En büyük ihracat pazarımız Avrupa Birliğinde sorunların devam etmesi ve içeride de talebin ve yatırımların daralması üretimi olumsuz etkilemiştir.
09 Ekim 2012 - 22:38 'de eklendi.
İSTANBUL (A.A) – İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, ”Ekonomideki yavaşlama, dünyadaki genel durum göz önüne alındığında anlaşılır olmakla birlikte, ülkemizin yüksek oranlarda büyüme ihtiyacı çerçevesinde baktığımızda iki yılın kayıp hanesine yazılması olasılığı üzücüdür” dedi.
Küçük, bu yılın Ağustos ayı Sanayi Üretim rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, sanayi üretiminde, 2009 Aralık ayından bu yana 32 aydır devam eden artış eğiliminin, Ağustostaki yüzde 1,5’luk azalma ile kesintiye uğradığını belirtti.
Bu azalmanın mevsimsel etkilerden kaynaklandığını ve geçici olacağını ümit etmek istediklerini dile getiren Küçük, şunları kaydetti:
”En büyük ihracat pazarımız Avrupa Birliğinde sorunların devam etmesi ve içeride de talebin ve yatırımların daralması üretimi olumsuz etkilemiştir. Büyümenin lokomotifi sanayi sektöründe, Ocak-Ağustos arası sekiz aylık dönemde ortalama üretim artışının yüzde 2,6’da kalması, 2012 için öngörülen büyüme oranının yüzden 4’ten yüzde 3,2’ye revize edilmesinde etkili olmuştur.
Aynı şekilde 2013 için de büyüme yüzde 5’ten yüzde 4’e çekilmiştir. Bu öngörüler, 2012 ve 2013’ün büyüme açısından kaybedildiğinin işareti olarak değerlendirilebilir.
Ekonomideki yavaşlama, dünyadaki genel durum göz önüne alındığında anlaşılır olmakla birlikte, ülkemizin yüksek oranlarda büyüme ihtiyacı çerçevesinde baktığımızda iki yılın kayıp hanesine yazılması olasılığı üzücüdür.”
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...
Bu dönüşüm, kullanıcıların işlevlere uygulama olarak erişip,...
Camianın sesi mi, yoksa boşluğun yankısı mı?...
Her ne derseniz deyin; ruhsatsız, vergisiz, denetimsiz ve sa...
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2018 yılında yürürlüğe giren “...
Meslek kodu bilgisini ekrandan ekleyecek olan işverenler, me...
ETRAF ÜLKELERE BAKINCA YİNEDE HALİMİZE ŞÜKREDELİM . Ortalama fert başı gelir ortalaması 10.500 dolar civarında ama bu ortalamanın düşük gelirlilere ve orta sınıfa pek yansıdığı söylenemez. Emekliler ve düşük gelirlilere yansıdığı ölçüde toplumumuz daha mutlu olacaktır.