Kering’in gözlük bölümü 12 aylık dönemde pozitif gelir artışı bildiren tek bölüm oldu.
23 Mart 2024 - 9:58 'de eklendi.
Kering Eyewear’ın geliri 2023 yılında 1,5 milyar € ile yeni bir rekora ulaştı ve 2022 yılına göre karşılaştırılabilir bazda %10 artış gösterdi.
Gucci, Saint Laurent, Cartier ve diğer lüks markaları üreten küresel gözlük şirketi, gelir artışının Maui Jim satın alımının konsolide edilmesinden ve marka portföyünün geliştirilmesinden kaynaklandığını söyledi.
Kering Eyewear, dördüncü çeyrekte satışların karşılaştırılabilir bazda %6 arttığını ve yinelenen işletme gelirinin keskin bir artışla 276 milyon €’ya (459 milyon AU$) yükseldiğini söyledi. Şirkete göre bu, Maui Jim’in katkısını ve gözlük bölümünün yeni kazanılan ölçeğini yansıtıyor.
Buna ek olarak, Kering Gözlük ve Kurumsal segmenti 2023 yılında 7 milyon € (11,6 milyon AU$) yinelenen faaliyet zararı açıkladı. Bu rakam, segmentin 88 milyon € (146,2 milyon AU$) yinelenen faaliyet zararı açıkladığı 2022 yılına kıyasla %92’lik bir iyileşme anlamına geliyor.
Genel olarak, Kering’in gözlük bölümü 12 aylık dönemde pozitif gelir artışı bildiren tek bölüm oldu.
“Grup için zorlu geçen bir yılda, organizasyonumuzu güçlendirdik ve evlerimizin görünürlüğünü ve ayrıcalığını daha da arttırmak için önemli adımlar attık. Kering Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su François-Henri Pinault, bu ikonik evi karakterize eden zanaatkârlık, İtalyan mirası ve modernliğin eşsiz karışımından yararlanarak Gucci’yi yeniden canlandırmaya odaklandık” dedi.
“2024’ün başlarında belirsizliğini koruyan bir pazar ortamında, evlerimize devam eden yatırımlarımız kısa vadede sonuçlarımız üzerinde baskı yaratacaktır. On yıllık olağanüstü genişleme sürecinde grup genelinde kazanılan deneyim sayesinde, uzun vadeli hedeflerimize ulaşma konusunda kendimize güveniyoruz.”
Polonya'nın gözlük pazarında çevre dostu ve sürdürülebilir ü...
Gaziantep' te bir araya gelen 60 gözlükçü güçlerini birleşti...
Japonya da Kontakt lens mağazaları ya bağımsız perakendecile...
Yeni Torba Yasa'da bazı usulsüz işlem yapanlara kesilecek ce...
İyi görme temel bir insan hakkıdır. Ancak düzeltilmemiş görm...
Türkiye de toplam 8463 optisyenlik müessesi olup illere göre...
Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Diğdem Beğendi, Gözlük veya...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
İşverenlerin bu kapsamdaki kontrollerini e-SGK-İşveren-İşver...
Buralara gelip bizi ziyaret eden torunlarımıza teşekkür eder...