BIST 100
11.372,33 0,52%
DOLAR
40,9653 0,07%
EURO
48,0406 0,97%
GRAM ALTIN
4.443,92 1,11%
FAİZ
39,77 -0,43%
GÜMÜŞ GRAM
51,30 2,14%
BITCOIN
115.046,00 -1,71%
GBP/TRY
55,4385 0,80%
EUR/USD
1,1718 0,96%
BRENT
67,73 0,09%
ÇEYREK ALTIN
7.265,81 1,11%
İstanbul Parçalı Bulutlu
İstanbul hava durumu
27 °

Sektörümüzün Hayırsever İş Adamı

Ramazan döneminde yurt dışında yardım atağı başlatan ve Türk halkının yardımlarını uzak coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştıran Türk Kızılay’ı, Etiyopya’nın en fazla yoksulunu barındıran Harar bölgesinde Ramazan ayında gıda yardımı yaptı.

etiyopya3

Kızılay ekibi tarafından Etiyopya’da farklı noktalarda organize edilen yardım çalışmalarına Türk Kızılayı Kadıköy şube başkanı ve aynı zamanda İstanbul Ticaret Odası Gözlükçülük Meslek komitesi meclis üyesi Sn. Numan Hocaoğlu eşlik etti. 

Meslektaşımız ve aynı zamanda Türk Kızılayı Kadıköy Şube başkanı olan Numan Hocaoğlu, Bayram öncesi açlık ve susuzlukla pençeleşen Etiyopya'nın Harhar bölgesinde bir dizi yardım faaliyetlerinde bulunmak üzere ekibiyle birlikte dört günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

Daha önceden bölgeye gönderilen gıda ve erzak yardım malzemeleriyle birlikte bir yetimhaneyi de ziyaret edip, yetim ve kimsesiz çocuklara güneş gözlüğü hediye etti.

“Ramazan’da Bu Hilalin Altında Buluşalım” diyerek iftar ve sahur sofralarını, paylaşmanın bereketiyle renklendiren Türk Kızılayı, uzak coğrafyalara da Türk halkının yardımlarını ulaştırdı. Özellikle dul ve yetimlerin çok sayıda olduğu Etiyopya’nın Harar bölgesini seçen Sn. Numan Hocaoğlu ve ekibi, yerelden temin ettiği gıda malzemelerini dağıttı.En çok çocuklar sevindi.Sn. Hocaoğlu, Türkiye'den yanında götürdüğü güneş gözlüklerini çocuklara dağıttı. İlk kez gözlükle karşılaşan çocuklar gözlükleri yüzlerine nasıl takacaklarını bile bilemediler. Ayrıca 2500 nüfuslu bir köyde üç adet su kuyusu açtırmak için ön protokolü imzaladılar.

“İhtiyacı olanın her zaman yanındayız”

Bu su kuyularının her birinin maliyeti yaklaşık 4000 $ civarında olup, bir adet su kuyusunun maliyetini de Sayın Hocaoğlu üstlendi. İnşallah bir ay içerisinde kuyular açıldığında o köydeki insanlar yaklaşık 5 Km. uzaklıktaki kuyudan su almaya gitmekten kurtulacaklar.

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Optisyenin Sesi Reklam