Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Taylan Küçüker göz kusurlarının olmasına rağmen gözlük kullanmamanın maliyetinin çok fazla olduğunu belirtti. Gerek iş gerekse eğitim alanında bu kusurların giderilmesi ve mutlaka periyodik olarak görme testi ve muayenesi yapılması gerektiğini belirten Küçüker yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti; “Dünyada 158 milyonun üzerinde insan görme kusurlu, çünkü bunlar refraksiyon […]
22 Aralık 2013 - 15:10 'de eklendi.
Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Taylan Küçüker göz kusurlarının olmasına rağmen gözlük kullanmamanın maliyetinin çok fazla olduğunu belirtti.
Gerek iş gerekse eğitim alanında bu kusurların giderilmesi ve mutlaka periyodik olarak görme testi ve muayenesi yapılması gerektiğini belirten Küçüker yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti; “Dünyada 158 milyonun üzerinde insan görme kusurlu, çünkü bunlar refraksiyon kusurlarının düzeltilmesi ihtiyacı duydukları gözlüklere sahip değiller.
Bu gözlük kullanamamanın eksikliğinin maliyet bedeli çok yüksek. Araştırmalara göre, düzeltilmemiş refraksiyon kusurlarının küresel ekonomik verimliliğe verdiği zarar 427 milyar dolar olarak hesaplanmaktadır.
Uzağı düzeltilmemiş refraksiyon kusurları, küresel anlamda körlüğe götüren ikinci faktör (katarakttan sonra) olmakta ve de zayıf bir görmeye sebep olmaktadır. 2004’te 153 milyon insan doğru gözlüğe sahip olmamaktan dolayı, zayıf ve yetersiz görme sebebiyle acı çekmiştir. Bunların 8 milyonu kördür.
Refraksiyon kusurları, gözlükle, kontakt lensle ile düzeltilip giderilebilir. Giderilmeyen refraksiyon kusurları, kişinin çalışma kabiliyetini becerisini veya günlük yaşantılarını sağlıklı sürdürmeyi kısıtlayabilir. Araştırma, sadece görme kusurları düzeltilmemiş 15 milyon insanın Avrupa kıta’sında varlığına işaret etmektedir.
Trajikomik olan şudur ki, kırılma kusurları düzeltilemez değildir. Görme kusurları az bir masrafla restore edilebilir. Durum gösteriyor ki küresel ekonomiye, bunun ağır yükü diğer önlenebilir görme kusurlarından daha büyük bir etki yapmaktadır.
Sadece milyonlarca insanın yaşama kalitesini artırmakla kalmayıp, aynı zamanda ekonomiye üretime değerli katkı sağlayacaktır.
Diğer bir araştırma ise görme kaybından kaynaklanan bütün ekonomik ağır yükler, kanser, erken bunama ve romatizmaya davetiye çıkarır. Sonuçlar, sağlık politikası üretenlerin dikkatini çekmelidir. Çünkü gelişmiş bir ekonomide bile göz kusurları ekonomik gelişmeyi sınırlar.
Gözlük kullanmanın ekonomilere üretime çalışma hayatına katkısı büyüktür. Gözlük kullanmak trafik kazalarındaki can ve mal kayıplarının da azalmasını sağlar. Her yıl ülkemizde kurtuluş savaşımızdan hazla insanımızı trafik kazalarında kaybetmekteyiz. Resmi verilere göre trafik kazalarındaki ekonomik kayıp,20 milyar TL dir. Gözlük öğrencilerin ders başarısını da yükseltir. Görmeyen çocuk öğrenemez.
Gözlük ; Okuma kültürünün gelişmesini sağlar, çağdaş modern bir toplum olmanın da anahtarıdır.”
Kaynak : http://www.hurdogan.com/?hur=haberdetay&id=24917
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...