a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

99 Sayfada Göz Sağlığı

Sağlık hizmetlerinde hastaların ilk olarak aile hekimi ya da pratisyen hekimlere gittiği ülkemizde, göz hastalıklarının tedavisinin zamanında ve doğru şekilde yapılması için Prof. Dr. Pınar Aydın ve Prof.Dr. Zeki Bayraktar, “Pratisyen Hekimler İçin Göz Hastalıkları El Kitabı”nı hazırladı. Bilimsel verilere göre, tüm insanların ömürleri boyunca 7 yaşından önce ve 40 yaşından sonra en az toplam […]

24 Şubat 2013 - 21:55 'de eklendi.

99 Sayfada Göz Sağlığı

Sağlık hizmetlerinde hastaların ilk olarak aile hekimi ya da pratisyen hekimlere gittiği ülkemizde, göz hastalıklarının tedavisinin zamanında ve doğru şekilde yapılması için Prof. Dr. Pınar Aydın ve Prof.Dr. Zeki Bayraktar, “Pratisyen Hekimler İçin Göz Hastalıkları El Kitabı”nı hazırladı.

Bilimsel verilere göre, tüm insanların ömürleri boyunca 7 yaşından önce ve 40 yaşından sonra en az toplam 2 defa muayene olmaları gerekiyor. Ayrıca, hiçbir görme problemi olmayan kişilerin bile 40 yaşından sonra yakını görememe şikayetleri nedeniyle gözlük muayene ihtiyacı olduğu biliniyor.

Sağlık hizmetlerinde hastaların ilk olarak aile hekimi ya da pratisyen hekimlere gittiği ülkemizde, göz hastalıklarının tedavisinin gecikmemesi için Prof. Dr. Pınar Aydın ve Prof.Dr. Zeki Bayraktar, “Pratisyen Hekimler İçin Göz Hastalıkları El Kitabı”nı hazırladılar. Pratisyen hekimler ve aile hekimleri için göz kitabı, hazırlayanlardan Prof. Dr. Aydın, “Göz hastaları önce pratisyen hekime ulaşır. Pratisyen hekimlerin hastaya vereceği tedaviyi ve hastaları ne zaman sevk edeceğini kitapta belirttik. Hastalıklarda doğru zamanda sevk edilmesi gerekir ki, bazen sırf zaman kaybından dolayı hasta tedavi edilemez hale geliyor.

Ülkemizde 3 bin göz hekimi var ve bunların dengeli dağıldığı söylenemez. Ayrıca 40 bin pratisyen hekim olduğu düşünülürse, ilk başvurulan hekim olmaları nedeniyle, doğru tedavi ve sevk çok önem taşıyor. ‘Hangi hasta birinci basamakta nasıl ele alınır ve tedavi edilir.’ ‘Hangi hasta hangi hızla uzman hekime sevk edilmelidir’ sorularına yanıt bulunacak” dedi.
“Göz Kitabı” ve “99 Sayfada Göz Sağlığı”

Göz Kitabı” ve “99 Sayfada Göz Sağlığı” isimli kitapları yazmadaki amacının her doktorun hastaları tedavi ederken eğitimde vermesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Aydın, “Biz sadece kapımızdan içeri gelenlere değil, henüz girmemiş olanlara belki de hiçbir zaman girmesi gerekmeyecek olanlara da bilgi vermek zorundayız. Hastaların daha sağlıklı daha kaliteli bir hayat yaşamaları mümkün kılmalıyız. Çocukların, kendi seçimleri yok, gözleri bize emanet. Onlar bunun farkına varana kadarda biz onlara sağlıklı bir gelecek sağlamak zorundayız. Hastalara yönelik anlaşılır dille yazıldığım kitaplardan “99 Sayfada Göz Sağlığı”nda soru cevap şeklinde hazırladım. “Göz Kitabı”nda ise, temel bilgilerle başladım. Görülen hastalıklar, sık görülen ve nadir görülen hastalıklar diye bölümlere ayrıldı. Sıkça sorulan sorularında cevapları var. Göz hekimlerinin hastalarına tavsiye edebileceği göz ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecekleri, anlayabilecekleri dilde kaynak kitap oldu. Aynı zamanda hastalık resimleri koymamaya özen gösterdim. Hastalıklarla ilgili olanlar hep çizimdir. İşlemleri fotoğraf olarak ekledim, çünkü yapılan muayene işlemlerinin korkutucu olmadığını veya neye benzediğini anlamak içinde gerçek insan fotoğrafı oldu. Hastaları tedirgin etmeden anlatmak bizim sorumluluğumuz. Hastalara nasıl yaklaşmamız gerektiğine dikkat etmeliyiz” diye konuştu.

