a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Sahte Ürün Tanıtılan Facebook Reklamlarına Dikkat!

Facebook’un bir süredir uyguladığı reklam çalışmaları kullanıcılarını artık rahatsız etmekten de öteye geçti ve yanılmalarını sağlayarak istediklerinden farklı ürünler satın almaya yönlendiriyor.   Gittikçe çılgınlaşan internet üzerinden pazarlama işi, neredeyse her platformda sizi bulabiliyor. Hatta öyle ki, satın almak istediğiniz bir ürün için arama yaptığınızda günlerce benzer türde ürünlerin reklamlarını görmek zorunda kalıyorsunuz.   Bu […]

19 Haziran 2015 - 10:48 'de eklendi.

Sahte Ürün Tanıtılan Facebook Reklamlarına Dikkat!

Facebook’un bir süredir uyguladığı reklam çalışmaları kullanıcılarını artık rahatsız etmekten de öteye geçti ve yanılmalarını sağlayarak istediklerinden farklı ürünler satın almaya yönlendiriyor.

 

Gittikçe çılgınlaşan internet üzerinden pazarlama işi, neredeyse her platformda sizi bulabiliyor. Hatta öyle ki, satın almak istediğiniz bir ürün için arama yaptığınızda günlerce benzer türde ürünlerin reklamlarını görmek zorunda kalıyorsunuz.

 

Bu yazımda sizlere Facebook üzerinde gördüğünüz fakat sahte ürün tanıtan reklamlardan bahsedeceğim. Eğer Facebook kullanıyorsanız mutlaka denk gelmişinizdir. Muhteşem görseller ile hazırlanan şu renkli ve albenisi olan reklamları. Yapılan incelemeler sonucu ortaya çıkan veriler oldukça üzücü.

 

Facebook üzerinde gerçek ürün gibi yayınlanan reklamların bir çoğu hem sahte hem de oldukça kalitesiz. Aslında bu tür reklamları tespit etmek orta düzeydeki bir bilgisayar kullanıcısı için çok kolay. Fakat zaman zaman gerek dalgınlık gerek bir anlık gafletle bu reklamlara tıklayarak ürün satın alabiliyoruz. Eğer internet üzerinde sık sık alışveriş yapıyorsanız, reklam ile tıklayarak yönlendirildiğiniz ürünleri almadan önce 2 kere düşünmenizi tavsiye ederim.

 

İki internet güvenliği araştırmacısı tarafından yapılan çalışmalar ile 1000 üzerinde Facebook reklamı incelenmiş. Bu reklamların dörtte biri moda ve lüks mallar üzerine. Bu aşamaya kadar herhangi bir sıkıntı yok. Firmalar elbette ürünlerinin daha fazla satması veya marka bilinirliği için reklam verebilirler. Fakat bu gördüğünüz reklamların bir çoğu sahte ürünler ile dolu durumda.

 

Öyle ki, Ray Ban güneş gözlüklerinin, Louis Vuitton çantaların yada popüler firmaların giyim ürünlerini çok daha düşük fiyatla alabileceğinizi görüyorsunuz.

 

İlk bakışta orijinal gibi duran reklam ve ürünlerin üzerine tıkladığınızda yönlendirildiğiniz internet siteleri bile neredeyse orijinal kadar inandırıcı. Bu yüzden tecrübesiz bilgisayar ve internet kullanıcılarının kanması çok daha kolay oluyor. İş ve ev yaşantımı düşündüğümde günde en az 10 – 12 saat bilgisayar başında durmama rağmen zaman zaman bu reklamları ayırt ederken zorlanıyorum diyebilirim. Bu reklamlar üzerinden gideceğiniz sayfalar oldukça tehlikeli. İşin kötü yanı ise hem sahte ürün aldığınızın farkında olmuyorsunuz hem de kim olduklarını bilmediğiniz bir şirket yada firmaya kredi kartı bilgilerinizi sunuyorsunuz.

 

Bu durumda hem sahte ürün alıp hem de kredi kartınızı riske atmış oluyorsunuz. Peki bu durumdan kurtulmak için neler yapabiliriz? Bu durumdan kurtulmak için te bir kriter yok elbette. Üstelik bu reklamlar sabit bir şekilde karşınıza çıkmıyor ve satıcıları çok fazla. Her an her yerde farklı bir ürün reklamı ile karşılaşabiliyorsunuz. Aşağıda bu reklamları ayırt edebilmeniz için bazı öneriler bulunuyor:

 

• Piyasa fiyatından çok daha düşük fiyat etiketi ile sunulan ürün reklamlarına inanmayın. Bu tür reklamların büyük çoğunluğu neredeyse tamamı sahte ürün satmaktadır. Örneğin piyasaya fiyatının 1500 TL olduğunu bildiğiniz bir akıllı telefonu 199 yada 299 TL‘ye alabileceğinizi söyleyen reklama kesinlikle tıklamayın. Bu durum için ufak bir istisna olabilir tabi. O da, büyük firmaların düzenlediği indirim kampanyaları. Bunu anlayabilmek için ise reklamı yayınlayan kim ise onun sayfasını kontrol etmek. Örneğin gittigidiyor yada hepsiburada tarafından paylaşılan bir reklamda 1500 TL’lik bir ürün 1000 TL’ye alınabilir. Fakat burada bilinçli hareket ederek reklamı paylaşanın güvenilir ve bilindik bir firma olduğunu tespit etmek gerek. Aksi durumda kesinlikle reklama tıklamayın.

