Kıbrıs Türk Optik Gözlükçüler Birliği, pek çok yerde sahte güneş gözlükleri satıldığına işaret ederek, halkın göz sağlığını korumak ve meslek denetimi için acilen Avrupa standartlarına uygun bir yasaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. KKTC’de optik gözlükçülük mesleğiyle ilgili herhangi bir yasa bulunmadığını, iki buçuk yıldır süren uğraşlara olumlu yanıt alamadıklarını belirten Birlik Başkanı Hamit Alkan Bedel, hazırladıkları […]
29 Ağustos 2014 - 12:43 'de eklendi.
Kıbrıs Türk Optik Gözlükçüler Birliği, pek çok yerde sahte güneş gözlükleri satıldığına işaret ederek, halkın göz sağlığını korumak ve meslek denetimi için acilen Avrupa standartlarına uygun bir yasaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
KKTC’de optik gözlükçülük mesleğiyle ilgili herhangi bir yasa bulunmadığını, iki buçuk yıldır süren uğraşlara olumlu yanıt alamadıklarını belirten Birlik Başkanı Hamit Alkan Bedel, hazırladıkları ve yetkililere sundukları “Optik Gözlükçüler Birliği Yasası’nın çıkarılmasını istedi.
Bedel yaptığı yazılı açıklamada, bir süre önce KKTC’deki optik gözlükçülerin, meslek yasaları olmaması ve gözlük satışı yapanların denetlenmemesi gerekçeleriyle, yasal statüye kavuşmak isteğiyle “Kıbrıs Türk Optik Gözlükçüler Birliği”ni kurduklarını anlattı.
“KUYUMCUDA, MARKETTE, MAĞAZADA SAHTE GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ SATILIYOR”
Kıbrıs Türk Optik Gözlükçüler Birliği Başkanı Hamit Alkan Bedel, ülkedeki kuyumcuların, marketlerin, mağazaların sahte güneş gözlüğü sattığını, kimsenin bunun önüne geçmediğini kaydederek, Güney Kıbrıs’taki optik gözlükçülüğün yasalarla denetlendiğine işaret etti.
“BELGESİ OLMADAN DÜKKAN AÇMAYA ÇALIŞANLAR VAR”
Bedel, “KKTC’de optik gözlükçülük mesleğiyle ilgili herhangi bir yasa bulunmuyor. Bu husustaki 2 buçuk yıllık uğraşlarımıza yanıt alamadık. Şu anda Girne ve Gazimağusa’da optisyenlik belgesi olmadan dükkân açmaya çalışanlar var. Devlet, özellikle de Sağlık Bakanlığı bu konuya duyarsızdır” dedi.
Derneklerinin çıkarmak istediği yasaya sessiz kalındığını iddia eden Bedel, söz konusu yasanın hazırlanma süreciyle ilgili bilgi vererek, Türkiye Cumhuriyeti’nde ve Güney Kıbrıs’ta uygulanmakta olan optik gözlükçülük yasaları üzerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda KKTC yasalarına uyarlanabilecek yasa taslağı hazırlandıklarını anlattı.
“ACİLİYETİ TARTIŞILMAZ”
İlgili yasa taslağını sırasıyla Meclis Başkanı’na, Başbakan’a, Başbakan Yardımcısı’na, Sağlık ve İçişleri Bakanı’na sunduklarını ifade eden Bedel, “Avrupa Birliği Asya ülkelerinde, Türkiye’de optik gözlükçülük yasalarla denetlenirken bizim ülkemizde aciliyeti tartışılmaz önem arz eden bu yasa, seçim yasakları ve genel kurul gerekçeleriyle bugünlere kadar uzatıldı” dedi.
Bedel açıklamasının sonunda, “Optik Gözlükçüler Birliği Yasası’nın, Avrupa standartlarına uygun olarak ele alınıp, Meclis’te onaylanmasını bekliyoruz” ifadesine yer verdi.
Not : TÜRKİYE’DE DE GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEME ZORUNLULUK HALİNE GELMİŞTİR .
Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide ön...
Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını d...
Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısın...
Uzmanlar, “Kullanım süresi geçmiş lensler, enfeksiyon, korne...
Mikroçiplerden gözlük camlarına, en küçük sensörlerden lensl...
Artık yılda bir kez düzenlenecek olan fuara katılım, firmala...
Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaş...
Türkiye'de güneş gözlükleri, tıbbi cihaz değil, kişisel koru...
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından başlat...
Nasıl, eczanelerin ilan ve reklam vergisinden muaf olmasına ...