Devlet Personel Başkanlığı ‘Kamu Personel Alım Sistemi Değerlendirme Toplantısı’ düzenledi.
27 Mart 2017 - 16:29 'de eklendi.
Devlet Personel Başkanlığı tarafından Ankara Gölbaşı Vali Galip Demirel Vilayetler Evinde gerçekleştirilen ‘Kamu Personel Alım Sistemi Değerlendirme Toplantısı‘ na kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, kamu görevlileri sendikaları konfederasyonları temsilcileri ile akademisyenler katıldı.
Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat’ın açılış konuşması ile başlayan değerlendirme toplantısında, DPB Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanı Hanife Özer, “KPSS ve Kamu Personeli Alım Sistemi- Genel Bilgiler”, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Başak Ok, “İnsan Kaynakları Seçim Sisteminde Bilimsel Yöntemler ve Ülke Uygulamaları”, Ankara İnsan Kaynakları Platformu Başkanı ve MAN Türkiye A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mustafa İskifoğlu, “Özel Sektörde İnsan Kaynakları Seçiminde Son Gelişmeler”, Türk Telekom A.Ş. İşe Alım Grup Müdürü Mehmet Erkan Aydın, “Türk Telekom’da İşe Alım Süreci”, Yıldız Holding İnsan Kaynakları Grup Direktörü Ahmet İnce de “Yıldız Holding’de İşe Alım Süreci” konularında sunum yaptı.
Yapılan sunumların ardından, 22 Mart 2017 Çarşamba günü öğleden sonra ve 23 Mart 2017 Perşembe günü öğleden önceki oturumlarda; alanında uzman akademisyenler, kamu görevlileri sendikacıları, özel sektör temsilcileri ve kamu kurumlarının insan kaynakları birim yöneticilerinden müteşekkil olarak oluşturulan 6 Çalışma Grubunda, “Kamu Personel Alım İlanları”, “Kamu Personel Seçme Sınavı ve Merkezi Yerleştirme”, “Sınav Komisyonları”, “Sözlü Sınav-Mülakat ve Kişilik Envanterleri”, “Uygulama Sınavları” konuları katılımcılar tarafından değerlendirildi.
Masa çalışmalarının bazı oturumlarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’da katıldı.
Değerlendirme Toplantısı, 23 Mart 2017 Perşembe günü öğleden sonra yapılan Alt Çalışma Gruplarının “Sonuç Raporlarının” sunulması ve Devlet Personel Başkan Vekili Enes Polat’ın kapanış konuşması ile sona erdi.
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), küçük ve orta ölç...
ABD’nin 2 Nisan’da açıkladığı “karşılıklı gümrük tarifeleri”...
Saatlerce güneş gözlüğü deneyip en uygun modeli seçen müşter...
İnternette ‘mim’ kültürünün en sevdiğim karakterlerinden bir...
Görme bozukluğu veya sürücülerin gözlük takmaması nedeniyle ...
Sağlık Alanında Önemli Düzenlemeler Getiren Kanun Teklifi TB...
Meclis Başkanlığı’nın Temmuz ayında da çalışmalara devam ede...
Öğrenciler meslek öğrenmek için girdikleri stajlarda temizli...