a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

MEDULA UYGULAMALARINDA SERVİS MASASI KULLANIMI HAKKINDA

Bildirilen tüm bu sorunların çözümü ve bu çözümlerin saklanarak benzer sorunlar oluştuğunda rahatlıkla çözüm üretilmesi çok daha kolay bir yol olacaktır.

12 Eylül 2012 - 12:15 'de eklendi ve 3838 kez görüntülendi. A+A-

MEDULA UYGULAMALARINDA SERVİS MASASI KULLANIMI HAKKINDA

MEDULA UYGULAMALARINDA SERVİS MASASI KULLANIMI HAKKINDA

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

11.09.2012
DUYURU

MEDULA UYGULAMALARINDA SERVİS MASASI KULLANIMI HAKKINDA
Kurumumuz Genel Sağlık Sigortası kapsamında  faaliyet göstermekte olan Medula Hastane, Medula Eczane, Medula Optik ve Medula  Şahıs Ödemeleri uygulamalarına gün içersinde birçok sorun  bildirilmekte ve çözüm istenilmektedir. Tüm bu oluşan sorunların çözümü için yeterli insan kaynağı mevcut durumda olsa bile, bu kişiler arasında koordinasyonlu bir çalışma yapılabilmesi, müşterilerin daha iyi hizmet alabilmesi, çözüme daha çabuk ulaşılabilmesi ve bildirilen/çözülen tüm kayıtların elektronik ortamda  saklanması gibi birçok olanakları sağlayacak bir uygulamanın hayata geçirilmesi büyük önem oluşturmuştur.Bildirilen tüm bu sorunların çözümü ve bu çözümlerin saklanarak benzer sorunlar oluştuğunda rahatlıkla çözüm üretilmesi amacıyla test olarak devreye alınan SERVİS
MASASI yazılım uygulamasına http://uygdnett3.sgk.intra/Windesk/customer_index.php  adresinden erişim sağlanabilmektedir. Sorularınıza daha çabuk cevap alabilmeniz adına ilgili uygulamayı kullanmanızı önemle rica ederiz.

Kullanım Kılavuzuna duyuru ekinden ulaşılabilmektedir.

SERVİS MASASI SON KULLANICI KULLANIM KILAVUZU

Başkanlığımızda faaliyet göstermekte olan Medula Hastane, Medula Eczane, Medula Optik ve Medula  Şahıs Ödemeleri birimlerine gün içersinde birçok sorun bildirilmekte ve çözüm istenmektedir. Tüm bu oluşan sorunların çözümü için yeterli insan kaynağı mevcut durumda olsa bile, bu kişiler arasında koordinasyonlu bir çalışma yapılabilmesi, müşterilerin daha iyi hizmet alabilmesi, çözüme daha çabuk ulaşılabilmesi ve bildirilen ve çözülen tüm kayıtların elektronik ortamda   saklanması gibi birçok olanakları sağlayacak bir uygulamanın hayata geçirilmesi büyük önem oluşturmuştur. Bildirilen tüm bu sorunların çözümü ve bu çözümlerin saklanarak benzer sorunlar oluştuğunda rahatlıkla çözüm üretilmesi çok daha kolay bir yol olacaktır.

Son kullanıcılar(hastane,eczane, optik,şahıs ödemeleri) Medula Hastane, Medula Eczane, Medula Optik ve Medula  Şahıs Ödemeleri birimleri için ortaya çıkan sorunları yardım talep etmek ve çözüm alabilmek amaçlı Servis Masası bağlanarak olay kaydı açarak bildirecek ve çözümü yine Servis Masası  uygulamasından izleyebileceklerdir. Kullanıcılar Servis masasının son kullanıcı ekranına http://uygdnett3.sgk.intra/Windesk/customer_index.php adresi üzerinden bağlanacaklardır.

Şekil 1‐ Servis masası son kullanıcı giriş ekranı Son kullanıcılar yukarıdaki linki açtığı takdirde kullanıcı adı ve şifre(medula hastane, medula eczane, medula optik ve medula şahıs ödemeleri tesis kod ve şifreleriyle) alanını doldurarak Servis Masası uygulamasına bağlanabilecektir ve ekran görüntüleri aşağıdaki gibi olacaktır.Şekil 2‐ Servis Masası son kullanıcı ana ekranı Açılan ekranı incelediğimizde ekranın üst kısmında Olay İzleme,  Yeni Servis Talebi ve Çözüm Bul butonları, alt kısmında ise açtığımız olay kayıtlarıyla ilgili istatistikî bilgileri görmekteyiz. 

Buradaki istatistiki bilgiler tüm açtığımız olayların durumları ile ilgili bilgileri göstermektedir.   Ana sayfadan Olay izleme butonuna bastığımızda aşağıdaki ekran açılmaktadır. 

Şekil 3‐ Olay İzleme ekranı

Burada Olay kayıtları numara, kategori bilgileri, durumu, açılma tarihleri ve firma isimlerine göre listelenmektedir. Bu bilgileri sıralamak için; örneğin olayların açılma tarihlerine göre sıralama yapacaksak açılış tarihi seçeneğine bir kez basmamız yeterli olacaktır. 

Ayrıca açılan sayfa dikkatle incelenirse Açık Olaylar ve Olay Geçmişi olmak üzere 2 farklı liste ortamı gözlenmektedir. Burada açtığımız olay üzerinde çalışma yapılıyorsa ve durumu kapalı değilse olay Açık olaylar kısmında listelenir. Olay kaydı kapatıldığı anda ise olay Olay geçmişi kısmında listelenir. Özet  olarak Açık Olaylar seçeneğinde olayın durumu kapalı olmayanlar, Olay Geçmişi seçeneğinde ise olay çözülmüş ve durumu kapalı olanlar listelenmektedir. 

