BIST 100
11.182,96 1,66%
DOLAR
41,2938 0,12%
EURO
48,9844 0,02%
GRAM ALTIN
4.888,04 -0,09%
FAİZ
39,64 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
55,84 -1,10%
BITCOIN
116.354,00 -0,46%
GBP/TRY
56,3606 0,11%
EUR/USD
1,1854 -0,11%
BRENT
68,38 -0,13%
ÇEYREK ALTIN
7.991,94 -0,09%
İstanbul Parçalı Bulutlu
İstanbul hava durumu
27 °

Lisans Tamamlama Suya mı Düştü?

sgk

Sağlık Bakanlığının kuracağı Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Enstitüsü muhalefet, Tabipler Birliği ve bazı Rektörlerin karşı çıkmasından dolayı meclis gündeminden geri alındı.

Sağlık Bakanlığının kuracağı Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Enstitüsü muhalefet, Tabipler Birliği ve bazı Rektörlerin karşı çıkmasından dolayı meclis gündeminden düştü.

Konuyla ilgili Medi Gazete sitesinin haberi şöyle ;

Sağlık Bakanlığı'nın üniversite kurması ve Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin kurulacak bu üniversite ile ilişkilendirilmesi çalışması, kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve heyecan oluşturmuştu.

Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile yürütülen bu çalışma kapsamında konunun tarafları olan Sağlık Bakanlığı ve YÖK arasında şiddetli tartışmalar yaşanmış, Yüksek Öğretim Kurulu, Sağlık Bakanlığını tek taraflı hareket etmekle ve Başbakan Erdoğan'ı yanlış bilgilendirmekle suçlamıştı.

Hükümete muhalif tavırlarıyla bilinen başta Türk Tabipler Birliği olmak üzere bazı sivil toplum kuruluşları da bu çalışmaya şiddetle karşı çıkmıştı.

Her iki kurum yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde, sadece sağlık camiasında değil ülke gündeminde büyük yankı uyandıran bu büyük çalışmanın Meclis'te başka bahara kaldığı, en azından şimdilik gündemin arka sıralarına atıldığı anlaşılıyor.

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Optisyenin Sesi Reklam