
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz servisi çalışanları ile optik firması çalışanları köylere gidip muayene yaptılar. Olayla ilgili idari soruşturma başlatıldı
İddialara göre olay Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi göz servisinde meydana geldi. Hastane göz servisi çalışanları ile optik firması çalışanları gizlice devlete ait tıbbi cihazları bir araca yükledikten sonra köylerin yolunu tuttu. Köy köy gezen bir asistan doktor taşeron firma çalışanları ve iki tıbbi sekreter vatandaşlara göz taratması yapıp reçete yazdı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olayın duyulması ile birlikte hastane yönetimi hastanede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı.
Görüntüleri alan yönetim önce idari soruşturma başlattı. Olaya karışan personelin ifadesini de alan yönetim daha sonra bir asistan doktor ile iki tıbbi sekreter hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Olaylarla ilgili savcılık soruşturma başlatırken hastane yönetimi olaya karıştığı iddia edilen taşeron firma çalışanı iki tıbbi sekreterin işine son verdi.
Hastane yönetiminden açıklama bekleniyor.