a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

SAĞLIK BAKANLIĞI VE S.G.K. BUNA NE DİYECEK?

Bu sistem şu anda özel ve kamu hastanelerinin, eczanelerin ve optiklerin ortak kullandığı bir sistemdir ve 1 Ocak itibariyle e-reçeteye geçiş de gerçekleşmiş olacak. MEDULA sistemi şu an tüm Türkiye genelinde eczanelerin SGK’ya ilaç vermek amacıyla kullandıkları bir sistem. Her nasıl oluyorsa bu sistem genellikle her pazartesi ve her cuma günleri çalışmamakta. Pazartesi ve cuma […]

22 Aralık 2012 - 1:18 'de eklendi ve 1543 kez görüntülendi. A+A-

SAĞLIK BAKANLIĞI VE S.G.K. BUNA NE DİYECEK?

Bu sistem şu anda özel ve kamu hastanelerinin, eczanelerin ve optiklerin ortak kullandığı bir sistemdir ve 1 Ocak itibariyle e-reçeteye geçiş de gerçekleşmiş olacak.

MEDULA sistemi şu an tüm Türkiye genelinde eczanelerin SGK’ya ilaç vermek amacıyla kullandıkları bir sistem. Her nasıl oluyorsa bu sistem genellikle her pazartesi ve her cuma günleri çalışmamakta. Pazartesi ve cuma günleri ise malumunuz olduğu üzere, ülkede en çok reçete yazılan günler. Doğal olarakta devletin ilaca en çok para harcadığı günler. Ama nedendir bilinmez bu günlerde bu sistem bir şekilde çalışmamakta.

Ülkemizde 24000 eczane var ve bu eczanelerin hepsinin dakikada 3 tane reçete girdiğini var saysak dakikada 72 bin reçete giriliyor demek olur. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletinin koskoca SGK’sının bilgisayarları, serverları dakikada 72 bin reçete girecek kapasitede değil midir? Biz bu kadar aciz bir ülke miyiz ki, bu sistem her hafta bir şekilde çalışmaz hale gelmekte ya da çalışmaz hale GETİRİLMEKTE MİDİR?

Çok basit bir internet sitesinde bile milyonlarca işlem yapıldığında sistem çalışırken, bizim devletimizin sağlık sektörünü üstüne bina ettiği sistem nasıl olupta çalışmamaktadır? Bu sistem şu anda özel ve kamu hastanelerinin, eczanelerin ve optiklerin ortak kullandığı bir sistemdir ve 1 Ocak itibariyle e-reçeteye geçiş de gerçekleşmiş olacak. Şu anda manuel olarak gelen reçetelerde yazan ilaçları görebiliyorken, 1 Ocak itibariyle sanal ortamda reçeteler gelecek ve çalışmayan bu medula sistemiyle sanal ilaçları nasıl göreceğimiz, gerçekten de merak konusu…

TUBİTAK gibi bir kurumumuz varken ne oluyor da bu sistemler fason firmalara ürettirilip, ihaleler onlara verilip bu sistemin çökertilebilmesine zemin hazırlanıyor acaba? Şu an eczaneler gerçekten de içler acısı bir durumdalar. Eczacılar, insanlara sistem çalışmıyor dediklerinde, sanki onların bilgisayarlarında bir problem var da, o yüzden çalışmıyormuş gibi bir algı oluşuyor. Bir kısım laf anlamaz insanlarla eczacılar arasında da maalesef münakaşalar söz konusu olabiliyor.

Koskoca devletin sağlık sistemini böyle çalışmayan bir sisteme bina etmek ya da bir sistemi çalıştırmamak ile acaba kim(e) ne kazan(dırıl)ır? Yoksa ince hesaplar yapılarak, sistem çalışmadığında insanlar ilaç almaktan vazgeçer biz de bu şekilde kar ederiz şeklinde düşünceler mi vardır? Bu şekilde perişan olan insanların hesabını acaba kim verecektir? İnsanlar sadece soğuk algınlığı, grip, kas ağrısı vb. gibi basit hastalıklardan muzdarip değil. Diyabeti olan, tansiyonu olan, astımı olan, koahı olan, kanser hastası olan, epilepsisi olan ve daha nice kronik hastalığı olan insanlar, çalışmayan bu sistem yüzünden muzdarip olmakta ve bu muzdaripliklerini de eczacılara aksettirmekteler…

Bilmem ki bu işin çözümünü sağlayabilecekleri halde sağlamayanlar nasıl hesap verecekler? Elektrik alt yapısı çalışmaları nedeniyle denilip sistem kapatılırsa (hiç mi jeneratör diye bir şeyi bilmez bunlar?), teknik alt yapı çalışmaları nedeniyle sistem kapatılırsa (hiç mi yedek sistem nedir bilmez bunlar?), bizce çözüm bu sistemi kapatanların hepsinin de toptan fişini çekip, yerine adam gibi çalışan insanlar getirilmeli, değil midir?

