a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Görmesem de olur ama ne olur beni sevin

Prematüre olarak dünyaya gelen ve 6 aylıkken annesini kaybedince doktor babası tarafından da terk edilen 17 yaşındaki Ayşegül Yedigöz’ ün hayatı, Adana valisine yazdığı mektupla değişti. Yüzde beş gören Ayşegül için Almanya’dan özel gözlük getirten Vali Avni Coş’un genç kızla buluşması, duygusal anlara sahne oldu. Karşılaştığı ilk problemde bunalıma giren akranlarına ibret olacak bir hayat […]

20 Şubat 2013 - 13:46 'de eklendi ve 2123 kez görüntülendi. A+A-

Görmesem de olur ama ne olur beni sevin

Prematüre olarak dünyaya gelen ve 6 aylıkken annesini kaybedince doktor babası tarafından da terk edilen 17 yaşındaki Ayşegül Yedigöz’ ün hayatı, Adana valisine yazdığı mektupla değişti. Yüzde beş gören Ayşegül için Almanya’dan özel gözlük getirten Vali Avni Coş’un genç kızla buluşması, duygusal anlara sahne oldu.

Karşılaştığı ilk problemde bunalıma giren akranlarına ibret olacak bir hayat süren Ayşegül Yedigöz’ün sıkıntıları daha anne karnında başladı. Beden eğitimi öğretmeni olan annesi, hamileyken kanser olduğunu öğrendi. Bu nedenle bebeğini erken doğurmak zorunda kaldı.
.
Prematüre olarak dünyaya gelen ve aylarca hastanede kuvözde hayat mücadelesi veren bebeğe Ayşegül ismi konuldu. Ayşegül bebek 6 aylık iken annesi kanser hastalığına yenik düştü. Annesi öldükten sonra doktor olan babası Hasan Akın da kızını terk etti. Öksüz Ayşegül’e anneannesi sahip çıktı. Bebek bir süre sora kuvözden çıktı. Ayşegül yaşama tek başına tutunarak hayatta kalmayı başardı. Ancak yaşı ilerledikçe televizyonu çok yakından izlediği görüldü. Bunun üzerine bir göz hastanesine götürülen Ayşegül’ün prematüre doğduğu için gözünün sadece yüzde 5 gördüğü belirlendi. Bu durum doktor olan babasına ulaşılarak söylendi ancak baba kızıyla ilgilenmedi. Anneanne, torununu hastane hastane gezdirdi fakat çare bulamadı.
.
Okul çağına gelen Ayşegül’ü anneannesi görme engelliler ilköğretim okuluna verdi. Ayşegül yüzde 4 görmesine rağmen çok başarılı oldu ve daha sonra Adana Kız Lisesi’ne girdi. Burada eğitim almakta zorlanan genç kız, sınıfta tahtadan bir şey okuması gerektiğinde yazının yanına kadar gidip geri gelmesi gerekti. Kitapları da okuyamaz durumda olan Ayşegül, kompozisyon ve şiir dalında çok sayıda birincilik aldı. Kendi yazdığı kompozisyon ve şiirleri bile okumakta zorlanan Ayşegül, kaldığı kız lisesi pansiyonunda geceler boyu gözyaşı döktü.
.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet’in pansiyonlarını ziyareti esnasında genç kız, “Benim bir problemim var, bunu çözmesi için vali babaya bir mektup yazdım, onu verir misiniz?” dedi. Bunun üzerine Selamet, mektubu alarak Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’a verdi. Coş, “Vali baba, ben babamı hiç tanımadım, bana sahip çıkmadı, ancak sizi baba gibi görüyorum. Biliyorum ki siz muhtaçların yanındasınız. Ben sınıfta tahtayı uzaktan görüp okumak istiyorum. Yazdığım şiirleri sesli okumak istiyorum. Ama görmediğim için bunları yapamıyorum.” yazılı mektubu okuduktan sonra Selamet’e ve Adana İl Sağlık  Müdürlüğü’ne talimat vererek öğrencinin görmesi için çalışma başlatıldı. Tedavi edilen Ayşegül’ün görmesinin imkânsız olduğu ancak özel gözlüklerle kitap okuyabileceği anlaşıldı. Ancak gözlüğün yurtdışından getirilmesi gerekiyordu. Vali Coş, hemen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na talimat vererek ödenek çıkartılmasını ve yurtdışından gözlüklerin alınmasını istedi. Bunun üzerine yaklaşık 10 bin lira tutarında teleskopik ve yakın gözlüğü Almanya’dan getirtildi. Adana Valisi Coş, gözlükleri bizzat kendisi Ayşegül’e verdi.
.
Ağlayarak şükranlarını belirten Ayşegül, “Görmeyen gözüme ışık oldunuz, çok teşekkür ediyorum. Benim en büyük sevgilim olan gözüme, göz bebeğime kavuşturdunuz.” ifadelerini kullandı. Maya Göz Hastanesi Doktoru Deniz Altınbay ise, “Göz sinirlerinde zayıflık ve titreme vardı. Geldiğinde yüzde 5 civarındaydı, normal gözlüklerle göremiyordu. Yaptığımız tedavi sonucunda görme oranı yüzde 40 civarına geldi.” diye konuştu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi örnek aldı!

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon kişiye yasal sağlık sigortası sağlamaya devam edebilmek için 1 Temmuz 2027'y...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Ols...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışan tüm işçi, memur, emekçi kardeşlerimizin e...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderme cezası

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemeyi IBAN yoluyla alan işletmelere ağır cezalar yolda. Peki IBAN'a para gönder...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığınız banka hesaplarınıza gönderilmesi planlanmaktadır....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
ÇİĞDEM MURTAZALAR
ÇİĞDEM MURTAZALAR
21 Şubat 2013 18:34

İnsanlık ölmemiş.Yolun şansın bahtın açık olsun Ayşegül.

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Almanya Türkiye’yi örnek aldı! Almanya Türkiye’yi ...

Sağlık ticareti: AOK ile e-reçete pilot projesi- 73 milyon k...

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma...

Tüm zorlukları aşmak, daha güzel günlere ulaşmak için birlik...

IBAN’a para gönderme cezası IBAN’a para gönderm...

Artan POS cihazı komisyonları nedeniyle müşterilerden ödemey...

Mart Ayı Katılım Payı Ödemesi Mart Ayı Katılım Payı Öde...

Mart ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalıştığı...

İthalat denetimlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri semineri İthalat denetimlerinde ya...

DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) ÜZERİNDEN...

Maliye esnafa koştu! Maliye esnafa koştu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı KDV istismarını önlemek için hazı...

Güneş Gözlüğü Bir Aksesuar Değildir! Güneş Gözlüğü Bir Aksesua...

Başkan Küçüker, “Güneş gözlüğü bir aksesuar değil, göz sağlı...

Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Magazin HABERLERİ
Web TV