Bu adım, sağlık alanındaki sorunları çözmek bir yana, mevcut haliyle orta ve uzun vadede çok daha ciddi sorunların oluşması anlamına gelmektedir. BU DURUM SON DERECE KAYGI VERİCİ Türkiye’de şu anda öğrenci alan toplam 17 eczacılık fakültesi bulunurken, bu sayı bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 19’a çıkarılmıştır. Son yıllarda açılan eczacılık fakültelerinin altyapı ve eğitim kadrolarındaki […]
15 Nisan 2011 - 16:52 'de eklendi ve 1219 kez görüntülendi. A+A-
Bu adım, sağlık alanındaki sorunları çözmek bir yana, mevcut haliyle orta ve uzun vadede çok daha ciddi sorunların oluşması anlamına gelmektedir.
BU DURUM SON DERECE KAYGI VERİCİ
Türkiye’de şu anda öğrenci alan toplam 17 eczacılık fakültesi bulunurken, bu sayı bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 19’a çıkarılmıştır. Son yıllarda açılan eczacılık fakültelerinin altyapı ve eğitim kadrolarındaki eksikliklerin hala tamamlanamamış olması bilinen bir gerçekken, yeni fakültelerin açılması son derece üzücü ve kaygı verici bir durumdur.
Değerli Basın Mensupları;
Türkiye’de eczacılık alanında mesleki verimliliği azaltan, eczacıları basitçe birer bürokrasi memuru ve tahsildara dönüştüren sorunlar bir yana, mesleğe ilişkin bir takım yapısal sorunlar da bulunmaktadır. Bu yapısal sorunların en önemlisi, eczane sayısının ülke ihtiyaçlarının üzerinde olması ve eczane bulunan bölgeler arasındaki niceliksel ve niteliksel dengesizliktir. Bu nedenle yıllardır Birliğimiz, eczanelerin ülke gerçeklerine uygun bir biçimde nüfusa göre sınırlandırılmasını talep etmektedir. Böylesi bir düzenleme hayata geçirilmediği gibi son 10 yılda eczacılık fakültesi sayıları sürekli arttırılmıştır.
Eczacıların kamu ve sanayide yeterli düzeyde istihdam edilmediği herkesin bildiği bir gerçektir. Bu nedenle eczacılık fakültelerinden mezun olan kişilerin hemen tamamının serbest eczacılığa yönelmesi sonucu bu alan gün geçtikçe daralmaktadır. Bizler buna ilişkin önlem alınmasını, fakülte kontenjanlarının sınırlandırılmasını ve daha da önemlisi gerek teknik altyapı gerekse insan gücü açısından ciddi sorunlar yaşayan kimi fakültelerin tam donanımlı hale getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını beklerken; bugün iki üniversitede daha eczacılık fakültesi açılacağını öğrenmiş bulunuyoruz.
Değerli Basın Mensupları;
Bu adım, sağlık alanındaki sorunları çözmek bir yana, mevcut haliyle orta ve uzun vadede çok daha ciddi sorunların oluşması anlamına gelmektedir. Tüm bu gerekçelerle bizler, yeni eczacılık fakültesinin açılmasına şiddetle karşı çıktığımızı, birinci basamak sağlık hizmeti sunan eczacıları mesleğe hazırlayan eczacılık eğitiminin her açıdan kaliteli olması gerektiğini ve bunun toplum sağlığı açısından önemini bir kere daha vurguluyoruz.
Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
MERKEZ HEYETİ
Merhuma Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, Cam...
Bir tane bile göz doktoru bir kadın katılmadı ki, kapalım he...
Günde neredeyse 18 saat kullanılan çerçeveler için 2 sene ga...
Gözlük devi Marcolin, Alessio Puleo'yu Grup Pazarlama Direkt...
Dekontu 31/01/2023 tarihi mesai saati bitimine kadar sözleşm...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Tüm kariyeri boyunca, gözlük camı tasarımı alanındaki tek ka...
Pandemi döneminde getirilen ek vergiler, dövizin yukarı yönd...
Renkli ve enerjik tasarımlarıyla sektörde ön plana çıkan Lee...
Metal sapların dikkat çektiği koleksiyonda farklı tasarımlar...