Hükümetin 100 Euro’luk doğrudan destek programı, yaz aylarında yürürlüğe girecek ve başvurular sosyal güvenlik sistemleri üzerinden alınacak.
27 Mayıs 2025 - 10:47 'de eklendi.
Gözlük ve Lens İçin Devlet Desteği Geliyor
Madrid, 27 Mayıs – İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, sosyal adaleti ve fırsat eşitliğini önceleyen yeni bir uygulamayı kamuoyuna duyurdu. Hükümet, görme sorunu yaşayan 16 yaş altı çocukların gözlük veya kontakt lens ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 100 Euro tutarında hibe programı başlatıyor.
Başbakan Sanchez, “Bir çocuğun sınıfta tahtayı görüp görememesi, ailesinin maddi durumuna bağlı olamaz. Bu, sadece sağlık değil, aynı zamanda eğitimde eşitlik meselesidir.” sözleriyle yeni uygulamanın sosyal boyutuna dikkat çekti.
Yeni hibe programı sayesinde, göz sağlığı sorunları yaşayan binlerce çocuk, ihtiyaç duydukları görsel destek ürünlerine daha kolay ulaşabilecek. Programın, aile bütçelerine nefes aldırması ve çocukların eğitim hayatına olumlu katkı sağlaması bekleniyor.
Sağlık ve sosyal politika uzmanları, bu adımın sadece bireysel sağlıkla sınırlı kalmayacağını, uzun vadede eğitimde başarı oranlarını da artıracağını vurguluyor. Gözlük veya lens ihtiyacı nedeniyle sınıfta geri kalan çocuklar artık bu dezavantajı yaşamayacak.
Hükümetin 100 Euro’luk doğrudan destek programı, yaz aylarında yürürlüğe girecek ve başvurular sosyal güvenlik sistemleri üzerinden alınacak. Uygulamanın ilerleyen dönemde kapsamının genişletilmesi ve kalıcı hale getirilmesi de gündemde.
Sanchez’in bu açıklaması, ekonomik krizle mücadele eden dar gelirli aileler tarafından memnuniyetle karşılandı. Sosyal devlet anlayışının güçlü bir örneği olarak yorumlanan uygulama, özellikle eğitim ve sağlık alanında atılan adımların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), optisyenlik müesseselerine y...
Ürün Takip Sistemi kapsamında gözlük çerçevelerine verilen 5...
Gözlük sektörü açısından bakıldığında, bu tür kaçak ürünleri...
Optisyenlik artık bir meslek garantisi sunmuyor. İki yıl sür...
Danimarkalı Design Eyewear Group (DEG) tarafından satın alın...
Görme teknolojilerinde devrim niteliği taşıyan bu gelişme, h...
Türkiye, ocak-nisan döneminde toplam 2 milyon 935 bin 699 ad...
Şirket, dijital ve fiziksel dünyaları birleştiren bu yenilik...
Eğitim olanaklarının geliştirilmesi ve gözlükçülerin sağlık ...
Gözlük sektörünün öncü isimlerinden Marcolin ve moda dünyası...