a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Göz hekimi sayısı son derece yeterli

Arslan, optometrist yasası çıkartılması yönünde hazırlık yapıldığını bildirdi. Üniversitelerde optometrist bölümlerinin açılmasını şiddetle eleştiren Arslan, bunun son derece lüzumsuz olduğunu sözlerine ekledi. Arslan, şunları dile getirdi: Göz hekimlerinin iyi ve kaliteli tıbbi malzeme kullanması gerektiğini vurgulayan Türk Oftalmoloji Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Arslan, piyasada çok ucuza satılan ve güvenirliliği kuşkulu malzemelerin […]

18 Ocak 2011 - 17:29 'de eklendi ve 2511 kez görüntülendi. A+A-

Göz hekimi sayısı son derece yeterli

Arslan, optometrist yasası çıkartılması yönünde hazırlık yapıldığını bildirdi. Üniversitelerde optometrist bölümlerinin açılmasını şiddetle eleştiren Arslan, bunun son derece lüzumsuz olduğunu sözlerine ekledi. Arslan, şunları dile getirdi:

Göz hekimlerinin iyi ve kaliteli tıbbi malzeme kullanması gerektiğini vurgulayan Türk Oftalmoloji Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Arslan, piyasada çok ucuza satılan ve güvenirliliği kuşkulu malzemelerin kullanılmaması gerektiğini söyledi. Arslan, çıkartılmak istenen optometrist yasasını da şiddetle eleştirdi

Türk Oftalmoloji Derneği İstanbul Şubesi Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalından Prof. Dr. Osman Şevki Arslan, göz hastalıkları tedavisinde iyi ve kaliteli malzemeyle hizmet verilmesi gerektiğini belirtti.

“Göze takılan merceğin, -bir ömür boyu gözde kalacak protez diyelim-, komplikasyon ihtimalinin çok az olması, dünyaca kabul görmüş iyi bir marka olması gerekiyor” diye konuşan Arslan, piyasada çok çeşitli miktarda ve fiyatta göz içi merceklerinin bulunduğuna dikkat çekti. Arslan, bu tür malzemelerin Hindistan’dan geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Biz, geçerliliği olan ürünler kullanıyoruz; FDA ve Sağlık Bakanlığı kontrolünden geçmiş malzemeleri alıyoruz. Normalde 50-60 dolara satılan mercekleri 4-5 dolara satıyorlar. Biz hastalarımıza iyi malzemelerle hizmet vermeliyiz. Hastaların yüzde 90’ı sosyal güvencesiyle ameliyat oluyor. Devlet güvencesiyle yapılan ameliyatlarda da devletin fiyatlarını uygulamak zorundasınız” diye konuştu.

Maliyeti yüksek ameliyatlar sorunlu
Hastanede maliyeti yüksek ameliyat yapmanın zorluğuna dikkat çeken Arslan, şunları kaydetti:

“Çok maliyetli bir ameliyat geldi diyelim; devlet bunun malzemesini almıyor, alındığı takdirde de hastaya ödemesini yapmıyor. Hastane eczanesinde bulunmayan malzemenin dışarıdan alınması sağlanmıyor. Oysa eczanede istenen malzemelerin çoğu yok. Nasıl yapacağız ameliyatı? Hasta malzemelerini kendisi alsa, bunu reçete etmeseniz, hasta bulup getirse ve sonradan ‘Cerrahpaşa’da ameliyat oldum, malzemelerimi de kendim aldım, bunun parasını istiyorum’ dese, ki diyebilir, size soruşturma açılıyor. Hatta tazminat ödemeye mahkûm ediliyorsunuz. Tamamen insani nedenlerle bunu yaparken, bir de soruşturma geçiriyorsunuz.”

Meslek grubumuz köreltilmek isteniyor

Arslan, optometrist yasası çıkartılması yönünde hazırlık yapıldığını bildirdi. Üniversitelerde optometrist bölümlerinin açılmasını şiddetle eleştiren Arslan, bunun son derece lüzumsuz olduğunu sözlerine ekledi. Arslan, şunları dile getirdi:

“Optometrist bölümü mezunlarının hastaları muayene ederek gözlük vermesi isteniyor. Bir gözlük için hasta muayenesi esnasında gözün ortalama 20-30 özelliğine bakılıyor. Göz tansiyonu hastalığı, gözdeki katarakt gibi birçok göz rahatsızlığını gözlük için tesadüfen muayeneye gelmiş hastadan test edebiliyoruz, buna göz tümörleri dahil. Altı yıl tıp fakültesi okumuş, üzerine uzmanlık yapmış ve rotasyonlarla hastayı gördüğü zaman teşhis koyabilen bir hekim hasta muayene ediyor.

Türkiye’de göz doktorları hasta yoğunluğundan başını mı kaşımayacak vaziyette? Gidin herhangi bir göz kliniğine, en kötü ihtimalle 3. sırada bekler ve muayene olursunuz. Türkiye’nin böyle bölümlere ihtiyacı yok. Bir meslek grubu tamamıyla köreltilmek isteniyor. Hastalar çok büyük zarar görebilir. Türkiye’de tek sorun hastaların gözlük takması mı? Bir optometrist 4 sene içinde artı-eksik gözlük verme durumunda kalarak hastaya çözüm sunamaz ki? Bu durum hiçbir şeye katkı sunmuyor, belki de birçok hastalığın gözden kaçmasını, bunun teşhis edilme şansını ortadan kaldıracak.”

“Kornea nakilleri yapılamıyor”
Organ ve doku nakilleri konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Arslan, “Kornea nakilleri çok rahat yapılabilmeli, hastalar beklememeli. Sağlıklı vatandaşların bağış yapmasını istiyoruz. Görme duyusunu kaybetmiş ve nakil olursa bunu tekrar kazanabilecek potansiyeli olan hastalarımız var; bunlara hizmet vermenin en önemli yolu, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve kornea bağışında bulunmalarını sağlamak”dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi örnek aldı!

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon kişiye yasal sağlık sigortası sağlamaya devam edebilmek için 1 Temmuz 2027'y...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Ols...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışan tüm işçi, memur, emekçi kardeşlerimizin e...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığınız banka hesaplarınıza gönderilmesi planlanmaktadır....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
ayhan baysal
ayhan baysal
18 Temmuz 2012 09:02

hocam muayinehanenizin telefonunu bulamıyorum

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Magazin HABERLERİ
Web TV