a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

SGK’ya Öneriler

Global bütçe uygulaması kapsamında SGK’nın ilaç harcamaları için 2010 yılı hedefi 14,6 milyar TL olarak hesaplanmıştı. İlaç fiyatları düşürüldü, kamu kurum iskontoları artırıldı ama yetmedi. 2011 yılı için de hedef 15,5 milyar TL. Yine yetmeyecek. O halde parayı biraz idareli harcamak lazım. Halkımız çok şükür durumundan çok mutlu, ama yetmez, tebessümler gülüşlere, gülüşler kahkahalara dönüşmeli. […]

09 Nisan 2011 - 12:51 'de eklendi ve 4610 kez görüntülendi. A+A-

SGK’ya Öneriler

Global bütçe uygulaması kapsamında SGK’nın ilaç harcamaları için 2010 yılı hedefi 14,6 milyar TL olarak hesaplanmıştı. İlaç fiyatları düşürüldü, kamu kurum iskontoları artırıldı ama yetmedi. 2011 yılı için de hedef 15,5 milyar TL. Yine yetmeyecek. O halde parayı biraz idareli harcamak lazım. Halkımız çok şükür durumundan çok mutlu, ama yetmez, tebessümler gülüşlere, gülüşler kahkahalara dönüşmeli.

Ecz. Murat Gümüş

Ayrıca eczacılar herkesçe de kabul edildiği üzere az çalışıp çok kazanıyorlar, her birinin 2’şer 3’er yazlığı, birer de cipi var. O halde onları da çok çalıştırıp az kazandırmalı.

Efendim bunlar benim naçizane önerilerim. SGK bunları uygularsa kendileri için çok hayırlı olacağı kanaatindeyim.

1) Medula serverları çok elektrik yaktığından günün belirli saatlerinde kapatılsın. Hatta mümkünse eczacılar reçetelerini offline olarak CD’ye kaydedip kuruma kolilerle beraber elden teslim etsin.

2) 6 sene aradan sonra güncellenen majistral tarife mümkünse en az bir 6 sene daha güncellenmesin.

3) Katılım paylarının detaylarını görmek için MEDULA’da bir buton konulsun. Bu butona her bir tıklama başına eczacının alacağından 8 TL düşülsün.

4) Mükemmel işleyen İlaç Takip Sistemini türlü hackerlıklar ve bilumum şeytani yöntemlerle delen çetelerin önüne geçmek için G2D’li ilaç içeren reçeteler noterce tasdik ettirildikten sonra fatura edilsin.

5) Depolar hazır İTS’ye geçmemişken üretici ve ithalatçı firmalar da aradan çıkarılsın. Eczaneler Sağlık Bakanlığı’ndan aldıkları boş sürşarj karekodlarını elle nakış nakış işleyerek sisteme sırasıyla üretim bildirimi, üretici satış bildirimi, depo mal alım bildirimi, depo satış bildirimi, eczane mal alım bildirimi ve eczane satış bildirimi yapsın.

6) Primi düşük yatan hastanın yol parası eczanelerden tahsil edilsin. Eczacının bunu uygulamasını zorunlu kılmak için de SUT’a bir madde eklensin (Bu madde gerçekten çok önemli, seçimlerde çok işe yarar).

7) Şeker çubuklarına 32 kuruş ödensin ancak çubukların boyları yarıya indirilsin.

8) Örnekleme yöntemi gitsin, yerine takvim yöntemi gelsin. Ayın 12. ve 16. günleri arasında kolisini teslim etmeyenlerin reçeteleri sonraki aylar da dahil olmak üzere alınmasın.

9) Fiyatı artan ilaçlar eczacılar farkedene kadar Medula’da güncellenmesin. Farkeden olursa “biz de şimdi onu güncelliyorduk” denilsin.

10) Kredi borçlarını kredi kartından çektirmek isteyen sigortalılar için kurum boşu boşuna POS cihazı almasın. Bu primler halihazırda POS cihazına sahip eczaneler aracılığıyla tahsil edilsin.

11) Hastalar Temel fıkrasıyla karşılansın. SGK hakkında en ufak bir olumsuz sözcük kullanılmasın. Eczanelere 10 santimetrelik puntolarla, 50×70 ebatlarında ve her taraftan görülecek şekilde ışıklandırılmış “Burada SGK hakkında olumsuz konuşulmaz, Cezası 62 TL” yazan levhalar asılsın.

12)  Çölyak hastalarının her ay hesabına yatırılacak beslenme ürünleri için yandaş bankalardan hastalara kredi kartı verilsin. TEB eczacılardan aldığı sözleşme bedelleriyle bu kartların borcunu ödesin.

