Ülkemizdeki 4000 göz hekiminin ulusal mesleki ve bilimsel uzmanlık derneği olan Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), bu yıl 85. doğum gününü kutladı. İstanbul’daki genel merkeze bağlı İzmir, Ankara, Erzurum-Trabzon, Çukurova, İstanbul, Bursa, Konya-Antalya ve Diyarbakır şubeleri bulunmaktadır. İlk Ulusal Kongre, 1955’de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahpaşa Göz Kliniği’nde 50 katılımla yapılmışken, geçen ay, beş gün süren […]
27 Aralık 2013 - 12:36 'de eklendi ve 1248 kez görüntülendi. A+A-
Ülkemizdeki 4000 göz hekiminin ulusal mesleki ve bilimsel uzmanlık derneği olan Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), bu yıl 85. doğum gününü kutladı.
İstanbul’daki genel merkeze bağlı İzmir, Ankara, Erzurum-Trabzon, Çukurova, İstanbul, Bursa, Konya-Antalya ve Diyarbakır şubeleri bulunmaktadır.
İlk Ulusal Kongre, 1955’de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahpaşa Göz Kliniği’nde 50 katılımla yapılmışken, geçen ay, beş gün süren 47. Ulusal Kongre’de pek çok uluslararası konuşmacı ve katılımcı ile bu sayı 2150 olmuştur.
Göz hastalıklarının 16 ayrı branşında, aynı anda farklı salonlarda 450 saat net bilgi paylaşımı, 1079 poster ve 311 sözlü sunum, 29 panel, 43 kurs, canlı cerrahi, uluslararası özel kurslar, 44 konferans, 33 sözlü seans ve 15 etkileşimli toplantı gibi nitelik ve nicelik açısından çok yüksek bir düzeye ulaşılmıştır.
İnsan gözünün bire bir benzeri olan mikro cerrahi simülatörü ile hassas ve ince göz ameliyatlarının üst düzey eğitimleri daha seri bir şekilde verilmeye başlanmıştır.
Başta gençler olmak üzere üyeler teşvik edilerek, başarılar karşılıksız burslar vb kongre destekleriyle ödüllendirilmektedir. TOD 1964’deki Afro-Asiatik Oftalmoloji Kongresi’nden sonra birçok uluslararası toplantıya da ev sahipliği yapmıştır.
24 Avrupa ülkesi içinde birinci
Dernek, uluslararası arenada ülkemizin tanıtımı açısından da, önemli bir “bilimsel diplomasi“ yürütmektedir.
Uluslararası kurul ve konsey sınavlarına katılan hekimlerimizin neredeyse tamamına yakını göğsümüzü kabartan başarılara ulaşmaktadır. Örneğin, 24 Avrupa ülkesinden yaklaşık 500 göz hekiminin katıldığı 2012 Avrupa Oftalmoloji Kurulu sınavında birinci, 2013’te ise ikinci, ülkemizden çıkarken, Türkiye göz hastalıkları uzmanları kategorisinde tüm ülkeler arasında en yüksek ortalamayı tutturmuştur.
TOD, bu çağdaş bilimsel etkinliklerin yanı sıra, hasta ve hekim haklarına sahip çıkan, meslek onurunun korunması için gayret sarf eden, çağdaş bir sivil toplum örgütüdür.
.
Op.Dr. O. MURAT UYAR / Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı
AB pazarında tıbbi cihazların bulunabilirliğinin izlenmesini...
Herşeyi sınırsızca paylaşabildiğiniz bir dost, yola birlikte...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Benedikt Hoffmann, Alcon'un yeni Vision Care Avrupa Ticari O...
Aynı durum gözlükçüler içinde geçerlidir. Hasta verilerini p...
Sonbaharda çoğu insan arabasını yeniler ve daha çok güvenliğ...
19 Kasım 2023 tarihinde yaşanan yağışlar sonucunda meydana g...
Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...
Depreme bağlı olumsuz etkilerin Adıyaman, Hatay, Kahramanmar...
Batı Avustralya'da yapılan bir araştırma miyopluğun asıl sor...
sayın hocam sizler için göz doktorları yanlız göz muayenesi yapsınlar diyorlar onların işi o .türkiyeye yabancı sermaye cirit atsın diye optimetri gelsin diye çalışan adamlar ve bazı kendini duayen deyip tanıtan adamlar var bunun için ne dersiniz bir çalışmanız varmı . devlete ikinci bir külfet çıkartmak istiyorlar. sizler bilmiyorsunuz onlar biliyor.yurt dışı ile dirsek temasta olan duayenler var .