SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya görevden alındı. Kaya’nın yerine bu kritik genel müdürlüğe Dr Tonguç Sugüneş atandı. Kaya öğleden önce masasını topladı ve vedalaştı. Sugüneş’nin bugün görevine başlaması bekleniyor. SGK’da Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya görevden alındı. Yerine Dr Tonguç Sugüneş atandı. Atama, kurumda “süpriz” olarak nitelendirdi. Namık Kaya, Genel […]
18 Nisan 2013 - 17:04 'de eklendi.
SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya görevden alındı.
Kaya’nın yerine bu kritik genel müdürlüğe Dr Tonguç Sugüneş atandı. Kaya öğleden önce masasını topladı ve vedalaştı. Sugüneş’nin bugün görevine başlaması bekleniyor.
SGK’da Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya görevden alındı. Yerine Dr Tonguç Sugüneş atandı.
Atama, kurumda “süpriz” olarak nitelendirdi.
Namık Kaya, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü görevini yaklaşık bir buçuk yıldır “vekaleten” yürütüyordu.
Kaya, yine kurum içinde Sigorta Primleri Daire Başkanlığı’ na atandı.
“SAĞLIKÇI OLSUN…”
Kurum yetkilileri, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’ne Dr. Sugüneş’in atanmasının ardında ise iki neden olduğunu belirtiyorlar.
Bu nedenlerden ilki, SGK Başkanlığı görevini Şubat ayı sonunda devralan Yadigar Gökalp İlhan’ın, “kendi ekibini oluşturmak istemesi” olarak gösteriyor. Dr Sugüneş’nin Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü yapılmasında, “Yadigar Hanım, Dr Sugüneş ile çalışmak istedi” yorumları yapılıyor.
İkinci neden olarak ise, geçmişte CHP’nin SGK’da Genel Sağlık Sigortası gibi tüm işi sağlık konularına ilişkin dairenin başında “neden bir sağlıkçı olmadığı” yolundaki eleştirileri gösteriliyor. Görevden alınan Namık Kaya, müfettişlikten geliyordu.
CHP’li vekiller daha önce gerek yaptıkları açıklamalar, gerekse soru önergeleriyle bu eleştiriyi getirmişlerdi. Yadigar Gökalp İlhan’ın Genel Sağlık Sigortası’nın başına bir doktoru atayarak, bu eleştirileri de ortadan kaldırmayı amaçlamış olabileceği ifade ediliyor. Dr. Sugüneş’nin bu görev için seçilmesinde, hem doktor olması, hem de sosyal güvenlik konularına hakimiyetinin yattığı ifade ediliyor.
Nitekim, göreve yeni atanan Sugüneş, SSK döneminde Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştı. Sugüneş son olarak da Ankara Yenimahalle İlçe Devlet Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapıyordu.
Fransa, gözlük gibi sağlık ekipmanlarının reklam yoluyla tic...
Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerin...
Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide ön...
Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını d...
Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısın...
Uzmanlar, “Kullanım süresi geçmiş lensler, enfeksiyon, korne...
Mikroçiplerden gözlük camlarına, en küçük sensörlerden lensl...
Artık yılda bir kez düzenlenecek olan fuara katılım, firmala...
Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaş...
Türkiye'de güneş gözlükleri, tıbbi cihaz değil, kişisel koru...