Her insanın yaşamı boyunca hedefleri ve hayalleri olur. Gözlükçülük müzesinin açılmasına sadece bir adım kaldı. Bugün 17 Temmuz 2018 ben bir hayalime daha ulaşmanın keyfini yaşıyorum.
17 Temmuz 2018 - 23:53 'de eklendi.
1978 yılında çırak olarak başladığım mesleğimde ufak tefek şeyler biriktirmeye başlamıştım. Sonraları para kazanmaya başlayınca biraz daha iddialı şeyler toplamaya devam ettim.
Derneklerin yönetiminde görev almaya başladığım dönemlerde müze kurma kararını aldım. İlk zamanlar konuştuğum herkes ciddi bir şekilde beğendi ve Sayın Hocam Taylan Küçüker, müzeye Hüseyin Avni Güven adını koymuştu bile.
Ancak geçen zaman dilimi içinde bu işe en çok inanan ve ilk desteği veren Sivas Dernek Başkanı Sayın Gökhan Görkem olmuştur. Böyle bir çalışmaya başladığımı duyan Hacı Abdülnasır Vatansever ikinci büyük destekçim olmuştu.
Koleksiyonumuz şekillenmeye başlamıştı. Artık sergi yapabilecektik.
İstanbul Ticaret Odası Meslek Komitesindeki yönetim değişikliğinden sonra, arkadaşlara sergi önerisi götürdüğümde başarabilir miyiz endişesi ile karşı karşıyaydık. Başaracağız, başarmalıyız diyordum. Bu müze mesleğimiz için büyük bir prestij olacaktı.
Sayın Mehmet Tekten’e ait oldukça önemli bir çerçeve koleksiyonu olduğunu öğrendik ve ortak bir sergi açma kararı alındı. 28 Mart 1 Nisan 2016 tarihleri arasında Yeni Cami Hünkar Kasrı’nda ilk sergimiz açıldı.
İTO sergisinin gördüğü yoğun ilgi sonucunda ikinci durağa doğru yol aldık. SİLMO İstanbul Optik Fuarı kapsamında, Fuar Merkezi’nde iki yıl üst üste sergi açtık. Bu iki büyük sergi ile daha da görünür olduk.
Sonrasında, asıl hedefimiz müze olduğu için bazı yerel yönetim temsilcileri ile görüşmelere başladık. Bursa TÜYAP Kitap Fuarında Bursa Belediyesi Müze standında konuştuğumuz görevli İsmail Kıvanç oldukça heyecanlanmıştı.
Karşılıklı iletişim bilgileri verildi. Kısa bir süre sonra Bursa Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Sayın Muhterem Çevik ve ekibi ile görüşme şansını bulduk. Bursa Sağlık Tarihi Müzesindeki toplantıda gözlükçülük müzesi için görüş ve öneriler konuşuldu. Kısa süre sonra sayın müdürüm ve uzman ekipleri ürünleri incelemek için Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesine geldiler tüm koleksiyonu tek tek incelediler.
Yine çok hızlı bir şekilde bugün tüm koleksiyonu bir protokol imzalayarak sayın Bilal Canpolat ve arkadaşlarına teslim ettik.
En hızlı şekilde bu ürünlerin tamamı hibe edenlerin isimleri ve ürünlerin hikayeleri ile Bursa Sağlık Tarihi Müzesindeki yerini alacaktır.
Emeği ve desteği olan herkese sonsuz teşekkürler.
Turgut Çakar.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...
Bu dönüşüm, kullanıcıların işlevlere uygulama olarak erişip,...
Camianın sesi mi, yoksa boşluğun yankısı mı?...
Her ne derseniz deyin; ruhsatsız, vergisiz, denetimsiz ve sa...
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2018 yılında yürürlüğe giren “...
Meslek kodu bilgisini ekrandan ekleyecek olan işverenler, me...