Gelinen noktada tüm işlemler sadece ÜTS yer alan veriler üzerinden devam edecektir.
10 Ağustos 2023 - 10:07 'de eklendi.
Bilindiği üzere tıbbi cihazların kayıt sürecinde 12.06.2017 tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB) kapatılarak yerine Ürün Takip Sistemi (ÜTS) kullanılmaya başlanmıştır.
“Optik Tıbbi Cihaz Firmalarının Hareket Bildirimlerine İlişkin Duyuru” ile de optik ürünlerle ilgili tekil takip ve hareketlilik modüllerinin kullanımının 11.09.2017 tarihinde başlatılacağı bildirilmiştir.
Optisyenlik müesseseleri tarafından TİTUBB da tekilleştirilmiş ve hala stoklarında bulunan ürünlerin Ürün Takip Sistemi’ne (ÜTS) aktarılması ile ilgili 19.02.2021 tarihinde “Tekilleştirilmiş Optik Ürünlerin TİTUBB’den ÜTS’ye Aktarımı İle İlgili Optisyenlik Müesselerinin Yapması Gereken İşlemler Hakkında Duyuru” yayınlanmıştır.
Bahse konu duyuruda optisyenlik müesseseleri tarafından TİTUBB de tekilleştirilmiş ve hala stoklarında bulunan ürünlere ait karekod bilgilerinin duyuruda belirtilen iş adımları takip edilerek yüklenen excel dosyaları tarafımızca incelenmiş olup GS1 standartlarına uygun olan karekodlar ile optisyenlik müesseseleri tarafından mükerrer olarak iletilmeyen karekodların ÜTS ye aktarımı sağlanmıştır.
Gelinen noktada tüm işlemler sadece ÜTS yer alan veriler üzerinden devam edecektir.
Tüm taraflara saygıyla duyurulur.
ÜTS
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
İşverenlerin bu kapsamdaki kontrollerini e-SGK-İşveren-İşver...
Buralara gelip bizi ziyaret eden torunlarımıza teşekkür eder...
Optisyeninsesi portalında 20.03.2015 tarihinde yayınlanan “Ç...
Bakım ve destek ihtiyacının sürekli arttığı bir dönemde, göz...
Ziya Paşa ne güzel söylemiş “kişi kendini bilmek gibi irfan ...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Tıp Bayramı, her Mart ayının 14'ünde kutlanan, Türkiye'de tı...
Meta, moda markasıyla ilk iş birliğini duyurdu ve sınırlı sa...
Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için iş sağlığı ve g...