“Göz Kitabı’nı Eczacı ve Gözlükçüler de Okumalı”

Göz Kitabı’nı özellikle eczacı ve gözlükçülerin okumasında yarar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Aydın şunları kaydetti: “Hastalar önce eczacılara veya gözlükçülere şikayetlerini anlatıyor. İnternette ve televizyonda verilen bilgiler bazen yanlış anlaşılıyor veya bilgi kirliliğine neden olabiliyor. Bugün doğru olan ve objektif bir şekilde uygulanan tedavilerin avantaj ve dezavantajlarına yer verdim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Fransa’da Gözlüğe Reklam Yasağı Gündemde! Fransa’da Gözlüğe Reklam Yasağı Gündemde...

Fransa, gözlük gibi sağlık ekipmanlarının reklam yoluyla ticarileştirilmesine karşı bir duruş sergiliyor....

Tıbbi cihaz fatura teknik kılavuzu yeniden düzenlendi Tıbbi cihaz fatura teknik kılavuzu yenid...

Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerine İlişkin Fatura Teknik Kılavuz”da yeni düzenlemeler yapılma ihtiyacının or...

25 Yıllık Meslek Yolculuğu 25 Yıllık Meslek Yolculuğu

Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide önemli katkılar sunmuş bir isim olan Öğr. Gör. Serap KÖŞE, meslek hayatına 19...

Sıcaklar Gözleri de Vuruyor Sıcaklar Gözleri de Vuruyor

Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını da ciddi anlamda tehdit ediyor. Koruyucu önlemler, erken teşhis ve bilinçli ...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Fransa’da Gözlüğe Reklam Yasağı Gündemde! Fransa’da Gözlüğe Reklam ...

Fransa, gözlük gibi sağlık ekipmanlarının reklam yoluyla tic...

Tıbbi cihaz fatura teknik kılavuzu yeniden düzenlendi Tıbbi cihaz fatura teknik...

Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerin...

25 Yıllık Meslek Yolculuğu 25 Yıllık Meslek Yolculuğ...

Optisyenlik mesleğine gönül vermiş, sektörde ve akademide ön...

Sıcaklar Gözleri de Vuruyor Sıcaklar Gözleri de Vuruy...

Sıcak hava yalnızca konforsuzluk yaratmıyor, göz sağlığını d...

Komisyon Toplantısı Ertelendi Komisyon Toplantısı Ertel...

Gözler şimdi önümüzdeki hafta yapılacak komisyon toplantısın...

Kontakt Lens Fiyatları Tavan Yaptı Kontakt Lens Fiyatları Ta...

Uzmanlar, “Kullanım süresi geçmiş lensler, enfeksiyon, korne...

ZEISS Customer center Ankara da açıldı ZEISS Customer center Ank...

Mikroçiplerden gözlük camlarına, en küçük sensörlerden lensl...

Yeni Format, Yeni Lokasyonlar Yeni Format, Yeni Lokasyo...

Artık yılda bir kez düzenlenecek olan fuara katılım, firmala...

Gözlükçülere Umut Işığı Gözlükçülere Umut Işığı...

Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaş...

Göz Sağlığını Koruyacak mı, Gözden mi Kaçacak? Göz Sağlığını Koruyacak m...

Türkiye'de güneş gözlükleri, tıbbi cihaz değil, kişisel koru...

Magazin HABERLERİ
Web TV
error: İçerik korumalıdır!!!