Bilgimiz ve iznimiz harici gerçekleşen bu satışların, sektöre zarar vereceği bilinci ile tüm hassasiyetimizi göstererek buna izin vermeyeceğimizi siz sayın meslektaşlarımıza duyururuz.
23 Şubat 2021 - 10:37 'de eklendi.
Son zamanlarda, bazı optisyenlik müesseselerinin divɘrso markalı ürünlerimizi muhtelif e-ticaret pazar yerleri üzerinden satış yaptıkları şikayetleri siz değerli müşterilerimiz tarafından firmamıza bildirilmiştir.
Maalesef , bazı optisyenlerin bu tür satış girişimleri, divɘrso markalı ürünü satın alan nihai tüketicinin, e-ticaret pazaryerlerinde uygulanan düşük satış fiyatlarını görmesiyle, fiyat konusunda aldatıldığı şüphesine kapılması, bizatihi optisyenilik müesseslerinin kendilerine zarar vermektedir.
Sezer Plastik Kalıp San. ve Tic. Ltd. Şti olarak bu türdeki satışları tasvip etmediğimiz gibi, nihai tüketiciye yönelik tıbbi cihaz satışlarının da Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğine aykırı olduğunu hatırlatmak isteriz.
Bu satışlar ile alakalı olarak ilgili pazaryerlerine hukuki girişimlere başlanmış ve ihtarnameler gönderilmiştir.
divɘrso şirketimizin tescili bir markasıdır. Türk hukukunda, Markalar 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında korunmakta ve izinsiz kullanımlar marka ihlali olarak değerlendirilmektedir.
Satış sözleşmemizde yer alan 5.10- SATICI tarafından ALICIYA ya satılacak olan tüm ürünler, elektronik pazar yerlerinde (N11 – Hepsiburada – Trendyol vb.) satmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Maddesine dayanarak internet üzerinden yapılan satışların, dijital olarak imzalanan satış sözleşmesine de aykırı olduğunu hatırlatmak isteriz.
İnternet pazar yerlerinde ürünlerimizi pazarlayan Optisyenlik Müesseseleri tespit ederek , ilgili kişilere gerekli uyarılar yapılmıştır. Ancak tüm samimi niyetlerimize karşın, etik bulmadığımız bu satış sistemini devam ettiren optisyenlik müesseselerine yapılan ürün satışını durduracağımızı bildiririz.
Şirketimiz Türkiye genelinde sadece optisyenlik müesseselerine ürün vermektedir. Bilgimiz ve iznimiz harici gerçekleşen bu satışların, sektöre zarar vereceği bilinci ile tüm hassasiyetimizi göstererek buna izin vermeyeceğimizi siz sayın meslektaşlarımıza duyururuz.
Saygılarımızla,
Sezer Plastik Kalıp San. ve Tic. Ltd. Şti.
Buralara gelip bizi ziyaret eden torunlarımıza teşekkür eder...
Optisyeninsesi portalında 20.03.2015 tarihinde yayınlanan “Ç...
Bakım ve destek ihtiyacının sürekli arttığı bir dönemde, göz...
Ziya Paşa ne güzel söylemiş “kişi kendini bilmek gibi irfan ...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Tıp Bayramı, her Mart ayının 14'ünde kutlanan, Türkiye'de tı...
Meta, moda markasıyla ilk iş birliğini duyurdu ve sınırlı sa...
Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için iş sağlığı ve g...
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı Simav Sağlık H...
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki optik sektörü üreticileri ...
Sonuçları bekliyoruz. Konunun takipcisiyiz. İnşallah başarırsınız