1.5 liralık ağrı kesici, öksürük şurubu ve göz kremi gibi ilaçlar, vatandaşa 8 lira muayene ve üç lire reçete katkı payı eklenince, 12.50 liraya mal oluyor. Eczacıların büyük bölümü uygulamayla ilgili olarak, Sağlık Bakanlığı’nın eczacılara 1953 yılında yürürlüğe giren 6197 sayılı Eczaneler ve Eczacılar hakkındaki kanunun reçetesiz ilaç satışını yasaklayan 24’üncü maddesinin uygulanması yönünde çağrı […]
28 Mayıs 2013 - 19:21 'de eklendi.
1.5 liralık ağrı kesici, öksürük şurubu ve göz kremi gibi ilaçlar, vatandaşa 8 lira muayene ve üç lire reçete katkı payı eklenince, 12.50 liraya mal oluyor.
Eczacıların büyük bölümü uygulamayla ilgili olarak, Sağlık Bakanlığı’nın eczacılara 1953 yılında yürürlüğe giren 6197 sayılı Eczaneler ve Eczacılar hakkındaki kanunun reçetesiz ilaç satışını yasaklayan 24’üncü maddesinin uygulanması yönünde çağrı yaptığını hatırlattırken, mağduriyete dikkat çekildi.
Sağlık il Müdürlükleri tarafından eczacılara reçetesiz ilaç satılması halinde ceza kesileceğinin bildirildiğini aktaran Eczacılar, uygulamanın sağlık harcamalarının artması nedeniyle hem devleti zarara soktuğunu, hem de vatandaşın ilaca kolay ulaşımını engellediği gibi maddi yönde mağdur ettiğini savundu. Uygulama ile eczanede 1.29 liraya satılan ağrı kesici, alerji, öksürük şurubu, göz kremi gibi ilaçları vatandaşın hekimine reçete yazdırarak 8 lira muayene ve 3 lira reçete katkı payı ödeyip 12.50 liraya satın almak zorunda kalıyor diyen Eczacılar, uygulamanın gözden geçirilmesini istedi.
1 LİRALIK İLACA, 11 LİRA REÇETE VE MUAYENE ÜCRETİ
Eczacılar, gece saatlerinde acil hastası olanların, çocuğu ateşlenen, başı ağrıyan ya da alerji ilaçlarının yanı sıra raporla ilaç alan hastaların da her seferinde doktoruna reçete yazdırmak için, muayene ücreti ve reçete katkı payı ödemek zorunda kaldığını bildirdi. Vatandaşların düşük fiyatı nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödeme listesinde bulunmayan ilaçları hekimine reçete yazdırarak katkı payı ve muayene ücrete ödeyip, satın almak zorunda kaldığını ifade eden Eczacılar, uygulama ile sağlık harcamasında hastane masraflarının artması sonucu devletin de zarara uğradığını dile getirdi. Vatandaşların eczaneden fiyatı 1 lira ile 3 lira arasında değişen ilacı, doktoruna reçete yazdırmak için devlet ve üniversite hastanesinde 8 lira, özel hastanede de 12 lira muayene ücreti ile 3 lira reçete katkı payı ödeyerek satın alması, büyük bir mağduriyete neden olduğu bildirildi.
REÇETE İLE SATILACAK İLAÇLARIN LİSTESİ YAPILSIN
Eczacılar, SGK tarafından sağlık harcamalarında tasarruf amacıyla raporla ilaç alan hastaların reçetelerinde 6 ay geçerlilik tanındığını, ancak Sağlık Bakanlığı’nın reçetesiz ilaç satışını yasakladığını belirtti. Raporla ilaç alan hastaların da uygulama nedeniyle sorun yaşadığını ifade eden Eczacılar, “Eczaneler reçetesiz ilaç almak isteyen vatandaşlar ile karşı karşıya geliyor. Bu uygulama devletin de tasarruf tedbirlerine aykırı” diyerek, karara tepki gösterdi.
Bilim insanları iklim değişikliği ile oküler yüzey göz rahat...
Hayatımızı güzelleştiren bu muhteşem insanı sevgiyle ve minn...
Tüm meslektaşların ve ailesinin başı sağ olsun. Allah rahmet...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
McDonald's Ligue 1, BKT Ligue 2, Champions Trophy ve McDonal...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Gib'in e-Fatura ve e-İrsaliye uygulamaları ile e-Fatura ve e...
Ne kadar şükretsem az. İklim olarak soğuk ve kapalı bir coğr...
BAŞ AĞRISI, GÖZ HASTALIĞININ HABERCİSİ OLABİLİR.....
İnsanlar liderlik hakkında konuştuklarında, odak çoğu zaman ...