Bilgisayar başında çalışanlar dikkat.. Artık işveren; ekran başında çalışanlar için gözlerin korunması ve doğru oturuş konusunda bilgilendirme yapmak zorunda. Ayrıca, çalışanların periyodik göz muayenesi de patrona ait.. Uygulamaya katılmayan işveren’in alacağı ceza, her çalışan için bin 78 lira.. Günümüzde bilgisayar başında çalışılmayan iş kolu çok az.. Bu durumu göz önünde bulunduran Uluslararası Çalışma Örgütü, yeni […]
30 Nisan 2014 - 17:32 'de eklendi.
Bilgisayar başında çalışanlar dikkat..
Artık işveren; ekran başında çalışanlar için gözlerin korunması ve doğru oturuş konusunda bilgilendirme yapmak zorunda. Ayrıca, çalışanların periyodik göz muayenesi de patrona ait.. Uygulamaya katılmayan işveren’in alacağı ceza, her çalışan için bin 78 lira..
Günümüzde bilgisayar başında çalışılmayan iş kolu çok az.. Bu durumu göz önünde bulunduran Uluslararası Çalışma Örgütü, yeni bir yönetmelik yayınladı.
Buna göre; işverenler, görevini bilgisayar başında yapan çalışanları için gerekli önlemleri almakla yükümlü olacak.
Tedbirlerden ilki, ekran başında iş yapanların gözlerinin korunması ve doğru oturuş pozisyonları hakkında bilgilendirme yapma zorunluluğu..
Çalışanların periyodik göz muayenesi de patrona ait..
“Göz muayenesi özellikle 40’lı yaşlardan itibaren 2 yılda bir ve daha sonra yılda bire indirmek gerekiyor göz dejenaryasyonu ve diğer hastalıklar arttığı için”
Doktorlara göre göz hastalıklarından korunmak ve doğru oturuş pozisyonları konusunda bilgisayar başında çalışanlara da görev düşüyor.
Yakın işlerde çalışanlar her saat başı pencereden bir dakika uzağa baktığında göz kaslarını gevşetmiş oluyorlar bunu uygulayabilirler.
“Bir kaç saatte bir hafif yürüyüş yapmak bile ağırlık sağlayan eklemlerde kayganlaşmayı sağlıyor. Oturma şekli çok önemli genelde otururken belin çukur kısmına yastık koymak kamburlaşmamak çalışma düzenini ergonomik şekilde ayarlayıp”
Muayene sonucunda ihtiyaç ortaya çıkarsa çalışanlara yaptıkları işe uygun , işverence temin edilmesi gerekiyor.
Yeni yönetmelik uyarınca, işveren bu yükümlülüklerini yerine getirmek için katlandığı maliyeti kesinlikle çalışanlarına yansıtamayacak.
Düzenleme, sağlık raporu almayan işverene, her çalışan için bin 78 TL para ceza öngörüyor.
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...
Bu dönüşüm, kullanıcıların işlevlere uygulama olarak erişip,...
Camianın sesi mi, yoksa boşluğun yankısı mı?...
Her ne derseniz deyin; ruhsatsız, vergisiz, denetimsiz ve sa...
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2018 yılında yürürlüğe giren “...
Meslek kodu bilgisini ekrandan ekleyecek olan işverenler, me...