Aidatlar toplanıyor. Bütçeler onay bekliyor.
06 Eylül 2021 - 20:03 'de eklendi.
Odaların yeni dönemde yapmayı planladıkları harcamalar için oda yönetimlerinin yeni dönem bütçelerini üyelerine onaylatmaları gerekir.
Aidatların toplanmaya başlandığı bu dönemde Türkiye genelindeki Optisyen ve Gözlükçüler odaları Eylül ayı içinde mali genel kurullarını yapmaya başladı.
Düzenlenen/ düzenlenecek olan mali genel kurullarda yeni dönemdeki harcamalara odaların onay alması (İbra) gerekiyor. Eylül ayı içinde tamamlanması planlanan mali genel kurullar da aidatın yüksek ya da uygun olduğunu düşünen üyeler bütçeyi onaylamak için bir araya geleceklerdir.
Oda yönetimlerinin aidat miktarı olarak talep ettiği 1406,64.-TL ve giriş bedeli olarak ta 1406.-TL dikkate alındığında Birlik ve Odaların bugüne dek üyelerinden topladıkları aidat bedellerinin, üç yıllık bir süre olarak düşünüldüğünde yaklaşık 30 Milyon TL’ nin üzerinde olduğu tahmin edilmektedir. Mali genel kurulların bir diğer anlamıda bu toplanan paranın harcanabilmesi için bir ön onaydır.
22- 23 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenlenen İstanbul Optisyen ve Gözlükçüler Odası genel kurulunda Mali Bütçe’nin onaylanmaması nedeniyle, bu mali genel kurulda mali bütçesinin mutlaka onay alması gerekmektedir.
Aidatların yüksek olduğundan şikayet eden üyelerin mali genel kurullarda nasıl bir tepki vereceği merak konusudur. Düzenlenen mali genel kurullarda yönetimler projelerini açıklayarak üyelerinden onay isteyeceklerdir.
Mali Bütçe onaylanmazsa ne olur?
6643- Madde 19 – İdare Heyeti odanın bilançosunu ve bütçesini hazırlayarak murakıp raporu ile birlikte umumi heyete sunar. Odanın durumu ile muamele ve faaliyetleri hakkındaki raporunu umumi heyete okuduktan sonra ibrasını ister. İbra edilmeyen idare heyeti düşmüş sayılarak yeni bir idare heyeti seçilir. Yeni seçilen idare heyeti eski heyetin müddetini tamamlar ve bu suretle düşen idare heyeti azası aradan iki sene geçmedikçe tekrar seçilemezler.
Mali genel kurula katılmayan üyelere ne ceza verilir?
Disiplin cezalarına bakmaksızın her üyenin Genel Kurul Toplantılarına katılmaları sorumlulukları gereğidir. Lütfen ihmal etmeyiniz.
6643- Madde 8 – Umumi Heyet yılda bir defa Eylül ayı içinde mukayyet azanın mutlak ekseriyeti ile içtima eder. İlk toplantıda ekseriyet hasıl olmazsa ertesi günü mevcut aza ile iktifa olunarak toplantı yapılır.
(Değişik: 23/2/1995 – 4078/1 md.) Oda umumi heyetinin her nevi toplantılarına oda üyelerinin katılmaları ve seçimli toplantılarda da ayrıca oy kullanmaları zorunludur. Geçerli bir mazereti olmaksızın umumi heyet toplantılarına katılmayanlar ile seçimli toplantılarda oy kullanmayanlar, yıllık üye aidatı kadar para cezası ile cezalandırılırlar.
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Ufukla yükseklik arasındaki farkı göremeyenler, kibirle bilg...
Venedik'teki tarihi Palazzo Flangini'de "The Lens of Time – ...
Göz hastalıkları alanında uzmanlığıyla tanınan değerli mesle...
Fransa’da göz sağlığı alanındaki yetki sınırlarına dair tart...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...