Luxottica, Japon titanyum ve altın gözlük üreticisini satın aldı.
31 Mayıs 2021 - 17:06 'de eklendi.
Türkiye’de Atasun Optik mağazalarını satın alma işlemlerini sürdüren EssilorLuxottica grubunun Luxottica kanadı dünya çapında satın almalara devam ediyor.
Bağımsız üreticiler ve bağımsız gözlük mağazaları için çok büyük tehlike oluşturan bu girişimler özellikle perakende mağazalarından büyük tepki görüyor.
Üretimden perakendeye satış ve tedarik zincirinin tümünü ele geçirmeye çalın EssiLüx grubu girişimlerinden vaz geçmiyor.
İtalyan gözlük grubu Luxottica, son olarak ünlü titanyum ve altın gözlük üretiminde dünyaca uzmanlaşmış bir aile şirketi olan Japon üretici Fukui Megane’nin yüzde 67 hissesini satın aldığını bildirdi.
Luxottica’nın satın alma değerini açıklamadığı bu işlem, dünyanın en büyük gözlük grubunun titanyum gibi değerli metaller konusundaki zanaatkar becerileriyle Kyoto yakınlarındaki ünlü Fukui gözlük bölgesinde bir yer edinmesine olanak tanıyor.
Luxottica Yönetim Kurulu Başkanı Leonardo Del Vecchio, Luxottica’nın bölgede bir üretim merkezi oluşturmak için daha fazla yatırım yapacağını söyledi.
Kaynak :Reuters
https://www.reuters.com/article/us-luxottica-m-a-fukui-megane-idINKCN1GI0PI
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...
Meslek camiamızın büyük çınarlarından, gönüllerimizde derin ...
SGK’nın iki yılda bir uyguladığı gözlük geri ödeme politikas...
ABD’nin Çin Menşeli Optik Ürünlere Vergi Artışı, Gözlük Sekt...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Çocuğunuzun görme sorunları olup olmadığını nasıl anlarsınız...
Eskiden gözlük takmak neredeyse suç sayılırdı. “Dört göz” la...
EssilorLuxottica ve Roger Federer, Nisan ayının başında Roge...
Uzmanlar, özellikle sosyal medya üzerinden satılan "indiriml...