•İzmir’de katarakt ameliyatı sonrası kör olan 8 hastaya ilişkin rapor: Hastalar çok hızlı ve uygunsuz kıyafetle ameliyat edildi. •İzmir’de doktor Gökhan Kerci tarafından katarakt ameliyatı yapıldıktan sonra kör olan 8 hastayla ilgili Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) bir rapor hazırladı. Raporda, solüsyonlarda herhangi bir bakteri üremesi tespit edilmediği ancak 8 hastanın sadece 70-80 dakikada ameliyat […]
09 Şubat 2011 - 17:52 'de eklendi.
•İzmir’de katarakt ameliyatı sonrası kör olan 8 hastaya ilişkin rapor: Hastalar çok hızlı ve uygunsuz kıyafetle ameliyat edildi.
•İzmir’de doktor Gökhan Kerci tarafından katarakt ameliyatı yapıldıktan sonra kör olan 8 hastayla ilgili Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) bir rapor hazırladı. Raporda, solüsyonlarda herhangi bir bakteri üremesi tespit edilmediği ancak 8 hastanın sadece 70-80 dakikada ameliyat edildiği ve hastaların odaya uygunsuz giysilerle alındıkları belirtildi.
Derneğin resmi sitesinden yayımlanan raporda, “Sağlık Bakanlığı denetçilerinin yaptıkları incelemelere göre, 70-80 dakika içinde sekiz hastanın ameliyat edilmesi, hastaların odaya uygunsuz giysilerle alınmalarından başlayarak, cerrahi ekibin hijyen kurallarına tam riayet etmemelerine kadar bir dizi kuraldışı davranışın sonucu birlikte getirmiş olduğu kanaatine ulaşılmıştır” denildi.
Üyeler, Sağlık Bakanlığı’nın da ayrıca bir rapor hazırlayacağını da bildirdi. Raporda, görüşmelerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve yetkililerin, hızlı ameliyat yapmanın her zaman iyi ameliyat yapmakla eşdeğer olmadığını dile getirdikleri de belirtildi. Ayrıca her ameliyatın belirli bir süre saklanacak video kayıtlarının alınmasının zorunlu tutulup, müfettişlerce zaman zaman incelenebilineceği belirtildi.
Kendini savundu
Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüşen TOD Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Reha Ersöz şunları söyledi: “Eldeki birtakım ameliyat görüntüleri de incelenmiştir. Doktorun yaptığı ameliyatlarda ameliyat tekniği açısından bir sorun olmadığı gözlemlenmiş. Hastalar müfettişleri, yakınlarının ameliyat giysisi giydirilmeden ameliyathaneye alındığını söylemiş. Olması gereken hastaların iç çamaşırlarının üzerine ameliyathane giysisi giymesidir. Müfettişlerin de incelemesinde hastalarda kullanılan solüsyonlarda bakteri üremesi olmamış. Bana göre enfeksiyona yol açan en yüksek ihtimal, operasyonlarda kullanılan ‘otoklav’ isimli cihazının steril edilmemiş olmamasıdır.”
Raporun yayınlandığı internet sitesine yorum yapan Dr. Gökhan Kerci ise kendini savundu. Aynı hastanede yapılan 6 bin 850 cerrahi operasyonda bütün bu şartlara rağmen şans eseri hiç enfeksiyon gelişmediğini anlatan Dr. Kerci, “Ameliyatta kullanılan solüsyonlar aynı gün çöpe atılmıştır. Örnek alınan solüsyon şişeleri açılmamış, steril şişelerdir. Bu şişelerin 2 tanesinde vakum bulunmadığını, 1 tanesinde de staph. epidermidis ürediğini çok iyi biliyorum” dedi.
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...