Sözleşme yapmak için SGK müdürlüklerine giden meslektaşlarımızdan EK-1 de olmamasına ragmen adli sicil belgesi istenmektedir.
31 Aralık 2015 - 16:49 'de eklendi.
29 Aralık 2015 tarihinde yayımlanan 2016 Yılı SGK Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzeme Sözleşmesinde, SGK Kurumunun yayımladığı sözleşme ile EK-1 (Sözleşme yapmak için istenilen belgeler) arasında farklılıklar bulunmaktadır.
Sözleşmenin 12/18 Sayfasında 8.4.15 nolu madde;
5237 sayılı Kanunda belirtilen ve Kurum zararına neden olan nitelikli dolandırıcılık suçunun işlendiği kesinleşmiş mahkeme kararıyla sabit görülmesi koşuluyla; söz konusu fiillerin müessesse sahibi ve/veya ortakları ve/veya mesul müdürleri tarafından işlendiği durumda aynı müessesse ile veya bunların daha sonra yönetici ve/veya ortak ve/veya mesul müdür olduğu müessese ile hiçbir şekilde sözleşme yapılmaz. Der. (Adli Sicil kaydının olmasını işaret etmektedir.)
Ancak Sözleşmenin Ekinde:
EK-1 (Sözleşme yapmak için aranılan belgeler) incelediğimizde Adli sicil kaydı gözükmemektedir.
Bunun üzerine SGK Şube müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede, bu konuda haklı olduğumuzu, Pazartesi günü hukukçuları ile yapacakları görüşme ile konuya açıklık getireceklerini, büyük bir olasılıkla da Adli sicil kaydının istenileceği bilgisi verilmiştir.
Belgelerini SGK’ nın resmi web sayfasında yayımlanan Sözleşmenin içindeki EK-1 ‘e göre hazırlayarak giden meslektaşlarımıza sürpriz olmuştur. Eski sözleşmesi olan meslektaşlarımız, sadece 1, 2 ve 6 nolu maddelerdeki belgeleri hazırlaması gerekirken, SGK, yazılı olarak duyurduğu maddelerin dışında, neden ve nasıl farklı belgeler talep edebilmektedir?
2016 Yılı Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzeme Sözleşmesini indirmek için tıklayınız.
Türkiye, ocak-nisan döneminde toplam 2 milyon 935 bin 699 ad...
Şirket, dijital ve fiziksel dünyaları birleştiren bu yenilik...
Eğitim olanaklarının geliştirilmesi ve gözlükçülerin sağlık ...
Gözlük sektörünün öncü isimlerinden Marcolin ve moda dünyası...
Muş'ta Optisyen Adayları Atölyede Ustalaşıyor, Teori Pratiğe...
GoHub ve AVI’nin dijital ortaklığı, gözlük satışını e-ticare...
"Biz cezalandırılmak değil, desteklenmek istiyoruz. Sisteme ...
Sektörde dillendirilen “nüfusa göre optisyenlik müessesesi” ...
Yapay zekâ sağlıkta ilerliyor, ancak optisyenlik insan dokun...
EssilorLuxottica, Optegra Göz Klinikleri’ni Satın Alıyor: Gö...