20 Nisan 2025 günü, Türk optik camiası için unutulmaz bir vefa günüydü. İstanbul Eyüp Mezarlığı’nda bir araya gelen meslektaşlarımız, mesleğimizin iki ulu çınarını; merhum Sedat Ertunk ve Rıfat Küpeli’yi kabirleri başında dualarla andı.
25 Nisan 2025 - 13:20 'de eklendi.
Bir Vefa Gününden Notlar: 20 Nisan 2025 günü, Türk optik camiası için yalnızca bir anma değil, aynı zamanda bir vefa yemininin tazelendiği anlamlı bir gün oldu. İstanbul Eyüp Mezarlığı’nda bir araya gelen meslektaşlarımızla birlikte, mesleğimizin iki ulu çınarını; merhum Sedat Ertunk ve Rıfat Küpeli’yi kabirleri başında dualarla andık.
İlk durağımız, Tüm Fenni Gözlükçüler Derneği’nin Onursal Başkanı, kıymetli büyüğümüz Sedat Ertunk’un kabrinin başıydı. Mesleki ilkelere bağlılığı, eğitime verdiği değer ve yıllar boyu süren hizmetleriyle camiamızın yolunu aydınlatmış bir öncüydü kendisi. Her birimizin meslek yolculuğunda izi olan, rehber niteliğinde bir şahsiyet olarak hatırlanacak.
Ancak itiraf etmeliyim ki, günün en derin, en duygulu anı; mesleğimizin çehresini değiştiren, iz bırakan bir başka isim olan Rıfat Küpeli’nin kabrinde yaşandı.
Rıfat Küpeli sadece bir yönetici değildi. Geçmişte büyük bir onurla yürüttüğü Konfederasyon Başkanlığı görevini, meslek etiğini inşa eden bir vizyonla sürdürmüş, bizlere yalnızca nasıl gözlükçü olunacağını değil, nasıl duruş sahibi bir insan olunacağını da göstermişti. Onun liderliğinde atılan adımlar, bugün hâlâ mesleki kazanımlarımızın temel taşlarıdır.
O, mücadele adamıydı. Adanmışlığıyla, mesleğine duyduğu aşk ve ilkeli duruşuyla yüzlerce meslektaşına ilham verdi. Bugün Rıfat Küpeli adı, yalnızca geçmişi değil, aynı zamanda bu camiada bir duruşu, bir inancı temsil ediyor.
Kabirleri başında okunan dualar, edilen Fatihalar; yalnızca bir anma değil, aynı zamanda bir nesilden diğerine aktarılan büyük bir vefanın nişanesiydi. Bu iki kıymetli büyüğümüz bize yalnızca mesleği öğretmedi; nasıl adam olunacağını da gösterdi.
Bugün bizlere düşen görev, onların bıraktığı bu onurlu mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, ruhlarının şad olmasını diliyorum.
Atilla KARİP
TOOMAD (Tüm Optik ve Optometrik Meslek Adamları Derneği)
Genel Başkanı
20 Nisan 2025 günü, Türk optik camiası için unutulmaz bir ve...
“Optisyenlik müesseselerinde, gözlük camı, çerçevesi ve kont...
Depremler, sadece fay hatlarını değil, toplumsal refleksleri...
“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...
Eğer optik sektöründe çalışıyorsanız, anketime katılarak hem...
Mekânın cennet olsun sebebi hayatım Gözlükçübaşı Sedat Hoca ...
Kendilerini ve mesleğimize kazandırdıklarını iyi duygularla ...
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...