Değerli Meslektaşlarım, Arkadaşlarım. Dünkü tarih itibarı ile DTM ithalat genel müdürlük nezdindeki ilgili arkadaşlarla yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde 5 Mart 2011 de 3 yılını dolduracak, ithalatta alınan ek vergilerin durumunun akıbeti hakkındaki sorularımıza almış olduğumuz cevap; Müsteşarlığımıza hem ithalat hemde imalat ayağından lehte ve aleyhte çok sayıda talep olduğu söylenmiştir. Yasal olarak 5 mart […]
03 Mart 2011 - 11:58 'de eklendi ve 1408 kez görüntülendi. A+A-
Değerli Meslektaşlarım, Arkadaşlarım.
Dünkü tarih itibarı ile DTM ithalat genel müdürlük nezdindeki ilgili arkadaşlarla yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde 5 Mart 2011 de 3 yılını dolduracak, ithalatta alınan ek vergilerin durumunun akıbeti hakkındaki sorularımıza almış olduğumuz cevap; Müsteşarlığımıza hem ithalat hemde imalat ayağından lehte ve aleyhte çok sayıda talep olduğu söylenmiştir.
Yasal olarak 5 mart 2011 de süresi dolan, 3 yıllığına konulan bu sürenın, tekrar yasal bir dayanağa tabi tutulmadan uzamasının mümkün olamayacağı yönünde olmalıdır.
Dolayısı ile durumun akıbeti, telefon konuşmalarımızdan anladığım kadarı ile, eğer yetiştirilebilirse, her iki tarafın da taleplerinin fazlalığını dikkate alarak,önümüzdeki hafta resmi gazetede yayınlanabileceği ve muhtemelen konunun tekrar taraflarınca müzakereye açılabileceği yönünde bir izahat almış bulunmaktayım. İlgili şube görüşünün bu yönde olduğu, ancak bir üst karar mercinin bu görüşe katılmayabileceği ve uygulamaya son verebilecekleri de göz ardı edilmemelidir.
Kıymetli arkadaşlar, başka bir sorum ise, şu anda gümrüklerde malı olanlar, bugünlerde malı gelecek olanlar vb. veya soruşturma süresince ithalat yapanların durumu ne olacak diye, cevaben ek vergilere tabi tutulmadan normal ithalatlarını yapmaları yönünde cevap aldım. Tabiki bu bilgileri tamamen ikili görüşme sonucu elde edilen verilerdir. Konuşmalarımın özetini, sizlerle paylaşmak istedim. İnşallah tüm meslektaşlarımın eşit kulvarda, eşit rekabet ortamında işlerini yapabilecekleri bir karar çıkar.
Hepinize saygılarımı sunarım.
Numan Hocaoğlu
EssilorLuxottica ve Moncler, Moncler gözlüklerinin tasarımı,...
24 Kasım akşamı, Çırağan Sarayı' nda gerçekleştirilen SILMO ...
03- 05 Şubat 2024 tarihleri arasında İtalya' nın Milano kent...
İthalatta Gözetim ve Korunma Önlemi Uygulamaları Kapsamında ...
Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri ...
Silmo İstanbul 2023 Optik Fuarı, daha yeni ve daha genişleye...
EssilorLuxottica, spor gözlükleri, kar gözlükleri ve kask ma...
Yapılan bir araştırmada, verimsiz uykunun göz tansiyonu (glo...
Hooptik.com ailesi olarak SILMO İSTANBUL 2023 Fuarındayız....
Novus Optik, Silmo İstanbul Optik Fuarında Türk optik sektör...
1.Yasal olarak 5 mart 2011 de süresi dolan, 3 yıllığına konulan bu sürenın, tekrar yasal bir dayanağa tabi tutulmadan uzamasının mümkün olamayacağı yönünde olmalıdır.
2.Kıymetli arkadaşlar, başka bir sorum ise, şu anda gümrüklerde malı olanlar, bugünlerde malı gelecek olanlar vb. veya soruşturma süresince ithalat yapanların durumu ne olacak diye, cevaben ek vergilere tabi tutulmadan normal ithalatlarını yapmaları yönünde cevap aldım.
DENMESİNE RAĞMEN
Devlet korumayı 2.55 dolarla 200 günlük süre ile uzattı..
EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMAZ…Atasözü
tabiki stoklar bıttı kücük sermayeli şirketler kapandı devetın cebine girecek para buyuk şirketlerin cebine girsin diye fon kalksın dıye çaba harcıyorlar çünküstok kalmadı gumrukleremal geldı diye fonusus mal çeksinlerdiye çaba sarf ediyorlar yatırım ypan insanlar ne yapsın devlet enayımı fonu kaldırsın