a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

İSVİÇRE BÜYÜKELÇİSİ, AZ GÖREN ÇOCUKLARA YARDIM ELİNİ UZATTI

İsviçre’nin Ankara büyükelçisi Raimund Kunz, 30 Mayıs’ta İLK BAKIŞ Az Görenlere Yardım Derneği’nin yararına bir resepsiyon verecek. Resepsiyonda elde edilecek gelir, özellikle eğitim çağındaki az gören çocukların cihazlarını desteklemek için kullanılacak. ANKARA(ANKA) – İsviçre’nin Ankara büyükelçisi Raimund Kunz ve eşi, 30 Mayıs’ta İLK BAKIŞ Az Görenlere Yardım Derneği’nin yararına bir resepsiyon verecekler. Resepsiyonda elde edilecek […]

30 Mayıs 2012 - 10:49 'de eklendi ve 1603 kez görüntülendi. A+A-

İSVİÇRE BÜYÜKELÇİSİ, AZ GÖREN ÇOCUKLARA YARDIM ELİNİ UZATTI

İsviçre’nin Ankara büyükelçisi Raimund Kunz, 30 Mayıs’ta İLK BAKIŞ Az Görenlere Yardım Derneği’nin yararına bir resepsiyon verecek.

Resepsiyonda elde edilecek gelir, özellikle eğitim çağındaki az gören çocukların cihazlarını desteklemek için kullanılacak. ANKARA(ANKA) – İsviçre’nin Ankara büyükelçisi Raimund Kunz ve eşi, 30 Mayıs’ta İLK BAKIŞ Az Görenlere Yardım Derneği’nin yararına bir resepsiyon verecekler. Resepsiyonda elde edilecek gelirin özellikle eğitim çağındaki az gören çocuklarının cihazlarını desteklemek için kullanılacağı bildirildi.

İsviçre Büyükelçiliği’nde düzenlenecek resepsiyonun amacının, toplumun az görme konusundaki farkındalığını arttırmak ve ekonomik nedenlerle az görme yardım cihazlarını (teleskopik gözlükler, büyüteç gözlükler, elektro-optik sistemler gibi) alamayan kişileri desteklemek için bir kaynak yaratmak olduğu belirtildi. Resepsiyonda elde edilecek gelirin, özellikle eğitim çağındaki az gören çocukların cihazlarını desteklemek için kullanılacağı da vurgulandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, az görme yardım cihazlarının bir kısmı hiç ödenmediğine, ödeme kapsamında olan cihazların da piyasa fiyatının sadece yaklaşık üçte biri ödendiğine dikkat çekilirken örnek olarak piyasada 2 bin-4 bin TL civarında satılan bir teleskopik gözlük için bin 500-2 bin 500 TL civarında bir katkı payı ödenmesi gerektiğine de işaret edildi.

REHABİLİTASYON ÇOCUKLUK ÇAĞINDA ÖNEMLİ VE ÖNCELİKLİ

Bu nedenle az görenlerin pek çoğunun sosyal güvenlik kapsamında olsalar bile bu cihazları alamadıkları belirtilirken şu değerlendirmeler yapıldı:

“Görme engellilerin yüzde 75-80’inde görme rehabilitasyonu ve az görme yardım cihazları ile arttırılabilecek bir görme duyusu mevcuttur. Örneğin görme keskinliği yüzde 5 civarında olan ve gözlükle bile yakını okuyamayan kişilerde, az görme rehabilitasyonu ve uygulanan cihazlarla görme tam (yüzde 100) düzeyine çıkar ve kişi 8 puntoluk bir yazıyı bile okuyabilir. Az görme rehabilitasyonu her yaşta uygulanabilir. Ancak çocukluk çağında önemli ve önceliklidir. Çünkü bebeklik ve erken çocukluk çağı, görmenin geliştirilebilir ve arttırılabilir olduğu bir dönemdir.”

Öte yandan, Türkiye’de görme rehabilitasyonu ile ilgili üniversite bünyesindeki ilk ve tek merkezi olan “Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Görme Engelliler Rehabilitasyon ve Araştırma Birimi”nin Prof. Dr. Aysun İdil tarafından 2004 yılında kurulduğuna dikkat çekiliyor.

Merkezde bu güne kadar yaklaşık bin 800 hastanın görme rehabilitasyon programı tamamlandığı, az görme rehabilitasyonu konusunda göz hekimlerine yönelik bir master program yürütüldüğü de bildiriliyor.

Bu arada, İLK BAKIŞ – Az Görenlere Yardım Derneği’nin de, bu merkezde rehabilitasyon programına katılan az gören bireyler, yakınları ve bu alanda çalışan profesyoneller tarafından 2011 yılında kurulduğu, derneğin, az görenlerin yaşam kalitesini yükseltmek, toplumsal farkındalığı arttırmak ve sosyal dayanışmayı geliştirmek amacını taşıdığı, ana hedeflerinden birisinin de çocukluk dönemi az görenler olduğu belirtiliyor. (ANKA)
(HM/ZHR)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığınız banka hesaplarınıza gönderilmesi planlanmaktadır....

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN İTHALAT DENETİMLERİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SEMİN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazırladığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Maliye ekipleri İstanbul'un ç...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
suna
suna
30 Mayıs 2012 20:58

İyi akşamlar, Benim kızım 13 yaşında sbs sınavına girecek yüzde 10 görme var, yirmi nisanda ege üniversitesinde muayene oldu ve stargardt hastalığı tanısı kondu, hem yakın hem uzak gözlük verdiler gözlükçü 1000 tl para istedi veremedim ne yapacagımı bilmiyorum sgk var ama yinede para istiyorlar ben de yardım istiyorum lütfen çocugumun gözlüklerini alabilme konusunda bana yardımcı olursanız cok mutlu olurum. kız çocugum 8.sınıfa gidiyor. Stargardt hastalığı, bu hastalık, çocuklukta ya da ergenlikte merkezi görmenin ilerleyici azalmasıyla başlar. Başlangıçta sarı leke çukurunun normal pırıltısının yitmesiyle birlikte sarı leke bölgesinde pigment birikimi, bu alanda düzensizliğe neden olur. Göz yavaş yavaş topaklar, pigmentler… Read more »

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Magazin HABERLERİ
Web TV