Bir adet plastik çerçeve ve bu çerçeveye takılarak kullanılacak olan iki adet gözlükten oluştuğu anlaşılan eşyanın mümeyyiz vasfının “gözlük” olduğu değerlendirilmiştir.
18 Haziran 2019 - 23:49 'de eklendi.
T.C. Ticaret Bakanlığı, Gümrükler genel müdürlüğü, ön yüzüne klips mekanizmasıyla sarı renkli gece görüşü gözlüğü veya siyah renkli güneş gözlüğü aparatı takılabilen plastik çerçeve, eşya takım halindedir. Ürünün beraberindeki şeffaf camların optik nitelikte değil temsili cam olması münasebetiyle eşyanın mevcut haliyle “gözlük” değil “çerçeve” olduğu öne sürülmekte ve 90.03 tarife pozisyonunda değerlendirilmesi talep edilmektedir.
Numaralı gözlüğe takılacak şekilde klipsli güneş gözlüklerinin tek başına 90.04 pozisyonunda değerlendiği anlaşılmıştır. Bu itibarla, bir adet plastik çerçeve ve bu çerçeveye takılarak kullanılacak olan iki adet gözlükten oluştuğu anlaşılan eşyanın mümeyyiz vasfının “gözlük” olduğu değerlendirilmiştir. Hatalı sınıflandırma içerdiği tespit edilmiş, gümrük kanunu’ nun 9/5. maddesi çerçevesinde değerlendirmek üzere iptal edilmesine karar verilmiştir.
BAĞLAYICI TARİFE BİLGİSİNE İLİŞKİN KARAR
İstanbul Ticaret Odası Gözlükçülük meslek komitesi, yaptıkları toplantıda klips ve gözlük çerçevesinin tek gözlük olarak değerlendirilmesi için ilgili bakanlığa gerekli girişimleri yapma kararı almıştır.
Göz hastalıkları alanında uzmanlığıyla tanınan değerli mesle...
Fransa’da göz sağlığı alanındaki yetki sınırlarına dair tart...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...
Bu dönüşüm, kullanıcıların işlevlere uygulama olarak erişip,...
Camianın sesi mi, yoksa boşluğun yankısı mı?...
Her ne derseniz deyin; ruhsatsız, vergisiz, denetimsiz ve sa...