 

• Gerçek olmayan vaatler sunan reklamlara da tıklamanızı önermiyorum. Bu durumla ilgili bir çok örnek verebilirim fakat burada çoğunu yazmam uygun olmaz. O nedenle daha çok açıklanabilir olanlardan örnek vereyim. Eğer bir haftada şöyle zengin oldu, böyle araba aldı tarzı reklamlar gördüyseniz TIKLAMAYIN!

 

Çünkü gideceğiniz yerde sizi gerçek bir şey beklemiyor olacak. Alternatif olarak kızlar bu kokuya dayanamıyor başlıklı parfüm reklamlarını da söyleyebilirim. Öyle bir şey yok elbette. O parfümü sıktığınızda kızlar arkanızdan sizi kovalamayacak. Bu tür reklamlar genellikle etkileyici başlı kve görseller ile sunularak insanların ilgisini çekmeyi başarıyor. Fakat tecrübeli kullanıcıların da hem canını sıkıyor hem de yüzlerde gülümsemeye neden oluyor.

 

• Sahte ürünlerin pazarlamasının oldukça yüksek oranlara sahip olması nedeniyle bu tür yazının bir çok kullanıcı için yararlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca reklamlara tıkladığınızda yönlendirildiğiniz sitelerin bir çoğunun ismi orijinaline çok benziyor. Bu sitelere de aldanmamanız gerekiyor. Eğer bir firmanın sitesine giriş yapmak istiyorsanız direk olarak Google aramalarını kullanarak bulabilirsiniz. Bu sayede sahte ve kötü amaçlı sayfalarda gezinmekten kurtulmuş olursunuz.

 

• Facebook bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, sahte ürün reklamlarını tespit ederek silmek için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını belirtti. Fakat Dünya’nın en büyük sosyal medya platformu olarak daha fazlasını yapması gerektiğini düşünüyorum. 1.5 milyar aktif kullanıcı rakamlarına yaklaşan bir platformda kullanıcıların bu tür sahte reklamlar ile dolandırılması siz de tahmin edersiniz ki, hiç hoş bir şey değil. Bu nedenle Facebook konuya daha fazla ağırlık verip gerekli önlemleri almalıdır.

 

 

Barış Yanık

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kering Eyewear grup umut vadediyor Kering Eyewear grup umut vadediyor

Üçüncü çeyrekteki hafif yavaşlamaya rağmen, Kering Eyewear grup için parlak bir nokta olmaya devam ediyor...

Keratokonus yaşam kalitesini nasıl etkiliyor? Keratokonus yaşam kalitesini nasıl etkil...

Çalışmada hastalar keratokonusun araba kullanma becerilerini, ilişkilerini, kariyerlerini, hayattan aldıkları keyfi ve mali durumlarını...

Gözlük reçetesi yazmak bir sanattır! Gözlük reçetesi yazmak bir sanattır!

Sadece gözlük takmak dahi tüm yaş gruplarında %25 olguda görme artışı sağlar....

Hatırlatmakta yarar var! Hatırlatmakta yarar var!

Her optisyenlik müessesesinde, optisyenlik mesleğini icra etme yetkisini haiz olan bir kişinin, mesul müdür olarak çalıştırılması gerek...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Kering Eyewear grup umut vadediyor Kering Eyewear grup umut ...

Üçüncü çeyrekteki hafif yavaşlamaya rağmen, Kering Eyewear g...

Keratokonus yaşam kalitesini nasıl etkiliyor? Keratokonus yaşam kalites...

Çalışmada hastalar keratokonusun araba kullanma becerilerini...

Gözlük reçetesi yazmak bir sanattır! Gözlük reçetesi yazmak bi...

Sadece gözlük takmak dahi tüm yaş gruplarında %25 olguda gö...

Hatırlatmakta yarar var! Hatırlatmakta yarar var!

Her optisyenlik müessesesinde, optisyenlik mesleğini icra et...

Göstermeyen gözlük yoktur Göstermeyen gözlük yoktur...

Bugüne kadar meslek yaşantımda sorunsuz, problemsiz 1 gün bi...

Elden ödemeye sınır geldi! Elden ödemeye sınır geldi...

7 bin lirayı aşan ödemeler için banka veya aracı finansal ku...

EssilorLuxottica’nın 3. Çeyrek Geliri Beklentilerin Altında Kaldı EssilorLuxottica’nı...

İkonik Ray-Ban markasının arkasındaki şirket EssilorLuxottic...

OptisyeninSesi e dergi/ 131.Sayı OptisyeninSesi e dergi/ 1...

Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...

Bu gözlük tıp eğitiminde kullanılacak Bu gözlük tıp eğitiminde ...

Akademisyen çiftin geliştirdiği yazılımın entegre edildiği g...

Temmuz 2024 SGK Reçete bedelleri ödemesi Temmuz 2024 SGK Reçete be...

Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...

Magazin HABERLERİ
Web TV
error: İçerik korumalıdır!!!