a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Göz hekimi sayısı son derece yeterli

Arslan, optometrist yasası çıkartılması yönünde hazırlık yapıldığını bildirdi. Üniversitelerde optometrist bölümlerinin açılmasını şiddetle eleştiren Arslan, bunun son derece lüzumsuz olduğunu sözlerine ekledi. Arslan, şunları dile getirdi: Göz hekimlerinin iyi ve kaliteli tıbbi malzeme kullanması gerektiğini vurgulayan Türk Oftalmoloji Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Arslan, piyasada çok ucuza satılan ve güvenirliliği kuşkulu malzemelerin […]

18 Ocak 2011 - 17:29 'de eklendi.

Göz hekimi sayısı son derece yeterli

Arslan, optometrist yasası çıkartılması yönünde hazırlık yapıldığını bildirdi. Üniversitelerde optometrist bölümlerinin açılmasını şiddetle eleştiren Arslan, bunun son derece lüzumsuz olduğunu sözlerine ekledi. Arslan, şunları dile getirdi:

Göz hekimlerinin iyi ve kaliteli tıbbi malzeme kullanması gerektiğini vurgulayan Türk Oftalmoloji Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Arslan, piyasada çok ucuza satılan ve güvenirliliği kuşkulu malzemelerin kullanılmaması gerektiğini söyledi. Arslan, çıkartılmak istenen optometrist yasasını da şiddetle eleştirdi

Türk Oftalmoloji Derneği İstanbul Şubesi Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Osman Şevki Arslan, göz hastalıkları tedavisinde iyi ve kaliteli malzemeyle hizmet verilmesi gerektiğini belirtti.

“Göze takılan merceğin, -bir ömür boyu gözde kalacak protez diyelim-, komplikasyon ihtimalinin çok az olması, dünyaca kabul görmüş iyi bir marka olması gerekiyor” diye konuşan Arslan, piyasada çok çeşitli miktarda ve fiyatta göz içi merceklerinin bulunduğuna dikkat çekti. Arslan, bu tür malzemelerin Hindistan’dan geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Biz, geçerliliği olan ürünler kullanıyoruz; FDA ve Sağlık Bakanlığı kontrolünden geçmiş malzemeleri alıyoruz. Normalde 50-60 dolara satılan mercekleri 4-5 dolara satıyorlar. Biz hastalarımıza iyi malzemelerle hizmet vermeliyiz. Hastaların yüzde 90’ı sosyal güvencesiyle ameliyat oluyor. Devlet güvencesiyle yapılan ameliyatlarda da devletin fiyatlarını uygulamak zorundasınız” diye konuştu.

Maliyeti yüksek ameliyatlar sorunlu
Hastanede maliyeti yüksek ameliyat yapmanın zorluğuna dikkat çeken Arslan, şunları kaydetti:

“Çok maliyetli bir ameliyat geldi diyelim; devlet bunun malzemesini almıyor, alındığı takdirde de hastaya ödemesini yapmıyor. Hastane eczanesinde bulunmayan malzemenin dışarıdan alınması sağlanmıyor. Oysa eczanede istenen malzemelerin çoğu yok. Nasıl yapacağız ameliyatı? Hasta malzemelerini kendisi alsa, bunu reçete etmeseniz, hasta bulup getirse ve sonradan ‘Cerrahpaşa’da ameliyat oldum, malzemelerimi de kendim aldım, bunun parasını istiyorum’ dese, ki diyebilir, size soruşturma açılıyor. Hatta tazminat ödemeye mahkûm ediliyorsunuz. Tamamen insani nedenlerle bunu yaparken, bir de soruşturma geçiriyorsunuz.”

Meslek grubumuz köreltilmek isteniyor

Arslan, optometrist yasası çıkartılması yönünde hazırlık yapıldığını bildirdi. Üniversitelerde optometrist bölümlerinin açılmasını şiddetle eleştiren Arslan, bunun son derece lüzumsuz olduğunu sözlerine ekledi. Arslan, şunları dile getirdi:

“Optometrist bölümü mezunlarının hastaları muayene ederek gözlük vermesi isteniyor. Bir gözlük için hasta muayenesi esnasında gözün ortalama 20-30 özelliğine bakılıyor. Göz tansiyonu hastalığı, gözdeki katarakt gibi birçok göz rahatsızlığını gözlük için tesadüfen muayeneye gelmiş hastadan test edebiliyoruz, buna göz tümörleri dahil. Altı yıl tıp fakültesi okumuş, üzerine uzmanlık yapmış ve rotasyonlarla hastayı gördüğü zaman teşhis koyabilen bir hekim hasta muayene ediyor.

