Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kadıköy kampüsünde ‘Optik Sektöründe İşletme Modelleri” sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyum açılış konuşmaları ile başladı. İlk olarak Okan Üniversitesi Optisyenlik Programı Başkanı Öğr. Gör. Erdoğan ÖZDEMİR açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Erdoğan Özdemir açılış konuşmasında Okan Üniversitesi Optisyenlik programı için önermiş oldukları öğretim modelini hakkında konuşmacılara bilgi verdi ve öğretim modellerindeki sektör işbirliğini […]
29 Nisan 2014 - 15:02 'de eklendi.
Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kadıköy kampüsünde ‘Optik Sektöründe İşletme Modelleri” sempozyumu gerçekleştirildi.
Sempozyum açılış konuşmaları ile başladı. İlk olarak Okan Üniversitesi Optisyenlik Programı Başkanı Öğr. Gör. Erdoğan ÖZDEMİR açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Erdoğan Özdemir açılış konuşmasında Okan Üniversitesi Optisyenlik programı için önermiş oldukları öğretim modelini hakkında konuşmacılara bilgi verdi ve öğretim modellerindeki sektör işbirliğini göz önünde bulundurarak bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları çalışmaları açıkladı.
Daha sonra ise Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Onur YARAR Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunun tüm programları ile birlikte optisyenlik programı için bu yılın başında gerçekleştirmiş oldukları müfredat çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra 2013-2014 öğretim yılında optisyenlik programı için Kanada ve İngiltere’de optisyen yetiştiren üniversitelerin ders programlarına bakarak yeni ve özgün bir müfredatla öğretime başladıklarını ifade etti. Son olarak Okan Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Mithat KIYAK, Okan Üniversitesinin sektör işbirliğine çok önem verdiğini ifade ederek gerçekleştirilen sempozyumun önemini ifade etti.
Açılış konuşmalarından sonra Tüm Optik ve Optometrik Meslek Adamları Derneği Genel Başkanı Abdullah AYDIN Dünyada ve Türkiye’de Optik Sektörü ve Optisyenlik Mesleğine Genel Bir Bakış adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Aydın konuşmasında Dünya ve Türkiye’deki optik sektörünü karşılaştırarak ülkemiz optik sektörünün gelişebilmesi için Optometride Uygulama Sahalarının Avustralya, Kanada, İngiltere ve ABD’deki standartlara getirilmesi gerektiğini vurgulamıştır.
Yrd. Doç. Dr. Nihat Özaydın başkanlık yaptığı sempozyumun 1.oturumda DE RIGO&OPMAR Genel Koordinatörü Sertaç KARACA Optik Sektöründe Yabancı Ortaklı İşletme Modelleri:DE RIGO&OPMAR Optik Örneği adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Karaca konuşmasında RIGO&OPMAR’ın kuruluşunu ve geçmişten günümüze geçirdiği aşamaları ifade ederek firmanın hedeflerini ifade etti. Oturmun ikinci konuşmasını GÖZ GRUP Eğitim Uzmanı Kubilay TEKPARMAK Optik Sektöründe Yerli Sermaye İşletme Modelleri: GÖZ GRUP Örneği ile ilgili konuşmasını gerçekleştirdi. Tekparmak konuşmasında Göz Grup optiğin vizyon ve misyonunu ifade etmiştir. Yerli bir firma olarak optik sektörüne bakış açılarını ifade etmiştir.
Sempozyumun ikinci oturumuna Yrd. Doç. Dr. Didem TORUN ÖZKAN başkanlık yapmıştır. İkinci oturumun ilk konuşmasını Optik Sektöründe Birlikte İş Yapma Modelleri: ELEGANCE Optik Örneği adlı konuşmasını yapmak üzere ELEGANCE Optik Genel Müdürü İsmet GÜLYAR gerçekleştirmiştir. Elegance Optik’in iş yapma modelini ifade ettiği konuşmasında, Türkiye optik pazarının ciro, pazar payları gibi sayısal değerlerini ve bunların paralelinde Elegance Optik’in kuruluş hedeflerini, geldiği düzeyi; bireysel mağazaların bir araya gelmesi ile oluşan organize mağazacılık yapısını ve bu yapının oluşturduğu faydaları dinleyicilere aktarmıştır.
2. Oturumun son konuşmasını ETİLER OPTİK Müessesse Sahibi Arif DEMİR gerçekleştirmiştir. Arif DEMİR’in yapmış olduğu konuşma dinleyiciler tarafından büyük bir ilgi ile dinlenmiştir. Demir konuşmasında optisyen adaylarına mesleğine olan sevdiğini ve mesleğine nasıl renk ve hayat kattığını bir sanatçı gibi gözlük çerçevelerine nasıl farklılıklar kattığını ifade etmiştir. Demir’in konuşmasının en ilgi çeken noktası ise optisyen adaylarına mesleklerini sevmeleri ve yaptıkları işlere özgünlük katmaları durumunda başarılı bir iş yaşamına sahip olacaklarını ifade etmesi olmuştur.
Sempozyum öğrencilerin katılımcılara yönelttiği sorular ile devam etmiştir. Öğrenciler katılımcılara en çok optisyenlik mesleğinin geleceğine ilişkin sorular yöneltmiştir. Konuşmacılar ise ülkemizde optik sektörüne yapılan yerli ve yabancı yatırımları işaret ederek, birçok üniversitede optisyenlik programlarının açılması ile birlikte sektörün eğitim çıtasının yükseleceğini ifade etmiştir. Optisyen sayısının artışının rekabet koşullarını artıracağı buna bağlı olarak mesleğini seven, işini özenle yapan optisyenlerin mesleki kaygılar yaşamalarının yersiz olduğu ifade edilmiştir.
Optisyen adaylarının ilerleyen yıllarda hizmet verecekleri optik sektörünü yerli, yabancı ortaklı, isim ortaklı ve butik işletme modellerini tanımaları açısından son derece yararlı olan sempozyum Okan Üniversitesi Optisyenlik Program Başkanı Erdoğan Özdemir’in konuşmacılar adına Tema Vakfı Balıkesir Kepsut Ormanında dikilmiş 5 fidanın ve teşekkür belgelerinin sunmasıyla son bulmuştur.
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...