Bu yazıyı bana gönderen eczası arkadaşım; eczanede sisteminin çalışmaması nedeniyle, sırada bekleyen 10 tane hastanın içinde bunları yazdığını da ifade ediyor. Sistemin başındakiler de maalesef ki ne kadar reçeteyi karşılamazsak o kadar iyi olduğu modundalar. Ve buradan da kar etmeyi hedeflemektedirler…

SGK’dan ya da Sağlık Bakanlığından eğer sağır, kör ve dilsiz değillerse bunu duyan ve çözüm için adım atacak olanlar var mı?..

Önder Aytaç

KaynaK : http://www.haberx.com/saglik_bakanligi_ve_sosyal_guvenlik_kurumu_buna_ne_diyecek

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Yöneticilerin kafası neden karışık? Yöneticilerin kafası neden karışık?

Dijital çağa ayak uyduramayan “analog” kalmış yöneticiler görevlerini sürdürmekte ısrarcı olacaksa acilen “dijital zihniyet kartı” edin...

Dijitalleşme gözlük pazarını nasıl etkileyecek? Dijitalleşme gözlük pazarını nasıl etkil...

Hastalara, gözlükçüler tarafından on beş yıl önce gözlük kullanmaları gerektiği söylendiğinde bundan pek memnun olmadılar....

‘Sarı nokta’ 30 milyon kişiyi etkiliyor ‘Sarı nokta’ 30 milyon kişiy...

Türkiye’de giderek artan sarı nokta hastalığı havuzuna her sene birey katılıyor....

SGK Sözleşme toplantısı SGK Sözleşme toplantısı

Yeni dönem SGK sözleşmesi masaya yatırıldı. Yıl içinde Optisyenlik müesseseleri SGK ile sözleşme imzalayacak....

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(1 Yorum)
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
İlker
İlker
23 Aralık 2012 22:11

Bu Tarz Basit ve Komik Sorunlar maalesef ki günümüz Türkiye sine ve Teknolojisine hiç yakışmıyor.İmkan Sağlansın(Donanımsal Malzeme,materyal ve ekipman) Biz ALVAGEN YAZILIM VE BİLİŞİM HİZMETLERİ Olarak tüm yapıyı ve sistemi hiç bir ücret talep etmeden yeniden Kurup Yapılandıralım.Milletimize Hizmet olsun

Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
Yöneticilerin kafası neden karışık? Yöneticilerin kafası nede...

Dijital çağa ayak uyduramayan “analog” kalmış yöneticiler gö...

Dijitalleşme gözlük pazarını nasıl etkileyecek? Dijitalleşme gözlük pazar...

Hastalara, gözlükçüler tarafından on beş yıl önce gözlük kul...

‘Sarı nokta’ 30 milyon kişiyi etkiliyor ‘Sarı nokta’ ...

Türkiye’de giderek artan sarı nokta hastalığı havuzuna her s...

SGK Sözleşme toplantısı SGK Sözleşme toplantısı...

Yeni dönem SGK sözleşmesi masaya yatırıldı. Yıl içinde Optis...

Prizmatik düzeltmenin önemi Prizmatik düzeltmenin öne...

Binoküler çift görme, etkilenen kişileri günlük yaşamda cidd...

Kering Eyewear gelir rekoru kırdı Kering Eyewear gelir reko...

Kering'in gözlük bölümü 12 aylık dönemde pozitif gelir artış...

Zenith markası kimde kalacak? Zenith markası kimde kala...

Anılan hükümsüzlük kararının kesinleşmesini takiben ceza dos...

Gözlük Pazarı 2028’e kadar 172,42 milyar ABD dolarına ulaşacak Gözlük Pazarı 2028’e kada...

Dünya çapında gözlük pazarı pazarı 2020’de 105,56 milyar ABD...

Dünya, Optometri haftasını kutluyor Dünya, Optometri haftasın...

Dünya Optometri Konseyi (WCO) farkındalık haftası 17-23 Mart...

Göz Sağlığı ve Optometri Çalıştayı gerçekleştirildi Göz Sağlığı ve Optometri ...

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından Muş Alparslan ...

Magazin HABERLERİ
Web TV