Türkiye’de göz doktorları hasta yoğunluğundan başını mı kaşımayacak vaziyette? Gidin herhangi bir göz kliniğine, en kötü ihtimalle 3. sırada bekler ve muayene olursunuz. Türkiye’nin böyle bölümlere ihtiyacı yok. Bir meslek grubu tamamıyla köreltilmek isteniyor. Hastalar çok büyük zarar görebilir. Türkiye’de tek sorun hastaların gözlük takması mı? Bir optometrist 4 sene içinde artı-eksik gözlük verme durumunda kalarak hastaya çözüm sunamaz ki? Bu durum hiçbir şeye katkı sunmuyor, belki de birçok hastalığın gözden kaçmasını, bunun teşhis edilme şansını ortadan kaldıracak.”

“Kornea nakilleri yapılamıyor”
Organ ve doku nakilleri konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Arslan, “Kornea nakilleri çok rahat yapılabilmeli, hastalar beklememeli. Sağlıklı vatandaşların bağış yapmasını istiyoruz. Görme duyusunu kaybetmiş ve nakil olursa bunu tekrar kazanabilecek potansiyeli olan hastalarımız var; bunlara hizmet vermenin en önemli yolu, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve kornea bağışında bulunmalarını sağlamak”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İstanbul’da kaçak ürün operasyonu! İstanbul’da kaçak ürün operasyonu!...

İstanbul'da 10 binden fazla kaçak gözlük, saat ve çanta ele geçirildi. Yurda kaçak yollardan sokulan, ünlü markalara ait çanta, kol sa...

Optic World 2025 Fuar tarihi açıklandı Optic World 2025 Fuar tarihi açıklandı...

İzmir Ticaret Odası 32. Gözlükçülük Meslek Komitesi öncülüğü ve İzmir Gözlükçüler Odası desteği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesi...

Türkiye’de Çalışma Saatleri Düşüyor! Türkiye’de Çalışma Saatleri Düşüyo...

Türkiye'de çalışma saatleri, devrim niteliğindeki bir yasa teklifi ile önemli ölçüde değişebilecek bir dönüm noktasına geldi....

Bazı insanlar daha yüksek hızda görüyor Bazı insanlar daha yüksek hızda görüyor...

Yapılan araştırmalar sonucunda bazı insanların daha yüksek hızda gördüğü tespit edildi. Bu ses getiren ilginç bir detay oldu....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
ayhan baysal
ayhan baysal
18 Temmuz 2012 09:02

hocam muayinehanenizin telefonunu bulamıyorum

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
İstanbul’da kaçak ürün operasyonu! İstanbul’da kaçak ü...

İstanbul'da 10 binden fazla kaçak gözlük, saat ve çanta ele...

Optic World 2025 Fuar tarihi açıklandı Optic World 2025 Fuar tar...

İzmir Ticaret Odası 32. Gözlükçülük Meslek Komitesi öncülüğü...

Türkiye’de Çalışma Saatleri Düşüyor! Türkiye’de Çalışma ...

Türkiye'de çalışma saatleri, devrim niteliğindeki bir yasa t...

Bazı insanlar daha yüksek hızda görüyor Bazı insanlar daha yüksek...

Yapılan araştırmalar sonucunda bazı insanların daha yüksek h...

4 binden fazla vergi denetmeni sahaya çıkıyor 4 binden fazla vergi dene...

TBMM'de görüşmeleri süren, vergi ve sosyal güvenlik alanına ...

Gözlük sektöründe kaçak ürünler yükselişte! Gözlük sektöründe kaçak ü...

Moda ürünü olarak kabul edilen güneş gözlüklerinde dünya gen...

2024 Optisyenlik taban puanları ile başarı sıralamaları açıklandı 2024 Optisyenlik taban pu...

Optisyenlik (2 Yıllık) sıralama. 2024 TYT (YKS) Taban Puanla...

“Köylerde Gözlük Bakımı” İsimli Sosyal Sorumluluk Projesi “Köylerde Gözlük Ba...

Gözlük tamiri, gözlük temizleme işlemi, gözlük kullanırken d...

50’den fazla göz sorununu teşhis eden yapay zeka geliştirildi 50’den fazla göz so...

Yeni bir makine-öğrenme sistemi, 50’yi aşkın göz hastalığını...

Dünya Çapındaki Gözlük Müzeleri Dünya Çapındaki Gözlük Mü...

Gözlüklerin büyüleyici tarihi, dünyanın dört bir yanındaki g...

Magazin HABERLERİ
Web TV