Şekil 4‐ Olay izleme  Ayrıca olay kayıtlarını herhangi Excel, html gibi formatlara dönüştürüp veritabanımızda tutmamız ve çıktı almamızda mümkündür. 

Şekil 5‐ Yeni Servis Talebi
Hastane,  optik, eczane ve şahıs ödemeleri kullanıcıları karşılaştıkları sorunları yardım masasına iletebilmek için olay kaydı açmak durumundadırlar.  Yukarıdaki şekilde yeni olay kaydı açabilmek için gerekli alanların doldurulması ve kaydet seçeneğine basılması gerekmektedir.  Şekil 6‐ Yeni Servis Talebi Olayın aciliyeti, kategori bilgileri, alt kategori bilgileri gibi bilgiler doğru seçenekler seçilerek
doldurulmalı, olay için açıklama yapılmalı ayrıca sorunun çözümü için yine gerekliyse dosya ekleme seçeneği kullanılarak belge göndermekte mümkündür. 

Şekil 7‐ Olay Açma Tüm bu işlemleri yapıp kaydet seçeneğine bastığımızda uygulama bize şekilde sol üst köşede gösterdiği üzere olay kayıt numarası vermektedir. Bu numara ile Olay izleme ekranına geçip olay kaydının çözümünü bekleyebiliriz.

Şekil 8‐ Olay kaydı takip Şekilde görüldüğü üzere olay kaydını açtığımız anda aynı anda Açık olaylar seçeneğinde de açtığımız olayın numarasını görebilmekteyiz. Biz olay kaydını açtığımız anda, olay kaydı hem burada hem de yardım masasının veritabanında görüntülenmektedir. Artık yardım masası bize cevap verecek ve bizde olayın çözümünü bu sayfadan görebileceğiz. 

Şekil 8‐Olay çözümü izleme Açık olaylar seçeneğinden açtığımız olayın numarasına göre olayın üzerine gelip çift tıkladığımızda olay kaydımız açılır. 

Şekil 9‐ Olay çözümü Örnek olarak açtığımız bir olay kaydı için çözümün yukarıda olduğunu varsayalım. Eğer çözüm bizi tatmin ediyorsa yukarıdaki ekranda kapat kaydet seçeneğini seçip olayı kapatıyoruz, eğer çözüm bizim için geçerli değilse yeniden başlat seçeneğini seçip olay kaydı için yeniden çözüm talep edebiliriz.

Şekil 10‐ Yeniden başlatma Almış olduğumuz çözüm yeterli değilse yeniden başlat seçeneğini seçiyoruz. Ayrıca yeniden başlat demeden önce açıklama yazma imkânımızda bulunmaktadır.

Şekil 11‐Çözüm Bul Sıklıkla karşılaştığımız olay kayıtları için çözüm bul seçeneği veritabanında var olan eski olay kayıtları ile ilgili çözümleri incelememize olanak sağlamaktadır. Eğer söz konusu hatayı çözecek benzer bir çözüm bulunmakta ise hiç olay kaydı açmadan da sorunumuzu çözmüş olacağız.

Şekil 12‐ Çözüm Bul ekranı Arayacağımız çözüm için kaynak, problem özeti, problem açıklaması gibi seçenekleri kullanarak arama yapabilir ve çözümü görebiliriz. 

Şekil 13‐ Listelenmiş çözümler Yukarıda Olay veritabanı seçilip önceki olay kayıtlarına ilişkin çözümler görüntülenmektedir. 

Bunlardan herhangi birini seçmek için listenin herhangi bir satırına gelip çözümü çift tıklayarak görüntüleyebiliriz. 

Şekil 14‐ Çözülmüş bir sorun Yukarıdaki sayfada problemin özeti, açıklaması ve yardım masasının verdiği çözüm görüntülenmiştir. 

Genel olarak Servis masası son kullanıcı ekranı bu şekilde çalışmaktadır. Bu uygulama çalıştıkça çeşitli iyileştirmeler zaman içinde gerçekleşecektir.
Uyarı: Bu uygulama için dikkat edilmesi gereken en önemli husus karşılaştığımız bir olay için sadece bir olay kaydı açılmasıdır. Çünkü açılan olay kaydının mutlaka kapatılması gerekmektedir.  

http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/tr/e_sgk/diger_uygulamalar/duyurular

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araştırması

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı bir konumdadır. Gözlük kullanma oranı gelişmiş ülkelerde % 55 civarında olu...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayra...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenler de belirli koşulları taşımaları halinde sürücü belgesi sahibi olabilir.....

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, Camiamıza Sabır ve Başsağlığı Dileriz....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(2 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
ersinbikliç
ersinbikliç
12 Eylül 2012 18:57

servis masası sitesinin kendisi görüntülenemiyor önce buna çare bulsunlar sonra bize yardım ederler

sevim yegin
sevim yegin
12 Eylül 2012 18:33

yapılan duyurudaki link zaten kendisi açılmyor ki nasıl medulaya servis masa sı açılmış açıklarmısınız lütfen

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hak...

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nası...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaş...

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bay...

‘Gözlük’lere dikkat! ‘Gözlük’lere dikkat!...

Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...

Magazin HABERLERİ
Web TV