Denizli-Sağlık alanında toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı, TRT, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) öncülüğünde organize edilen “Sağlık Anadolu” Projesi’nin Denizli uygulaması başlatıldı. Ülke genelinde 100 uzman hekimin 16 bin kilometre yol kat ederek, “Obezite, kadın ve çocuk sağlığı, kanser, kalp sağlığı, organ nakli, aile hekimliği, göz sağlığı, ağız ve diş sağlığı” konularında halkı bilinçlendirmek […]
16 Mart 2011 - 0:00 'de eklendi ve 1387 kez görüntülendi. A+A-
Denizli-Sağlık alanında toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı, TRT, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) öncülüğünde organize edilen “Sağlık Anadolu” Projesi’nin Denizli uygulaması başlatıldı.
Ülke genelinde 100 uzman hekimin 16 bin kilometre yol kat ederek, “Obezite, kadın ve çocuk sağlığı, kanser, kalp sağlığı, organ nakli, aile hekimliği, göz sağlığı, ağız ve diş sağlığı” konularında halkı bilinçlendirmek üzere çeşitli çalışmalar yapacağı projenin Denizli ayağı yapıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu Salonu’nda “sarı nokta” göz hastalığı ve “evde sağlık hizmeti” uygulaması düzenlenen programla başladı.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Avni Murat Avunduk, “sarı nokta” adlı göz hastalığı konusundaki sunumda, hastalığın yaşa bağlı ve merkezi görmeyi engelleyen bir rahatsızlık olduğunu belirtti.
Hastalığın, vücut metabolizmasındaki atıkların merkezi görmeyi sağlayan yerde birikmesiyle oluştuğunu anlatan Avunduk, “Genelde 60 yaş üzerindekilerde görülür. Sarı nokta göz hastalığında bayanlar daha riskli gruptur. Sigara ve alkol kullanımı, damar sertliği, şeker hastalığı, tansiyon hastalığa yol açan etkenlerdendir” dedi.
–EVDE SAĞLIK HİZMETİ-
Programda, Denizli’deki sağlık hizmetleriyle ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş da özürlü ve yatağa bağımlı yaşayan hastalara “Evde Sağlık Hizmeti” verildiğini belirtti. Taş, aile sağlığı merkezleri ve devlet hastanelerinde görevli personelle ilde halen 2 bin dolayında kişiye bu hizmetin sunulduğunu bildirdi.
Aynı zamanda “Özürlü Veri Tabanı” oluşturduklarını, 2010 yılı sonu itibariyle 13 bin kayıt yapıldığını, bu rakamı tüm özürlülere karşılık gelecek şekilde geliştireceklerini söyledi.
Bu arada proje kapsamında öğrenciler, gezici sağlık otobüslerinde sağlık taramasından geçirildi.
“Sağlık Anadolu” Projesi, 20 Aralık 2011 Ankara’da sona erecek.
Günde neredeyse 18 saat kullanılan çerçeveler için 2 sene ga...
Gözlük devi Marcolin, Alessio Puleo'yu Grup Pazarlama Direkt...
Dekontu 31/01/2023 tarihi mesai saati bitimine kadar sözleşm...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Tüm kariyeri boyunca, gözlük camı tasarımı alanındaki tek ka...
Pandemi döneminde getirilen ek vergiler, dövizin yukarı yönd...
Renkli ve enerjik tasarımlarıyla sektörde ön plana çıkan Lee...
Metal sapların dikkat çektiği koleksiyonda farklı tasarımlar...
Türk Optisyen Gözlükçüler Birliği Yönetmeliğinin bazı maddel...
Çılgın dondurmacı gibi kıvrak danslarla gözlük tanıtımını be...