DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİLGİLER * 8.000 TL’nı aşan fatura ödemelerinizin parça parça ödense dahi banka kanalı ile yapılması zorunludur. (Çek ve senetle yapılan ödemelerin bankadan tahsil edilmesi gerekir.) * İşyerlerine ait kira ödemeleri (tamamı-sınır yok) ile 500 TL üzeri konut kira ödemelerinin banka kanalı ile yapılması zorunludur. Bu ödemelerden banka kanalı ile yapılmayanlar veya banka […]
09 Aralık 2012 - 1:12 'de eklendi.
DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİLGİLER
* 8.000 TL’nı aşan fatura ödemelerinizin parça parça ödense dahi banka kanalı ile yapılması zorunludur. (Çek ve senetle yapılan ödemelerin bankadan tahsil edilmesi gerekir.)
* İşyerlerine ait kira ödemeleri (tamamı-sınır yok) ile 500 TL üzeri konut kira ödemelerinin banka kanalı ile yapılması zorunludur.
Bu ödemelerden banka kanalı ile yapılmayanlar veya banka kanalı ile yapılıp da alınan dekondu muhasebe kayıtlarında gösterilmediği için ispat edilemeyen işlemlerde, her bir işlem için özel usulsüzlük cezası kesilmektedir.
* Türkiye genelinde 10 kişi ve üzerinde personel çalıştıran şirketlerin ve işyerlerinin personel ücretlerini işyerine ait banka hesabından personele ait banka hesabına havale veya EFT yolu ile ödemesi zorunludur. Bu hususa uymayan işyerlerine her ay ve her personel için 100 TL usulsüzlük cezası kesilmektedir.
* Personel ücretlerini bankadan ödemek zorunda olan işyerlerinin Muhtasar Beyannamelerinde maliyeye ödenecek Gelir Vergisi stopajı vergilerinden asgari geçim indirimi tutarlarını indirebilmeleri için bu tutarları ilgili ayın son gününe kadar personele ödemek zorundadır.
Örnek: 2012 Aralık ayına ait Muhtasar Beyannamesinde maliyeye ödenecek Gelir Vergisi stopajı vergisinden personele ödenecek asgari geçim indirimi tutarının indirilebilmesi için 2012 Aralık ayına ait Bordroda görülen asgari geçim indirimi tutarının 30.12.2012 tarihine kadar işyerinin banka hesabından personelin banka hesabına ödenmesi gerekir. Aksi halde asgari geçim indirimi ödemenin yapıldığı ayın muhtasarına dahil edilmeyecek bir sonraki muhtasar beyannamesinde indirim konusu yapılabilecektir.
* Alış, satış, gider faturaları, Z raporları ile diğer muhasebe evrakları 5 yıl,
Resmi defterler, KDV, Muhtasar ve diğer beyannameler, aylık SSK bildirgeleri, ücret bordroları, ödeme makbuzları ve tahakkuk fişleri (yoksa taahhütlü posta alıntıları) 10 yıl süre ile saklanmalıdır.
* İşyerinizin aylık SSK ücret bordrolarının her ay bütün personele imzalatılması ve işveren tarafından kaşe-imza yapılarak SSK dosyasına kaldırılması gerekmektedir.
* Yeni işe alınan her personel için mutlaka özlük dosyası oluşturulması gerekmektedir.
Özlük dosyasında; Hizmet akdi (iş sözleşmesi, işyeri kurallarının tebliği), işe giriş bildirgesi, sağlık raporu, ikametgah, kimlik fotokopisi, varsa sigorta sicil kartı, varsa önceki çalıştığı işyerinden alınmış çalışma belgesi ve evrakları bulunur.
* İşyerinizin demirbaş, taşıt, tesis, makina, cihaz alışlarına ait faturalarınızın fotokopisini mutlaka sigortacınıza veriniz.
Ayrıca işyeriniz adına yapılan bütün sigorta poliçelerine ödediğiniz bedelin gider olarak kayıtlara alınabilmesi için de poliçe fotokopilerini muhasebecinize iletiniz.
Çalışmalarınızda başarı ve esenlikler, bütün ödemelerinizde kolaylıklar dileriz.
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Ufukla yükseklik arasındaki farkı göremeyenler, kibirle bilg...
Venedik'teki tarihi Palazzo Flangini'de "The Lens of Time – ...
Göz hastalıkları alanında uzmanlığıyla tanınan değerli mesle...
Fransa’da göz sağlığı alanındaki yetki sınırlarına dair tart...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...