13)  Geri ödeme listesine tansiyon hastaları için limon ve tuzlu ayran, kolesterol hastaları için ceviz ve elma, şeker hastaları için sarmısak ve zencefil alınsın. Bunların haricindeki tansiyon, kolesterol ve şeker düşürücü ilaçlar geri ödeme listesinden çıkarılsın.

14)  Kabız olanlar ıkınsın, ishal olanlar altına bez bağlasın.

15)  Terapötik eşdeğerlikten ziyade, alfabetik eşdeğerlik gelsin. Aynı harfle başlayan ilaçlardan en ucuzu ödensin. Böylece yaklaşık 30 tane taban fiyat olsun.

16)  E-rapor başladı, e-reçete gelecek, madem öyle e-hasta uygulaması da gelsin. İnterneti olan hastalar webcam ile, telefonu destekleyen hastalar da aile hekimlerine 3G ile muayene olsun. Böylece hastane önlerindeki gereksiz yığılmaların önüne geçilsin.

17)  Yargı kararlarıyla kurumun işleyişini sürekli bozan Danıştay’ın çalışanlarının reçeteleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nca karşılanmasın.

18)  Yapılacak yasal bir değişiklikle SGK genelgeleri, İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü genelgelerinin üstünde sayılsın.

İnanın o kadar zor değil bunları hayata geçirmek. 4 Aralık 2009 Eczane Kapatma Eyleminden sonra TEB ile olan protokolü tek taraflı olarak fesheden SGK protokole hangi maddeleri eklemeye çalışmıştı hatırlayalım:

1) Bundan sonra, hiçbir şekilde herhangi bir eylemin yapılmayacağının imzalanacak sözleşmede yer alması

2) İlaç Takip Sistemi’ne koşulsuz, şartsız ve bir an evvel geçişin kabul edilmesi

3) Eczanelerin camekan ve vitrinlerindeki görüntü kirliliğinin kaldırılması, vitrinde sadece “SGK ile Sözleşmeli Eczane” ifadesinin yer alması, hastaların güleryüzle karşılanması, eczacılar tarafından halka karşı SGK hakkında olumsuz sözlerin söylenmesinin engellenmesi

4) Protokolün 3.7 maddesi gereğince kurulan reçete dağıtım sistemleri nedeniyle, sistemden yararlanan üyelerden giderleri karşılayacak miktarda Bölge Eczacı Odalarınca alınan hizmet bedelinin alınmaması

5) Sözleşme karşılığında herhangi bir bedel alınmaması

Eh yani protokole girmese bile 1. ve 2. maddeler zaten uygulanmakta. Bu da demektir ki sırada 3., 4., 5. ve bizim henüz bilmediğimiz maddeler var. Hadi bakalım hayırlısı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araştırması

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı bir konumdadır. Gözlük kullanma oranı gelişmiş ülkelerde % 55 civarında olu...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayra...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenler de belirli koşulları taşımaları halinde sürücü belgesi sahibi olabilir.....

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, Camiamıza Sabır ve Başsağlığı Dileriz....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
tasrali
tasrali
9 Nisan 2011 16:19

kutlarım büyük bi sessiz korkak çoğunluğun sesi olmuş yazınız tebrikler. (anlaşmanınz iptal edilirse hiç şaşırmayın)

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Türkiye Göz Sağlığı Araştırması Türkiye Göz Sağlığı Araşt...

Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik...

“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...

Tek gözü görmeyenler ehliyet alabiliyor Tek gözü görmeyenler ehli...

Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...

Vefat ve başsağlığı Vefat ve başsağlığı

Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...

Yakın gözlüğüne alternatif damla eczane raflarında yerini aldı Yakın gözlüğüne alternati...

Damlanın 40 yaş üstü bireylerde daha etkili olduğu ve 6 ile ...

Dikkat, konjonktivit mevsimi başladı! Dikkat, konjonktivit mevs...

İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...

2024 yılı stajyer maaşı ne kadar? 2024 yılı stajyer maaşı n...

İş dünyasına adım atmak, öğrenmek ve deneyim kazanmak isteye...

Mesul Müdürlerin İzin Hakkı Mesul Müdürlerin İzin Hak...

Ve yaz geldi. Optisyenler izini hakketti. Şimdi izinler nası...

Sivas’ ta Bayramlaşma Sivas’ ta Bayramlaş...

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek'in ev sahipliğinde, düzenlenen bay...

‘Gözlük’lere dikkat! ‘Gözlük’lere dikkat!...

Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...

Magazin HABERLERİ
Web TV