Bu sayfada yayınlanan yorumlar okuyucuların kendilerine ait görüşleridir. Yazılan yorumlardan Optisyeninsesi Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Ols...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışan tüm işçi, memur, emekçi kardeşlerimizin e...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığınız banka hesaplarınıza gönderilmesi planlanmaktadır....

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN İTHALAT DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SEMİN...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
İrem
İrem
3 Kasım 2023 15:07

Gerçekten böyle terbiyesiz bir adam bende bugün gittim ve bana şikayetin ne diye sordu online ders aldığımı ve gözlerimin ekrana bakarken acıdığını söyledim bana banane senin dersinden bana şikayetini söyle dedi

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Magazin HABERLERİ
Web TV