Gözlük çerçeveleri ithalatında tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için toplam 246 bin 681 adet olarak belirlendi. ANKARA – Ekonomi Bakanlığı, gözlük çerçeveleri ithalatında korunma önlemi uygulamasına ilişkin karar çerçevesinde açılan tarife kontenjanının başvuru ve dağıtım esaslarını belirledi. Buna göre tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için […]
01 Nisan 2014 - 15:36 'de eklendi.
Gözlük çerçeveleri ithalatında tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için toplam 246 bin 681 adet olarak belirlendi.
ANKARA – Ekonomi Bakanlığı, gözlük çerçeveleri ithalatında korunma önlemi uygulamasına ilişkin karar çerçevesinde açılan tarife kontenjanının başvuru ve dağıtım esaslarını belirledi. Buna göre tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için toplam 246 bin 681 adet olarak belirlendi.
Ekonomi Bakanlığı’nın İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğ, “Gözlük Çerçeveleri İthalatında Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Karar” çerçevesinde açılan tarife kontenjanının başvuru ve dağıtım ile kullanım usul ve esaslarını içeriyor. Tarife kontenjanı miktarı, ek mali yükümlülüğün uygulandığı her bir dönem için, Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yer alan ülkeler ve gümrük bölgeleri menşeli tarife kontenjanı kapsamı eşyanın tamamı için toplam 246 bin 681 adet olarak belirlendi. Ancak her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanı 82 bin 227 adeti geçemeyecek.
Başvuru ve usul esasları
Tarife kontenjanı başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için İthal Lisansı Başvuru Formu’nun usulüne uygun bir şekilde doldurularak Ek-2’de istenen belgelerle birlikte tam ve eksiksiz bir şekilde Ekonomi Bakanlığı’na gönderilmesi gerekecek. Bir başvuruda ancak bir ithal lisansı talep edilebilecek. Tebliğ kapsamında yapılan beyanın doğruluğuyla ve ithal mallarla ilgili incelemeleri yapmaya veya yaptırmaya Bakanlık yetkili olacak. Başvuruda sunulan bilgi ve belgelerde tutarsızlık olduğu durumlarda söz konusu tutarsızlık başvuru sahibi tarafından giderilinceye kadar talep karşılanmayacak. Bakanlık, gerekli görmesi halinde, ek bilgi ve belge isteyebilecek.
Tarife kontenjanının dağıtılması
Tarife kontenjanı, başvuru sırasına göre ilk gelen ilk alır yöntemiyle dağıtılacak. Başvuru sırasının belirlenmesinde Bakanlık genel evrak giriş tarih ve numarası esas olup, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacak. Bir ithal lisansında verilebilecek tarife kontenjanı miktarı 3 bin 400 adeti geçemeyecek. Bir ithal lisansı sadece bir ülke veya gümrük bölgesi için düzenlenecek.
İthal lisansına ve kullanımına ait bilgiler
Tarife kontenjanı kapsamında yapılacak ithalatta Bakanlıkça düzenlenen ithal lisansı ve eşyanın tercihli menşeini gösterir belge gümrük beyannamesinin tescilinde ilgili gümrük idaresince aranacak. İthal lisansının bir kopyası gümrük beyannamesine eklenecek. İthal lisansı devredilemeyecek. Tebliğ 5 Mart 2014 tarihinden geçerli olmak üzere bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.
Online ticarette taklit ürün sorunu kangren oldu. Tüketici ş...
Haber vermeden geldiğim bu köy kahvesinde Ruşen Amca'yı görü...
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...