BIST 100
11.511,72 0,30%
DOLAR
41,0281 0,06%
EURO
47,7891 0,29%
GRAM ALTIN
4.442,76 0,15%
FAİZ
39,38 -0,68%
GÜMÜŞ GRAM
50,68 -0,36%
BITCOIN
110.234,00 0,60%
GBP/TRY
55,2874 0,19%
EUR/USD
1,1640 0,19%
BRENT
67,69 -1,61%
ÇEYREK ALTIN
7.263,62 0,14%
İstanbul Parçalı Bulutlu
İstanbul hava durumu
27 °

SGK, ‘Personelin korunduğu’ iddiasını yalanlandı

sgkbasin

SGK, 'Başbakan'a hakaret eden personelin korunduğu' iddiasını yalanlandı.

 

BASIN AÇIKLAMASI

Bazı basın yayın organlarında, 2013'de Konya Kulu Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü görevi yürüten H.Ç.’nin Kurumsal internet sistemi üzerinden gönderdiği e-posta ile dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ve SGK Başkanı ile Yönetim Kurulu üyeleri tarafından korunarak Ankara'ya atandığına ilişkin haberler yer almıştır.

 

Haber gerçeği yansıtmamakta olup, adı geçen kişinin fiil ve eylemleri hakkında soruşturma yapılmış, soruşturma raporuna istinaden ve Başkanlık Makamının Oluru ile kişi Kulu Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü görevinden alınarak, Eskişehir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Şef kadrosuna atanmıştır. Ayrıca Merkez Disiplin Kurulunun kararıyla kişi, Aylıktan Kesme Cezası ile tecziye edilmiştir.

 

Mezkûr şahıs eş durumundan aile birliğinin sağlanmasını talep etmesi üzerine, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Şef kadrosuna naklen atanmıştır. Eş durumu tayinlerinin nasıl yapılacağı ilgili mevzuatta belirtilmiş olup, Kurum Başkanının veya Yönetim Kurulunun inisiyatif kullanması söz konusu değildir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Optisyenin Sesi Reklam