Bu Haber 26 Nisan 2015 - 13:51 'de eklendi ve 1870 kez görüntülendi.
Sanal gerçeklik gözlüğünün bir farklı tasarımı olan Mini arttırılmış gerçeklik gözlüğü, Mini Cooper’lar da araba kullanma güvenliğini arttırıyor. Mini Cooper’ın üreticisi olan Mini şirketi, sokaklarda ve arabalarımızda kullanabileceğimiz bir sanal gerçeklik gözlüğü tanıttı. Daha çok Google Glass’ın güneş gözlüğü versiyonu gibi görünen gözlüğün işlevleri aslında çok daha farklı. Mini şirketi BMW’ye ait bir […]
Sanal gerçeklik gözlüğünün bir farklı tasarımı olan Mini arttırılmış gerçeklik gözlüğü, Mini Cooper’lar da araba kullanma güvenliğini arttırıyor.
Mini Cooper’ın üreticisi olan Mini şirketi, sokaklarda ve arabalarımızda kullanabileceğimiz bir sanal gerçeklik gözlüğü tanıttı. Daha çok Google Glass’ın güneş gözlüğü versiyonu gibi görünen gözlüğün işlevleri aslında çok daha farklı.
Mini şirketi BMW’ye ait bir şirket olduğu için, bu gözlükler BMW’nin araştırma laboratuvarlarında tasarlanıyor.
İlk olarak Mini arabalarının kullanımından bahsedecek olursak, araba sürmeyi çok daha güvenli hale getirdiğini söylememiz gerekiyor. Görüş açısını genişleterek arabanın önüne çıkacak olan tehlikeleri önceden sezen gözlük, kaza olmaması için uyarıda bulunuyor. Böylece biz de önlemimizi alabiliyoruz.
Arabanın navigasyonu ile bütünleşerek çalışan gözlük, haritayı aynı Google Glass’ın yaptığı gibi gözlüğümüzün camına yansıtıyor.
Ayrıca Mini Cooper’da bulunan park sistemini de gözümüze yansıtan yazılım sayesinde, arabanın park alanına ne kadar yaklaştığını gözlüğümüz üzerinden incelememize olanak sağlıyor.
Gözlük tasarım olarak biraz kaba gözükebilir ama genel olarak arabanın içinde kullanacağını varsayarsak, çokta önemli bir ayrıntı olduğunu söyleyemeyiz.
Sokaklardaki kullanımından bahsedecek olursak etkinlik posterlerini okuyup etkinlikler hakkında bize bilgiler veriyor. Aynı arabada olduğu gibi sokaklarda da navigasyonu kullanmamıza olanak sağlayan gözlük sayesinde, yol tarifi alabiliyoruz.
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...
Meslek camiamızın büyük çınarlarından, gönüllerimizde derin ...
SGK’nın iki yılda bir uyguladığı gözlük geri ödeme politikas...
ABD’nin Çin Menşeli Optik Ürünlere Vergi Artışı, Gözlük Sekt...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Çocuğunuzun görme sorunları olup olmadığını nasıl anlarsınız...
Eskiden gözlük takmak neredeyse suç sayılırdı. “Dört göz” la...