Çin’de bir adam arkadaşları ile girdiği bir iddia yüzünden bir çift gözlük kolu yuttu. Bu hareketinden sonra ise çok utandığından dolayı tıbbi yardım almak için dört yıl bekledi.
18 Kasım 2023 - 13:43 'de eklendi.
Çin’in Şanghay kentinde yaşayan adam arkadaşlarıyla girdiği iddia sonucu bir çift gözlük kolunu yuttuktan sonra çıkarmaları için doktorlara yalvardı ama sonunda sindirim sisteminde sıkışan kollar o kadar çok acıya neden oldu ki yardım istemekten başka çaresi kalmadı.
İnanılmaz bir şekilde, gözlük kolları daha önceki hastane ziyaretlerinde tespit edilmedi ancak bir uzmana gönderildiğinde tespit edildi.
Yaşı verilmeyen ancak hâlâ genç bir adam olduğu bildirilen sadece Li soyadıyla tanımlanan hasta, dört yıl önce bir bahiste gözlüğün kollarını yuttuğunu itiraf etti. “Ben daha önce karın tomografisi çektirdim ama raporda yabancı cisim olduğu yazmıyordu.” dedi. Vücutta kalma süresinin uzunluğu nedeniyle, cerrahlar onu ameliyatsız çıkarabileceklerinden emin değillerdi. Sonunda Zhongshan Hastanesi hastayı yabancı cisimleri cerrahi müdahale olmadan vücuttan çıkarma konusunda uzman olan Profesör Zhou Pinghong’a göndermeye karar verdi.
Saplardan birinin ince bağırsağın ilk bölümü olan on iki parmak bağırsağına, diğerinin on iki parmak bağırsağının ucuna yerleştiğini söylendi. Neyse ki bariz bir delinme ve kanama olmadı. Operasyon başarılı oldu ve iki kolun çıkarılmasının tamamlanmasının sadece 15 dakika sürdüğü bildirildi.
Fransa, gözlük gibi sağlık ekipmanlarının reklam yoluyla tic...
Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerin...
Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide ön...
Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını d...
Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısın...
Uzmanlar, “Kullanım süresi geçmiş lensler, enfeksiyon, korne...
Mikroçiplerden gözlük camlarına, en küçük sensörlerden lensl...
Artık yılda bir kez düzenlenecek olan fuara katılım, firmala...
Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaş...
Türkiye'de güneş gözlükleri, tıbbi cihaz değil, kişisel koru...