ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, bazı bölümlere ait taban puanı araştırmaları da hız kazandı. Optisyenlik bölümünün ne olduğu ve taban puanları da üniversiteli adayları tarafından sorgulanıyor. Peki, Optisyenlik nedir? Optisyenlik taban ve tavan puanları kaç?
03 Ağustos 2018 - 23:04 'de eklendi.
Optisyenlik taban ve tavan puanları, YKS tercihi yapacak gençlerin bir numaraları gündem maddesi oldu. İnternette konuya dair araştırma yapan kişiler, resmi kaynaklardan optisyenlik taban puanlarını ve bölüm mezunlarının ne iş yaptığını sorguluyor. İşte, optisyenliğe dair merak edilen detaylar…
OPTİSYENLİK NEDİR?
Optisyenlik bölümünün amacı; görme bozukluklarının düzeltilmesi ve giderilmesi için dizayn edilmiş optik gereçleri tedarik eden ve hastaya uygulanmasını sağlayabilecek düzeyde eğitim görmüş yüksekokul mezunu elemanları yetiştirilmesidir. Bu programdan mezun olan öğrenciler optisyen ünvanı ile kendi optik mağazalarını açabilecekleri gibi, optisyenlik müesseselerinde mesul müdür olarak da çalışabilirler.
Optisyenler gözlük yapan ve satan işletmelerde görev yaparlar. Çağdaş elektronik makine ve teçhizatla donatılmış Optisyenlik Programamızdan mezun olan öğrencilerimiz gözlükçü dükkanı açabilecek tek yetkili elemandır.
Öğrencilerin sağlık durumu mesleğin gerektirdiği işleri yapmaya uygun yetiye sahip olmalıdır. Bu nedenle programa alınacak öğrencilerin tam teşekküllü resmi bir hastaneden sağlık raporu almaları gerekir. Ayrıca çabuk ve doğru karar verebilen, dikkatli, soğukkanlı, sorumluluk duygusu güçlü ve iletişim becerileri iyi gelişmiş olmalıdır. Öğrenim süresi 2 yıldır. Sağlık Meslek Liseleri ve Kız Meslek Liselerinin ilgili bölümünden mezun olan öğrenciler bu programı tercih edebilir.Optisyenlar göz hekimi tarafından görme belirlenmiş hastalara, reçetelerine göre görme bozukluklarının ortadan kaldırılması veya azaltılması için kullanılan optik gereçleri (gözlük, kontakt lens vb.) hazırlayan ve uygulayan kişidir. Programı bitiren öğrencilere Optisyenlik ön lisans diploması ve “Optisyen” ünvanı verilir.
Optisyenlik programı mezunları, özel sektörde optisyenlik kurumlarında sorumlu müdür olarak çalışabileceği gibi bireysel çalışma imkanından faydalanarak kendi iş yerlerini açabilirler. Ayrıca, Optisyenlik önlisans programından mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı’na girerek Fizik 4 yıllık lisans bölümünü de bitirebilirler.
OPTİSYENLİK BÖLÜMÜ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Almanya'nın Schwaebisch Gmuend kentinde bulunan, köklü Menra...
ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı %10'luk gümrük vergisi, gözlük...
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...
Optisyenlik bölümü okuyacak, benim gibi genç arkadaşlar ,kardeşlerim boşuna okullara paranızı emeğinize kaptırmayın zamanınız paranız da boşa gitmesin 🙂 !!!. Hedefiniz optik mağaza açıp iş yapmaksa bizim gibi yeni mezun 1600 tl ye calışacak enayi çok var piyasada!!!! 3 5 ay gidin optikciye atölye den çıkmayın işi öğrenin. Sonra yeni mezun Optisyen bulun tecrübe bahane 1600 Tl şahane söylersiniz genç optisyen arkadaşa 😉 garibim ne yapsın oda kabul eder .sonrasi reklam lardan sonra . !!Optisyen odası başkanı yeni mezun Optisyenlere sahip çıkmanizi istiyoruz .diplomamizin değeri kalmadı .Bahaneler hazır tecrübeniz yok . O yok bu yok maaş 1600 tl işine gelirse… Read more »