Beyan usulü sistemini 2020 yılı itibariyle sisteme entegre eden bankaların, internet bankacılığı aracılığıyla yapılabilecektir.
13 Ocak 2020 - 16:32 'de eklendi.
Sayın Üye Meslektaşlarımız,
2020 yılı SGK Sözleşmesi için Kurum tarafından daha önceden yayınlanan duyuru gereği sözleşme bedeli olarak Brüt Asgari Ücretin 5/1 ve/veya 0,02 katı olarak değerlendirilen bedelin aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yatırılması ve dekontunun Dilekçe EK’ine eklenmesi gerekmektedir.
Bilgilerinize,
Ücretlerin ilgili yıl için geçerli olan brüt asgari ücret üzerinden hesaplanarak yatırılması,
Ücretlerin beyan usulü yöntemi kullanılarak vergi numarası (öncelikli) veya TC kimlik numarasıyla; SGK ile anlaşmalı bankaların şubelerine veya,
Beyan usulü sistemini bugün itibariyle T.C. Ziraat Bankası vezneleri ve Vakıfbank Vezneleri aracılığıyla, aşağıdaki şekilde, başvuru tipine göre seçim yapılarak ücretlerin yatırılması gerekmektedir.
Sözleşme ücretlerinin yatırılması
ÖDEMELER ; SGK ÖDEMELERİ
YATIRILACAK YÖNTEM ; BEYAN USULÜ
İL SEÇİMİ ; ANKARA
SEÇİLECEK BİRİM (SAYMANLIK ADI) ; GELİR MUHASEBE BİRİMİ
REFERANS NUMARASI (SORGULAMA TİPİ) ; VERGİ NUMARASI (ÖNCELİKLİ) veya TC KİMLİK NUMARASI
BAŞVURU TİPİ ; 1046 GSS SÖZLEŞME ÜCRET
ÖDENECEK BEDEL ; 2020 Yılı Brüt Asgari Ücretin (Asgari Ücret: 2558.40 TL/5= 588.60 TL) 5/1 ve/veya 0,2 katı
“OPTİSYENLİK MÜESSESESİNİN İSMİ, MEDULA SİCİL NUMARASI, 2020 YILI OPTİK SÖZLEŞME ÜCRETİ” ŞEKLİNDE YAZILACAKTIR.Ücretin ödendiğine ilişkin dekontun 15/01/2020 tarihi mesai bitimine kadar Kuruma teslim edilmesi zorunludur.
Bu sürenin sonunda dekontun teslim edilmemesi halinde sözleşmeler askıya alınacaktır. Sözleşmelerin askıya alındığı tarihte MEDULA sistemi pasif hale getirilecek olup bu dönemde (15/01/2020 – Dekontun Kuruma teslim edildiği gün arasında kalan dönem) karşılanan reçete bedelleri ödenmeyecektir.
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), küçük ve orta ölç...
ABD’nin 2 Nisan’da açıkladığı “karşılıklı gümrük tarifeleri”...
Saatlerce güneş gözlüğü deneyip en uygun modeli seçen müşter...