Ölümünün 45. yılı
22 Aralık 2017 - 18:48 'de eklendi.
Ege bölgesinin eski firmalarından Ferruh Filiz Optik’in kurucusu Ferruh Filiz, ölümünün 45. yılında aile bireyleri tarafından anıldı.
İzmir in ilk gözlükçüsü Ferruh Filiz 45.ölüm yıl dönümünde Filiz Ailesinin tüm bireyleri tarafından anıldı. 1950 yılında Bulgaristan dan göçmen olarak İzmir e gelen rahmetli Ferruh Filiz Konak Hisar camisinin etrafındaki küçük bir dükkanda saatçı kalfası olarak çalışmaya başladı.
Daha sonraları gözlükçü diploması alarak Beyler Sokağında ilk gözlük ve saat dükkanını açtı. İzmir de gözlük sektörünün ilk dükkanlarından olan Filiz çalıştığı zaman içinde optik sektörüne olan faydalarıyla ve yoksul insanlara yardım amaçlı yaptığı gözlüklerle gariban babası iyi insan olarakta bilinmekteydi.
1957 yılında Mücella Hanım ile evlenen Filiz 15 yıl sonra yakalandığı Peritonit hastalığı sebebiyle 42 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bugünlerde optik sektöründe Kurucu Filiz in 4 erkek evladı babalarının mesleğini sürdürmekteler.
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), küçük ve orta ölç...
ABD’nin 2 Nisan’da açıkladığı “karşılıklı gümrük tarifeleri”...
Saatlerce güneş gözlüğü deneyip en uygun modeli seçen müşter...
İnternette ‘mim’ kültürünün en sevdiğim karakterlerinden bir...
Görme bozukluğu veya sürücülerin gözlük takmaması nedeniyle ...
Sağlık Alanında Önemli Düzenlemeler Getiren Kanun Teklifi TB...