a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

S.S. Tüm Optisyenler ve Gözlükçüler Kooperatifi nin 2. olağan genel kurulu yapıldı

S.S. Tüm Optisyenler ve Gözlükçüler Temin Tevzi Kooperatifi nin 2. olağan genel kurulu 27 ocak 2013 tarihinde İzmir Crown Plaza otelde, İzmir içinden ve dışından gelen ortaklarının geniş katılımı ile yapıldı. Bir sene önce 25 meslektaşla yola çıkan kooperatif, bir sene gibi kısa bir sürede meslektaşlarının ve tedarikçilerin artan ilgileri neticesinde, gerek ortak sayısını gerekse […]

29 Ocak 2013 - 19:44 'de eklendi ve 1564 kez görüntülendi. A+A-

S.S. Tüm Optisyenler ve Gözlükçüler Kooperatifi nin 2. olağan genel kurulu yapıldı

S.S. Tüm Optisyenler ve Gözlükçüler Temin Tevzi Kooperatifi nin 2. olağan genel kurulu 27 ocak 2013 tarihinde İzmir Crown Plaza otelde, İzmir içinden ve dışından gelen ortaklarının geniş katılımı ile yapıldı.

Bir sene önce 25 meslektaşla yola çıkan kooperatif, bir sene gibi kısa bir sürede meslektaşlarının ve tedarikçilerin artan ilgileri neticesinde, gerek ortak sayısını gerekse de ortaklarına sunduğu mal ve hizmet çeşitliliğini istikrarlı bir şekilde arttırmayı başarmıştır. Bunun neticesinde kooperatifin ekonomik gücü marka değeri ve faaliyet gösterdiği coğrafya artarak katlanarak büyümeye devam etmektedir.

Sektör içinde rekabet iki türlü yapılmaktadır. Rekabetin hizmet ayağında geleneksel mağazaların kötü performansı olduğunu söylemek zordur, öte yandan bu alandaki eksikliklerin çeşitli meslek içi eğitimler ile karşılanması mümkündür. Ancak gözlükçü müesseseleri, (içlerinden bazıları aksini düşünseler de) ekonomik açıdan mikro işletmelerdir. Dolayısı ile pazarda rekabet koşullarını belirlemek şöyle dursun dengelemekten bile uzaktırlar. Böyle bir durumda yerli ve uluslararası sermayenin sektörümüzde kullanacağı orantısız güç karşısında geleneksel mağazaların sermaye gibi davranabilmesinin yegane anahtarı kooperatiftir.

Kooperatif, sektörümüzde faaliyet gösteren  tüm (gözlükçü ve tedarikçi) aktörlerin, iktisadi ve mesleki geleceklerinin teminatı olacak olan büyüyen bir ailedir.       

Bu duygular ile başlayan Genel Kurulumuz, Divan Başkanlığına Sn. Kamil Nuri GİZER ve Katip Üyeliklere Sn. Ferruh Eroğlu ve Sn. Alper Akyüz seçilmeleri ile çalışmalarına başlamış olup, Cumhuriyetimizin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, şehitlerimiz ve yitirdiğimiz meslek büyüklerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından gündemine devam etmiştir. Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Burçin KÜÇÜKÖREN, Kooperatifin bir yıllık faaliyetleri ve gelecek ile ilgili proje ve hedefleri kapsamında genel kurula katılan ortaklara detaylı bir sunum yapmıştır.

Gündemin devamında kooperatife ait bilanço ve mali tablolar mali müşavir Sn. Adnan Batur tarafından genel kurula detayları ile izah edilmiş ve bu çerçeveden, kooperatifin faaliyet dönemine ait finansman ile ilgili hiç bir şekilde banka kredisi kullanmadığı, faiz ödemediği, dönem içinde belli bir cam stoğuna ve kara ulaştığı görülmüş. Aynı dönemde kooperatifin, üyelerine sözleşme imzaladığı tedarikçileri  eliyle belli bir ekonomik fayda sağlarken, üyelerinden tahsilatlarında hiçbir gecikme ve sorunla karşılaşmadığı, başta tedarikçilere olmak üzere çalışanlarına ve kamuya karşı olan tüm sorumluluklarını eksiksiz ve tam zamanında karşıladığı tespit edilmiştir.

Genel kurula katılan ortaklar tarafından Yönetim ve Denetim Kurulları raporları Dönem Bilançoları ve mali veriler ayrı ayrı oylanarak ibra edilmiştir.

Genel kurul öncelikle bu başarılı fotoğrafın mimarları olan Yönetim Kurulu üyelerine, gayretli çalışmalarından dolayı çalışanlarına ve nihayetinde kooperatife ilk günden muhabbet gösteren tedarikçilerimize teşekkürlerle samimi bir hava içinde hitam bulmuştur.

Değerli meslektaşlarımız yarınlarınız adına, Konfederasyon zemini, mesleki geleceğinizin HUKUKİ, Kooperatif ailesi ise EKONOMİK temeliniz ve sigortanızdır.  

 “S.S.TÜM OPTİSYENLER VE GÖZLÜKÇÜLER TEMİN TEVZİ KOOPERATİFİ”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Ols...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışan tüm işçi, memur, emekçi kardeşlerimizin e...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığınız banka hesaplarınıza gönderilmesi planlanmaktadır....

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN İTHALAT DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SEMİN...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Magazin HABERLERİ
Web TV